Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντώνης Ιωνάς

Geniuss Luxury Tenders - το "έξυπνο" τέντερ από την LABEA YACHTING (VIDEO)

Μάρτιος 14, 2016

Geniuss Luxury Tenders - το "έξυπνο" τέντερ από την LABEA YACHTING (VIDEO)

Geniuss, ένα πρωτοποριακό φουσκωτό σκάφος με στόχο να κατακτήσει την κατηγορία των tender σε mega yachts.

Το hydraulic translation system είναι η πατενταρισμένη καινοτομία που εφαρμόζεται σε αυτό το φουσκωτό, δίνοντας του την δυνατότητα να μειώνει τον όγκο του έτσι ώστε να γίνετε πιο εύκολη η τοποθέτηση σου ως tender σε μεγάλα yachts. Με την πρώτη ματιά έχεις να κάνεις με ένα πολύ όμορφο μικρό φουσκωτό σκάφος με εμφανή την ποιότητα κατασκευής αλλά και το φινίρισμα του.

first_tenderΠροσπαθώντας να δεις τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί σε σχέση με άλλα φουσκωτά τις ίδια κατηγορίας, δεν βλέπεις μεγάλες διαφορές. Το Geniuss διαθέτει ένα μεγάλο μπροστινό ταμπούκι, τιμονιέρα που ενσωματώνει ένα ακόμα κάθισμα δίπλα της, πρακτική που υιοθετείται σε σκάφη που προορίζονται για tender, κάθισμα διπλό για οδηγό και συνοδηγό αναδιπλούμενο για αποθηκευτικό χώρο. Αν ρίξεις όμως μια προσεκτική ματιά θα δεις πως υπάρχει διαφορά. Η τιμονιέρα του σκάφος μαζί με το κάθισμα διακυβέρνησης ακουμπάνε πάνω σε μία διαφορετική επιφάνεια. Επίσης πίσω από το κάθισμα στο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο κάθισμα και τον καθρέπτη του σκάφους διακρίνονται δύο ράγες στο πάτωμα.

geniuss-labea-yachtingΠατώντας λοιπόν ένα από τα κουμπιά που βρίσκονται πάνω στην τιμονιέρα ο καθρέπτης του σκάφους διαιρείται και το κομμάτι που πάνω του στηρίζεται ο κινητήρας αναδιπλώνεται προς το εσωτερικό στου σκάφους έως ότι ο κινητήρας οριζοντιοποιηθεί με το κάθισμα και την τιμονιέρα. Στη συνέχεια αφού κλειδώσει ο κινητήρας όλο το σύστημα, κινητήρας – κάθισμα – τιμονιέρα αρχίζει να μετακινείται προς την πλώρη του σκάφους. Το κενό ανάμεσα στο μπροστινό ταμπούκι και την τιμονιέρα είναι ίσο με το μήκος του κινητήρα. Έτσι με αυτό το υδραυλικό σύστημα που εφαρμόζεται στο Geniuss ο κινητήρας ενσωματώνεται στο εσωτερικό του σκάφους μειώνοντας τον όγκο του και καθιστώντας το πολύ πιο εύκολο στο να τοποθετηθεί ως tender σε ένα μεγάλο σκάφος.

Το ίδιο εύκολα με το πάτημα του ίδιου διακόπτη όλα επανέρχονται στην αρχική τους μορφή και το σκάφος είναι έτοιμο να μας ταξιδέψει με ασφάλεια. Πραγματικά, εντυπωσιακό, χρήσιμο και με ιδιαίτερες εφαρμογές το σύστημα του εφαρμόζεται στο Geniuss. Όλα τα υλικά κατασκευής του σκάφους είναι άριστης ποιότητας πράγμα που προσδίδει μία αίγλη στο μικρό tender και το κάνει φαίνεται σαν πραγματικό μικρό αδελφάκι του yacht στο οποίο ανήκει.

Labea Yachting | +30 210 9880408 | www.labeayachting.com

Tags
RIB Tender Φουσκωτό Labea Yachting
Comodo SSL