Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Φουσκωτό σκάφος Sea Quest 760 Black Edition

6 Μαΐου, 2019

Φουσκωτό σκάφος Sea Quest 760 Black Edition

Αν υπάρχουν κάποιες εταιρείες που στάθηκαν όρθιες και κατάφεραν να αντιµετωπίσουν τη λαίλαπα της κρίσης, µια από αυτές είναι η Sea Quest των κ. Kαραντώνη και κ. Κατσαµπά. Αυτό σίγουρα οφείλεται στην επιτυχία του µοντέλου 760, µια από τις πρώτες επιλογές όσων θέλουν να αποκτήσουν ένα φουσκωτό στη µεσαία κατηγορία.

Οπότε, είναι πολύ λογικό, όταν έσκασε στην αγορά το νέο ότι η Sea Quest ετοιµάζει «κάτι» µε βάση το 760, να δηµιουργήθηκε τεράστιο ενδιαφέρον. Μετά από συνάντηση µε τον κ. Καραντώνη και µια πρώτη επαφή µε το νέο σκάφος, σας µεταφέρουµε τις πολύ θετικές είναι η αλήθεια εντυπώσεις µας.

Η εταιρεία Sea Quest δηµιουργήθηκε το 1999, πριν από 20 χρόνια και το 760 είναι από τα πρώτα µοντέλα της. Η εταιρεία κατασκευάζει φουσκωτά σκάφη µέχρι και 10 µέτρα, open cabin και semi cabin. Σήµερα η Sea Quest έχει περάσει σε µια διαδικασία αναβάθµισης των ήδη επιτυχηµένων µοντέλων της, αρχής γενοµένης από το 760. Αυτό γίνεται µε επεµβάσεις σύγχρονου σχεδιασµού, δίνοντας νέα µορφή και βελτιώνοντας ή τροποποιώντας κάποια στοιχεία τους. Το 760 είναι ένα εξαιρετικό σκάφος, µε πολύ καλή πλεύση σε όλες τις συνθήκες θάλασσας, ικανοποιητικούς αποθηκευτικούς χώρους και πρόβλεψη για άνετη διαµονή µιας τετραµελούς οικογένειας. Η καλή φήµη του σκάφους επιβεβαιώνεται όχι µόνο από την επιτυχηµένη εµπορική του πορεία, αλλά και τη σχεδόν καθολική αποδοχή του από την «πιάτσα» του φουσκωτού σκάφους.

Σε µια τόσο επιτυχηµένη κατασκευή είναι να αναρωτιέται κανείς αν κάτι πολύ καλό µπορεί να γίνει ακόµα καλύτερο. Εδώ ο κατασκευαστής µας απαντά ότι απλά είναι το ίδιο καλό, αν και λίγο διαφορετικό. ∆ηλαδή; Η Sea Quest αποφάσισε να αλλάζει λίγο τον τουριστικό προσανατολισµό του σκάφους, δίνοντάς του έναν πιο σπορτίφ χαρακτήρα όσον αφορά την εµφάνιση. Το roll bar δεν αποτελεί πλέον τµήµα του βασικού εξοπλισµού του, ενώ υπάρχουν ιδιαίτερα καλαίσθητες προτάσεις στους συνδυασµούς χρωµάτων. Παράλληλα, στο σχεδιασµό της γάστρας εφαρµόστηκε η δοκιµασµένη τεχνολογία του αγωνιστικού Sea Quest, µε τη µόνη αλλαγή να παρατηρείται στην προσθήκη ενός πέλµατος πίσω, που προσφέρει άνετη πλεύση στον καιρό, υψηλότερη ταχύτητα και µειωµένη κατανάλωση σε σχέση µε το προηγούµενο µοντέλο.

