Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιάννης Κακαβογιάννης

Hart Inchiku 30-06 από την εταιρία Skalis Outdoor

24 Νοεμβρίου, 2015

Hart Inchiku 30-06 από την εταιρία Skalis Outdoor

Η εταιρεία Hart είναι γνωστή για τους ποιοτικούς πλάνους που κατασκευάζει. Αρκετά µοντέλα αποτελούν best seller, τόσο στο vertical jigging, όσο και στο shore. Όµως αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει, είναι το inchiku της εταιρείας το οποίο κατασκευάστηκε για να µη µοιάζει µε κανένα άλλο.

Hart-

Το ιδιαίτερο σχήµα του βοηθά να γλιστρά σταδιακά στο νερό. Καθώς βυθίζεται, το σιλικονούχο χταποδάκι (ή «φούστα» όπως συνηθίζουν σε κάποια µέρη να το ονοµάζουν) κρατάει την επίπεδη πλευρά του προς τα πάνω, διατηρώντας µία οµοιόµορφη πλεύση. Τα ολογραφικά µάτια τοποθετούνται σε σηµείο όπου το µέταλλο διαθέτει ένα βαθούλωµα, ξεγελώντας τα αρπακτικά ότι πρόκειται για τα µάτια ενός µικρού θράψαλου, καλαµαριού, ή ακόµα και χταποδάκι που φτάνει στο βυθό ή ξεκολλά τροµαγµένο από αυτόν. Το σιλικονούχο χταποδάκι είναι καλής ποιότητας, όπως επίσης και το assist hook της εταιρείας Asari.

Η σχεδίασή του επιτρέπει το ψάρεµά του µε όποιο τρόπο θέλουµε, γρήγορες κοφτές κινήσεις ή πιο αργές, ανάλογα µε τα ψάρια που αναζητούµε. Μεγάλα φαγκριά, συναγρίδες, αλλά και µαυρόψαρα, γρήγορα προσελκύονται κοντά του, και σε σύντοµο χρονικό διάστηµα -πολλές φορές ακόµα και πριν πατώσει- θα δεχτεί επίθεση. Επίσης, µην εκπλαγείτε αν κάποιο αφρόψαρο αρπάξει το δόλωµά σας κατά το ανέβασµα ή το κατέβασµά του.

Hart-Inchiku_5

Ο τρόπος χρήσης του πλάνου είναι απλός : τον αφήνουµε ελεύθερο να κατέβει στο βυθό, και στη συνέχεια ανάλογα µε το µηχανισµό που διαθέτουµε, τυλίγουµε κατά το 1/3 ή το ½ της µανιβελιάς διατηρώντας το καλάµι παράλληλο στην επιφάνεια της θάλασσας, κάνοντάς το να λυγίσει και να δώσει στον πλάνο τη ζωντάνια και την απαραίτητη κίνηση που χρειάζεται για να προσελκύσει τα ψάρια. Αυτό επαναλαµβάνεται µέχρι και το ύψος που πιστεύουµε ότι κινούνται τα ψάρια-στόχος (συνήθως έως και 10 µέτρα από το βυθό).

Τα τρία διαφορετικά βάρη, 80, 150 και 200 γραµµάρια που κυκλοφορεί το Inchiku 30-06, µας δίνουν τη δυνατότητα να το χρησιµοποιήσουµε από πολύ ρηχά, µέχρι και τα πολύ βαθιά νερά. Το τεχνητό των 80 γραµµαρίων θα προσπαθήσει να ξετρυπώσει τις συναγρίδες και τα µαυρόψαρα σε βάθη έως περίπου 80-90 µέτρα, ενώ από εκεί και κάτω θα πάρει τη θέση του αυτό των 150 γραµµαρίων, αποσκοπώντας στα µεγάλα φαγκριά. Τέλος, για τους φίλους που ψαρεύουν στα 150+ µέτρα, θα τους φανεί ιδιαίτερα χρήσιµο το πλανάκι των 200 γραµµαρίων.

Hart-

Αν πάµε τώρα στους χρωµατισµούς, θα δούµε τέσσερις διαφορετικούς από αυτούς. Ο 01, ο κλασσικός που µιµείται κάποιο αφρόψαρο, ενδείκνυται για τα περισσότερα ψάρια, µε ιδιαίτερη εκτίµηση στα µεγάλα αφρόψαρα. Ο 02 µε τη ροζ πλάτη και την ασηµένια κοιλιά, είναι πιο αρεστός στα κόκκινα και ιδιαίτερα στις συναγρίδες. Ο 03 µε το χρυσαφί κάνει θραύση στα µαυρόψαρα, όπως στήρες, σφυρίδες και ροφούς, ενώ ο 04, ο ασηµένιος, είναι ο χρωµατισµός-έκπληξη που πολλές φορές θα καταφέρει να µας δώσει τσιµπήµατα όταν οι υπόλοιποι δεν αποδίδουν.

Ακόµα, ο Ηart inchiku 30-60 είναι κατάλληλος για τους φίλους του shore jigging, αφού µπορεί να ψαρευτεί σε νερά κρεµαστά και να µας δώσει αξιόλογες ψαριές, τόσο σε συναγρίδες, όσο και στήρες. Το αργό µάζεµα του νήµατος και τα µικρά τιναγµατάκια του καλαµιού, ανεβοκατεβάζουν τον πλάνο µας από το βυθό και σε συνδυασµό µε το χταποδάκι δηµιουργούν µια κίνηση που προσελκύει τα ψάρια από µακριά. Τα χτυπήµατα που θα δεχτούµε είναι αρκετά και το δυνατό κάρφωµα θα σιγουρέψει το ψάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες:

SKALIS OUTDOOR – ΣΚΑΛΗΣ ΕΠΕ

τηλ.: 210 2585.404, 
www.skalisoutdoor.com

Tags
Inchiku Skalis Outdoor - Σκαλής ΕΠΕ Hart Τεχνητά για Inchiku [jetpack-related-posts]
Comodo SSL