Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Fuji Torzite: Κάτι περισσότερο από ένα δαχτυλίδι

9 Ιουνίου, 2017

Fuji Torzite: Κάτι περισσότερο από ένα δαχτυλίδι

Η Fuji ήταν πάντα ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κατασκευή οδηγών για κάθε είδους καλάµι µε υψηλής ποιότητας εξαρτήµατα. Η ιαπωνική εταιρία µπορεί να υπερηφανεύεται για τα δεκάδες χρόνια εµπειρίας της σε αυτόν τον τοµέα και συνεχίζει να ενθουσιάζει χιλιάδες αλιείς και όλο το προσκήνιο µε τις καινοτοµίες της.

Μέσα στα τελευταία της νέα, είναι η δηµιουργία οδηγών µε Torzite κεραµικό, για εκείνους που απαιτούν αντοχή, µικρό βάρος και µειωµένες τριβές ή αλλιώς… απλώς τα µέγιστα από το καλάµι τους. Για όλους όσους λοιπόν εκτιµούν την πρόοδο στην τεχνολογία της και το πως αυτή εφαρµόζεται µε τεράστια και άµεσα οφέλη στα ψαρευτικά σύνολα όλων των τεχνικών, η Fuji εξακολουθεί µε την έρευνα και την ανάπτυξη της να παραµένει σηµείο αναφοράς αλλά και λαµπρής παράδοσης.

Mια έννοια επαναστατική

Το 2014 η Fuji δηµιουργεί το Torzite όπου αντιπροσωπεύει τη µέγιστη τεχνολογία που εφαρµόζεται στα εξαρτήµατα που απαιτούνται για την συναρµολόγηση ενός καλαµιού. Σε σύγκριση µε τους οδηγούς από SiC, τα νέα Torzite είναι απίστευτα ελαφρύτερα, ενώ διατηρούν αµετάβλητα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το SiC διάσηµο σε όλο τον κόσµο.

To Torzite προέρχεται από δύο λέξεις: Torus το πρωτότυπο και καινοτόµο κεραµικό σε σχήµα δακτυλίου (Τόρος). Και Zite οπού δίνει την εικόνα του σκληρού αλλά κυρίως έντονα λαµπερού µετάλλου.

  • Είναι ένα κεραµικό υλικό του οποίου η σύνθεση είναι έντονα γυαλισµένη µε διαµάντι ώστε να προσφέρει τη λιγότερη δυνατή τριβή στο πέρασµα κάθε είδους πετονιάς ή νήµατος.
  • Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό παρόλο που η δοµή του δαχτυλιδιού το κάνει να φαίνεται πολύ λεπτό. Η αντοχή του Torzite είναι εφάµιλλη και καλύτερη από αυτή του SiC κάνοντας την Fuji να ξεπεράσει τον ευατό της.
  • ∆εδοµένου αυτού του γεγονότος το Torzite κατέχει µια αξιοσηµείωτη σκληρότητα.
  • Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στα δαχτυλίδια µε Torzite να αντέχουν σε µηχανικές κρούσεις, όµοιες µε τυχαίες προσκρούσεις σε σκληρές επιφάνειες ή το όποιο ατύχηµα από πίεση που προέρχεται από το εξωτερικό πλαίσιο που το περιβάλλει.

Εξαιρετικά λεπτό

Το πιο σηµαντικό χαρακτηριστικό των νέων Torzite είναι το απίστευτα λεπτό σώµα τους και το πολύ λιγότερο υλικό κεραµικού στην κατασκευή του οδηγου. Αυτό το χαρακτηριστικό ωστόσο, δεν αναιρεί τη δύναµη του. Όντας σηµαντικά ελαφρύτερο παρουσιάζει αντοχή εξίσου ισχυρή όπως εκείνη του Sic αλλά και µε περίσσεια ελαστικότητα που του επιτρέπει να έχει υψηλοτέρα σηµεία κάµψης, ευλυγισίας και αντοχής. Σε συνδυασµό δε µε πλαίσιο τιτανίου αποτελεί κορυφαίο συνδυασµό. Έτσι παρόλη την λεπτή του δοµή παρουσιάζεται µια διπλάσια αντοχή στο λύγισµα από το SiC ώστε ο χειρότερος εχθρός των κεραµικών – οπού είναι οι ακαριαίες πτώσεις και τα αναπόφευκτα χτυπήµατα ή οι διαρκείς µεγάλες πιέσεις στο σασί, να ‘αποκρούονται’ όπως θα έκανε κυριολεκτικά ένα ελατήριο.