Στο κατάστρωµα οι αλλαγές αφορούν στο βελτιωµένο κάθισµα οδηγού – συνοδηγού, όπου πάνω στην ίδια βάση τοποθετήθηκαν µπάκετ καθίσµατα µε ανοξείδωτες λεπτοµέρειες. Μια επιπλέον επέµβαση έχει πραγµατοποιηθεί και στο καπάκι του πρυµνιού αποθηκευτικού χώρου, που πλέον έχει γωνιακό άνοιγµα για καλύτερη πρόσβαση στο εσωτερικό του. Το νέο Sea Quest 760 εξοπλίζεται µηχανολογικά από µια γκάµα κινητήρων που ξεκινούν από τους 200 Hp έως και τους 350 Hp. Η συνιστώµενη ιπποδύναµη είναι στους 300 Hp.

Οι επιδόσεις µε τον Mercury Verado 300Hp που φορούσε το σκάφος της φωτογράφισης κυµάνθηκαν από τους 30 κόµβους στις 4.000 στροφές, στους 40 στις 5.000 και η τελική ταχύτητα έφτασε στους 51 κόµβους στις 6300 µε 19’’ προπέλα Tempest. Οι καταναλώσεις περιορίζονται στα 1,2 – 1,5 λίτρα/µίλι., βελτιωµένες αισθητά σε σχέση µε το προηγούµενο 760. Το ρεζερβουάρ καυσίµων είναι 310 λίτρων, µε διπλό σωληνάκι για ρεζέρβα 80-100 λίτρων. Αυτή η λύση έδωσε τη δυνατότητα στον κατασκευαστή να αφαιρέσει το εφεδρικό ντεπόζιτο καυσίµων των 130 λίτρων, αν και υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησής του µετά από αίτηµα του πελάτη. Η Sea Quest διαθέτει την υποδοµή και την τεχνογνωσία ώστε να υλοποιήσει τις όποιες αλλαγές θα πρότεινε ο κάθε καταναλωτής, για να δηµιουργήσει ένα πιο προσωπικό σκάφος που θα εξυπηρετεί τις ατοµικές του ανάγκες.

Στα µελλοντικά σχέδια της Sea Quest είναι η αναβάθµιση και των άλλων µοντέλων της εταιρείας µε στοχευόµενες παρεµβάσεις στις δοµές και την αισθητική των κατασκευών της. Όπως µας εκµυστηρεύτηκε ο κ. Καραντώνης, και δηµοσιεύεται για πρώτη φορά στο περιοδικό µας, η Sea Quest προτίθεται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός σκάφους στα 8.50 µέτρα, λαµβάνοντας πάντα υπόψη την πορεία της αγοράς και τις αντικειµενικές δυσχέρειες που αντιµετωπίζει ο κλάδος των φουσκωτών σκαφών. Η Sea Quest αποτελείται από µια οµάδα εξειδικευµένων επαγγελµατιών που δεν το βάζει κάτω, µονίµως ανήσυχη για να προτείνει στον καταναλωτή βελτιωµένα και σύγχρονα προϊόντα που να ικανοποιούν κάθε απαίτηση. Με τέτοιες ποιοτικές παραγωγές και επαγγελµατική αντίληψη, η κατάσταση στον κατασκευαστικό θαλασσινό κλάδο δεν µπορεί παρά να πάει καλύτερα!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
•Ολικό µήκος: 7,60 • Ολικό Πλάτος: 2,70
ιάµετρος αεροθαλάµων: 0,56- 0,52 • Αριθµός αεροθαλάµων: 6
•Υλικό αεροθαλάµων: H/N 1670 dtex • Γωνία εισόδου πλώρης: 48 µοίρες
•Μέγιστη Ιπποδύναµη: 350 Hp • Ελάχιστη Ιπποδύναµη: 200 Ηp.
•Συνιστώµενη ιπποδύναµη: 300 Ηp • Ρεζερβουάρ καυσίµου: 310 λίτρα
•Ρεζερβουάρ νερού: ανοξείδωτο 100 λίτρων • Βάρος: 1100 κιλά
•Άτοµα: 8 • Πιστοποίηση CE: C

SeaQuest
www.sea-quest.gr – 210 99 40 572 | 6972 77 17 70

Tags
Παρουσίαση Φουσκωτού Σκάφους Sea Quest 760 Σκάφος Φουσκωτά Sea Quest [jetpack-related-posts]
Comodo SSL