Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

GRAND S370 NL Silver Line Deluxe

Δεκέμβριος 18, 2015

GRAND S370 NL Silver Line Deluxe

H Grand συγκαταλέγεται σε µία από τις µεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής φουσκωτών. Με έδρα τον Καναδά τα σκάφη της διανέµονται σε όλη την Αµερική και 38 ακόµα χώρες παγκοσµίως, διαθέτοντας υψηλά στάνταρ σε όλα τα επίπεδα, όµορφο design και υψηλό δείκτη value for money αξιοποιώντας σύγχρονες µεθόδους κατασκευής.

Πρόσφατα, στα πλαίσια αναβάθµισης των µοντέλων της, παρουσίασε το νέο µοντέλο Grand 370 Ν το οποίο αντικαθιστά την υπάρχουσα έκδοση, το S370. Το νέο RIB είναι 25% ελαφρύτερο, πιο οικονοµικό από άποψη κόστους απόκτησης, έχει µεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους, περισσότερη άπλα στο εσωτερικό και πιο γρήγορο πλανάρισµα µε υψηλότερες ταχύτητες.

S370N_1S370NL_1s370ns_1∆ιατίθεται σε 3 εκδόσεις. Η πρώτη είναι η βασική S370N, µε διαρρύθµιση καταστρώµατος για χρήση σαν τέντερ (δυο ξύλινα καθίσµατα, κουπιά και βάση στήριξης), η έκδοση Sport S370NS µε κονσόλα – ίππο και η S370NL έκδοση deluxe µε νέας σχεδίασης κονσόλα πλοήγησης, που διαθέτει παρµπρίζ, µπροστινό κάθισµα µε πλάτη, ανοξείδωτο ρέλι κονσόλας και διπλό κάθισµα οδήγησης µε πλάτη.

 

Οι χώροι του δεν θυµίζουν σε τίποτα ότι βρισκόµαστε σε ένα RIB κάτω από τα 4 µέτρα. Οι αεροθάλαµοι µικρότερης διαµέτρου δηµιουργούν µεγαλύτερο ωφέλιµο πλάτος διαµορφώνοντας ένα ασφαλές και αξιόπιστο RIB για τις βόλτες στην θάλασσα µε αξιόλογους χώρους στο κατάστρωµα. Επιπλέον οι αεροθάλαµοι για την αποφυγή «καρφώµατος» σε συνθήκες κυµατισµού ανασηκώνονται στην πλώρη δίνοντας παράλληλα και µια «επιθετική» – σπορ εµφάνιση.

grand_s370_2Η κονσόλα διαθέτει µεγάλο ταµπλό, υπάρχουν χώροι για την τοποθέτηση GPS / βυθοµέτρου, ενώ επιπλέον έχει διαµορφωµένες θέσεις για ραδιόφωνο και ηχεία.

Επίσης ιδιαίτερη σηµασία δόθηκε και στην διαρρύθµιση της πλώρης σχεδιάζοντας µεγαλύτερο κάθισµα αλλά και αµπάρι για τα σωστικά. Μεγάλο είναι και το κάθισµα διακυβέρνησης µε άλλο ένα ταµπούκι στο εσωτερικό του. Η πλάτη δίνει άνεση και ασφάλεια στο ταξίδι µας και µπορεί να αφαιρεθεί να χρειαστεί.

Το διπλό κάθισµα έχει αρνητική κλίση στο κάτω µέρος ώστε να µας δίνει µεγαλύτερη άνεση για τα πόδια κυβερνήτη και συγκυβερνήτη ενώ διαθέτει µαξιλάρια που αφαιρούνται.

pinakas

Στον καθρέπτη του µπορούµε να τοποθετήσουµε εξωλέµβια κοντού άξονα από 10 ως 30 ίππους, πάντως ακόµα και µε 10 – 15 hp το 370Ν πλανάρει και κινείται σωστά χάρις του σχεδιασµού της γάστρας.

Συµπερασµατικά το νέο Grand 370 Ν αποτελεί µια θαυµάσια επιλογή, επίκαιρη όσο ποτέ, για όσους θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους µε την θάλασσα, το ψάρεµα και την βόλτα, χωρίς να έχουν µεγάλο κόστος χρήσης.

Πληροφορίες: LEADMAR-2109700200 – www.leadmar.gr

Comodo SSL