Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Grand S470 NL

Ιανουάριος 24, 2016

Grand S470 NL

Η Grand συνεχίζει να αναβαθμίζει την γκάμα της παρουσιάζοντας νέα RIB, αντάξια των προηγούμενων. Έτσι, μετά το S370 NL και το S420 NL, η Grand ανακοίνωσε το S470 NL, το οποίο ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία: οικονομικό, με μικρότερο βάρος και όμορφο design. GrandS470_NL_08

Όπως έχουμε αναφέρει και στις παρουσιάσεις των προηγούμενων μοντέλων, η Grand συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής φουσκωτών. Με έδρα τον Καναδά, διανέμει τα σκάφη της σε όλη την Αμερική και εξάγει σε αρκετές χώρες του κόσμου. Με τον όγκο παραγωγής που διαθέτει, καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στις τιμές, κρατώντας παράλληλα την ποιότητα κατασκευής σε υψηλά επίπεδα.
GrandS470_NL_11Το νέο Grand S470 NL ξεχωρίζει σε αρκετά σημεία από τον προκάτοχό του. Η γάστρα του σχεδιάστηκε με πιο βαθύ V, υιοθετώντας ένα νέο σύστημα σχεδίασης των αεροθαλάμων και του chine, δίνοντας μεγάλη σημασία στη σταθερότητα πλεύσης σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά και καλύτερο ζύγισμα, ακόμα και με κινητήρες της μέγιστης επιτρεπόμενης ιπποδύναμης. Επιπλέον, στην πλώρη οι αεροθάλαμοι ανασηκώνονται για την αποφυγή καρφώματος σε «δύσκολες» θάλασσες με ψηλό κυματισμό, προσδίδοντας στο σκάφος πιο επιθετική σπορ εμφάνιση.
GrandS470_NL_05Οι μικρότερης διαμέτρου αεροθάλαμοι, εκτός από την σπορ εμφάνιση, δίνουν περισσότερο ωφέλιμο χώρο και στο κατάστρωμα. Μάλιστα το νέο S470 έχει 20% μεγαλύτερο ντεκ, πιο φαρδύ, με άνετο πέρασμα αριστερά της κονσόλας και σχεδίαση πλώρης που δίνει άπλετο χώρο ακόμα και στην πλώρη. Το βάρος του είναι 208 κιλά, δηλαδή 10% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, για εύκολη ρυμούλκηση και ανέλκυση-καθέλκυση ακόμα και με μικρό αυτοκίνητο. Η διαμόρφωση του καταστρώματος είναι κλασσική, με έμφαση στην άπλα και την εύκολη μετακίνηση. Στην πλώρη, το φαρδύ κάθισμα κρύβει ένα αμπάρι για τα σωστικά, και ακολουθεί η κονσόλα στα δεξιά του σκάφους. Το ταμπλό της έχει άφθονο χώρο για τα ηλεκτρονικά και τα όργανα του κινητήρα, ενώ υπάρχει ένα επιπλέον κάθισμα μπροστά της, από τη μεριά της πλώρης.
GrandS470_NL_10Το ανοξείδωτο ρολ μπαρ δίνει στήριγμα στο πλήρωμα, ενώ το ψηλό αλεξήνεμο προστατεύει τον χειριστή από τον αέρα. Η κονσόλα παρουσιάζει κλίση χαμηλά εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη άνεση στο χειριστή, αφού μπορεί βολέψει τα πόδια του χωρίς να είναι αναγκασμένος να σκύψει μπροστά για να φτάσει το τιμόνι και το χειριστήριο.
GrandS470_NL_05Το κάθισμα της πρύμνης διαθέτει ψηλή πλάτη, αρνητική κλίση στο κάτω μέρος για να δίνει μεγαλύτερη άνεση, και ένα αξιόλογο χώρο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το μαξιλάρι.
Στον καθρέπτη του S470 μπορούμε να τοποθετήσουμε κινητήρα ως 70 ίππους, αλλά η σχεδίαση της γάστρας επιτρέπει να πλανάρουμε με 30 – 40 Hp και πλήρωμα 5-6 ατόμων.

GrandS470_NL_pinakΣύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά μια 50άρα αποτελεί τη «χρυσή τομή», καθώς θα προσφέρει ροπή και δύναμη χωρίς επιπλέον βάρος. Έχοντας λοιπόν ένα όμορφο design, υψηλό στάνταρ κατασκευής, ανταγωνιστική τιμή, εγγύηση ποιότητας της Grand και πλήρη υποστήριξη από την Leadmar, το S470 NL αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση, για ένα RIB ιδανικό τόσο για την βόλτα, την αναψυχή και τα θαλάσσια σπορ όσο και για το ψάρεμα ή το ψαροτούφεκο.

Πληροφορίες: LEADMAR τηλ.: 210 9700.200, www.leadmar.gr

Comodo SSL