Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γεράσιμος Καββαδίας

Γεράσιμος Καββαδίας: δείξτε μας ένα σχέδιο στο οποίο υπάρχει στοιχειώδης λογική...

10 Ιανουαρίου, 2021

Γεράσιμος Καββαδίας: δείξτε μας ένα σχέδιο στο οποίο υπάρχει στοιχειώδης λογική...

Είμαι ψαράς… Αν κάποιος με ανάγκαζε να αυτοπροσδιοριστώ απελευθερωμένος από κάθε κοινωνική σύμβαση, αυτό θα ήταν το πρώτο που θα έβγαινε από το στόμα μου.

του Γεράσιμου Καββαδία – Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ελλάδας στην Υποβρύχια Αλιεία

Ούτε επιστήμονας, ούτε εκπαιδευτικός, ούτε αθλητής. ΨΑΡΑΣ. Στο βαρκάρη του Αχέροντα αυτή την ταυτότητα θα παρέδιδα. Οι λόγοι είναι χιλιάδες. Κάποιοι είναι κατανοητοί σε όλους (ή θα έπρεπε να είναι) και κάποιοι μόνο σε όσους μοιραζόμαστε κοινή ταυτότητα.

Και πως θα μπορούσαν να είναι κατανοητοί σε όσους δεν αντίκρισαν πότε τους την ομορφιά της απαστράπτουσας συναγρίδας στον ήλιο του κατακαλόκαιρου, σε όσους δεν τους αγκάλιασε ποτέ η παγωμένη θάλασσα με τη σιωπή της για να πιάσουν ένα λαβράκι το χάραμα, σε όσους δεν έδωσαν χαρά στους δικούς τους φέρνοντας τροφή στο τραπέζι, πιασμένη με τύχη ή μαεστρία, όχι όμως αγορασμένη με χρήματα.

Για τους υπόλοιπους με τους οποίους μπορεί να μη μοιράζομαι αυτή την κοινή ταυτότητα, πιθανότατα όμως κάποιες άλλες, θα ήθελα απλά να τους υπενθυμίσω πως και αυτοί με κάποιο τρόπο θρέφουν το σώμα τους και την ψυχή τους. Κολυμπώντας, παίζοντας τένις, ορειβατώντας, κωπηλατώντας, κάνοντας έναν περίπατο… Το σέβομαι και χαίρομαι για όσους έχουν ενδιαφέροντα έξω από τους τέσσερις τοίχους, που δεν επιδεινώνουν την κατάσταση.

Μπορεί να κατηγορηθώ ότι η δική μου ψυχαγωγία είναι βάρβαρη και δολοφονική. Ας μην αυταπατάται κανείς! Είμαι σίγουρα εξίσου βάρβαρος και δολοφόνος με όποιον αγοράζει την τροφή του από το ράφι του σούπερ μάρκετ. Μπορεί να είμαι και λιγότερο, αν σκεφτούμε ότι θρέφομαι με οργανισμούς που έζησαν ελεύθεροι στη φύση και όχι στοιβαγμένοι σε ιχθυοκαλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και θερμοκήπια. Σίγουρα είμαι πιο ειλικρινής απέναντι στο θήραμα μου γιατί είχα το κουράγιο εγώ ο ίδιος να αφαιρέσω τη ζωή του (ενός υγιούς και ελεύθερου πλάσματος) για να τροφοδοτήσω τη δική μου ύπαρξη, η οποία θα κριθεί ως άχρηστη ή χρήσιμη από την Εξέλιξη και μόνο.

Είμαι σίγουρα πιο γειωμένος με τη φύση και τους κύκλους της, γιατί τους έχω δει in situ, με έκπληκτα μάτια, να εξελίσσονται μπροστά μου. Σε αυτούς τους κύκλους δεν θα απαρνηθώ ποτέ τη φύση μου και θα προσπαθήσω να τους διατηρήσω γιατί ΕΙΝΑΙ η φύση μου! Όσοι πράττουν τα αντίθετα δεν ανήκουν στη φυλή μου. Είναι διαβρωμένες υπάρξεις από τις ευκολίες της αστικής ζωής και απλά παρασιτούν σε κοινό ξενιστή.

Η ταυτότητα αυτή μου στερήθηκε την τελευταία χρονιά για πέντε μήνες. Χάριν ενός σχεδίου πολέμου ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό. Ένα σχέδιο που επέβαλλε την αποποίηση της για κάποιο, αόριστο, χρονικό διάστημα. Στην μάχη της Άνοιξης το σχέδιο το υπηρέτησα με προθυμία, βλέποντας και τους υπόλοιπους να συντάσσονται και να το υπηρετούν, στερούμενοι κι αυτοί παροδικά τις δικές τους ταυτότητες και ελευθερίες.

Στη δεύτερη όμως μάχη είδα πολλούς από τους υπόλοιπους συμπολίτες μου να κρατάνε τις δικές τους ταυτότητες κι εγώ να χάνω τη δική μου. Δεν δρω εγωιστικά. Απλά θέλω να πειστώ πως υπάρχει λογική στο σχέδιο. Η λογική στο σχέδιο θα επέβαλλε την πλήρη ανάπτυξη δραστηριοτήτων που είναι από τη φύση τους μοναχικές και υπαίθριες. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε άλλες χώρες, που κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μάλλον εφάρμοσαν καλύτερα σχέδια από τα δικά μας. Αν το σχέδιο στερείται στοιχειώδους λογικής, όπως συμβαίνει τώρα, είναι βέβαιο πως μας οδηγεί σε θανάσιμη παγίδα. Είναι βέβαιο επίσης πως μαζί με εμένα θα χάσει την πίστη του στο σχέδιο και όποιος λογικός απέμεινε να το υπηρετεί.

Αναμένουμε, ψαράδες και κυνηγοί, να μας δωθούν πίσω οι ταυτότητές μας και περιμένουμε να μας δείξετε πως υπάρχει σχέδιο στο οποίο υπάρχει στοιχειώδης λογική…

Καββαδίας Γεράσιμος
– Ψαράς
– Βιολόγος
– Εκπαιδευτικός
– Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ελλάδας στην Υποβρύχια Αλιεία

Tags
Γεράσιμος Καββαδίας Ψάρεμα απαγορεύσεις Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Απαγόρευση Αλιείας Απαγόρευση Ψαρέματος Κορονοϊός Lockdown
Comodo SSL