Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Νέο GRAND Golden Line G850

20 Φεβρουαρίου, 2016

Νέο GRAND Golden Line G850

Η GRAND, το γνωστό Καναδέζικο Ναυπηγείο – μεγαλύτερος κατασκευαστής φουσκωτών σκαφών σε όλη την Αμερική – ενσωμάτωσε στην παραγωγή το νέο Golden Line G850, ένα σκάφος που «απογειώνει» αισθητικά την γραμμή της ομώνυμης σειράς, εμπλουτίζοντάς το με άπλετους χώρους, πολυτέλεια και επιδόσεις.

Leadmar_grand_golden850 (3)Mία ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση του νέου μοντέλου της GRAND Golden Line G850, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των dealer στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Με μήκος τα 8,50 μέτρα, το νέο GRAND αποτελεί το ιδανικό RIB τόσο για ναυτικό τουρισμό, όσο και για μικρές ή μεγάλες βόλτες στη θάλασσα. Το κατάστρωμα σχεδιάστηκε στα πρότυπα του μικρότερου GL G650, με μεσογειακή διαρρύθμιση, ένα μεγάλο sundeck στην πλώρη, και ένα αναπαυτικό καναπέ στην πρύμνη. Η κεντρική σπορ κονσόλα επιτρέπει την άνετη μετακίνηση και από τις δύο πλευρές, παρέχει προστασία στους κυβερνήτη – συγκυβερνήτη και διαθέτει WC όταν σηκώσουμε το μπροστινό τμήμα της, εκεί που διαμορφώνει το κάθισμα. Η σωστή κλίση προς τον κυβερνήτη επιτρέπει την ξεκούραστη οδήγηση χωρίς να χρειάζεται να γέρνει μπροστά ή να εμποδίζουν τα πόδια. Η αίσθηση ασφάλειας και άνεσης ενισχύεται και από τη σχεδίαση των θέσεων διακυβέρνησης οι οποίες ρυθμίζονται και για ημιόρθια στάση. Το ταμπλό της κονσόλας έχει τον απαραίτητο χώρο για τα ηλεκτρονικά και ένα ψηλό αλεξήνεμο.Leadmar_grand_golden850 (5)Σε ένα σκάφος 8,50 μέτρων τα μεγάλααμπάρια για την αποθήκευση του εξοπλισμού επιβάλλονται και γι’ αυτό στο G850 οι σχεδιαστές έχουν φροντίσει για ένα τεράστιο αμπάρι μπροστά και άλλο ένα στη πρύμνη. Πίσω από το κάθισμα διακυβέρνησης υπάρχει χώρος για ηλεκτρικό ψυγείο ενώ ο καναπές τύπου U γίνεται τραπεζαρία όταν τοποθετήσουμε το προσθαφαιρούμενο τραπέζι. Στον καθρέπτη του μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν κινητήρα των 300 ίππων, ή δύο των 200 Hp. Το V στο deadrise είναι αρκετά βαθύ για τα μέτρα του, 25 μοίρες, που εξασφαλίζει μια καλή απόσβεση χωρίς κραδασμούς.

Συμπερασματικά το νέο G850 αποτελεί έναν άξιο συνεχιστή της σειράς Golden, που ξεκινά από τα 3.40 και συνδυάζει πολυτέλεια και design. Στη χώρα μας τα φουσκωτά GRAND έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού κοινού, αφού διαθέτουν εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής, και φυσικά την υποστήριξη και το after sales του Σταύρου Σκαφιδά, ιδιοκτήτη της εταιρίας LEADMAR.

Πληροφορίες:
LEADMAR ΕΠΕ
Τηλ: 210 97 00 200,
www.leadmar.gr

Tags
Φουσκωτό σκάφος Φουσκωτά Grand Leadmar Παρουσίαση Σκάφους Σταύρος Σκαφιδάς Grand Golden Line G850 [jetpack-related-posts]
Comodo SSL