Εξαιρετικά ελαφρύ

Το Torzite πέτυχε µειωµένο βάρος περίπου 40% λιγότερο από αυτό του SiC και φορεµένο πάνω στο πλαίσιο Τιτανίου επιτυγχάνει 10% συνολική µείωση ανά οδηγό.

Παρόλα αυτά το ακόµα πιο µεγάλο επίτευγµα της Fuji είναι ότι οι συνολική εσωτερική διάµετρος (το καθαρό µέσα από το οποίο περνά η πετονιά ή το νήµα) έχει αυξηθεί κατά 15% στην αντίστοιχη διάσταση οδηγού. Το παραπάνω γεγονός καθιστά τα setup µε Torzite ιδιαίτερα άνετα στη βολή άλλα και πάρα πολύ πιο ευαίσθητα.

Στο σύνολο ενός καλαµιού που εξοπλίζεται µε πλήρη σειρά Torzite πλέον µιλάµε για µείωση βάρους από 20 έως 30%. (downsizing)

Εξαιρετικά µειωµένες τριβές

Η προστασία από τα κοψίµατα έρχεται µε την συνέργεια δύο παραγόντων που η Fuji έκανε πραγµατικά την επανάσταση.

Ο πρώτος είναι ο τρόπος που γίνεται η επαφή της πετονιάς ή του νήµατος πάνω στο κεραµικό µιας και οι ίδιες οι ιδιότητες του Torzite το κατατάσσουν στο πλέον γυαλισµένο υλικό µε σχεδόν µηδενικές τριβές.

Αλλά και η πίεση που ασκεί η πετονιά πάνω στο κεραµικό ελαχιστοποιήθηκε κατά το µισό! Σε σχέση µε το SiC, λόγω του εξαιρετικά οµαλού σχήµατος όπου η Fuji µελέτησε και εφάρµοσε δίχως προηγούµενο στην ιστορία των οδηγών.

Αύξησε στο διπλάσιο το σηµείο επαφής ώστε να οµαλοποιήσει τις γωνίες τριβής, αλλά γυάλισε το υλικό τόσο πολύ ώστε σε συνέργεια αυτά τα δύο κάνουν το σύνολο του οφέλους στην πράξη απέναντι στις τριβές κυριολεκτικά ακαταµάχητο.

 

Το Τorzite είναι το πλέον καινοτόµο υλικό, οπού µε µεγάλη πυκνότητα και υψηλότατους δεσµούς µέσα στην κρυσταλλική του δοµή µεγιστοποιεί την µείωση των τριβών.

Με χαµηλά φορτία τριβής πάνω στην επιφάνειά του, οµαλότητα και αρκετή σκληρότητα στην τόσο απαράµιλλα γυαλισµένη επιφάνειά του, ανοίγει νέους δρόµους στην ψαρευτική βιοµηχανία και τις δυνατότητες που πλέον οι ψαράδες µπορούν να εφαρµόσουν στο ψάρεµα µε στόχο την ξεχωριστή εµπειρία.

Μαζί µε Νέα πλάισια όπως οι RV, οι KW-M αλλά και όλη η γκάµα της σειράς K ( KW – KL – KT) σε συνδυασµό µε ολοκαίνουριες σειρές από οδηγούς κορυφής όπως
η Arrowana (ΚG) και νέςς MN, η Fuji ατενίζει το µέλλον, µε στιβαρή θέση πάνω στην παράδοση της, στην ποιότητα αλλά και στην πίστη στην καινοτοµία.

Έτσι η Fuji Kogyo Co Ltd µπορεί πάντα να καταπλήττει παγκοσµίως τον χώρο της αθλητικής αλιείας µε τα προϊόντα της.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • FOURNARIS Fishing Equipment
  • Fuji Direct Distributor
  • www.fournarisfishing.com
  • 210 960 0940
Tags
Fuji Torzite Fournaris Fishing [jetpack-related-posts]
Comodo SSL