Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Hullsquared, το ελληνικό ταχύπλοο catamaran σκάφος

22 Μαρτίου, 2016

Hullsquared, το ελληνικό ταχύπλοο catamaran σκάφος

Η ιδέα της HullSquared γεννήθηκε στην Ιταλία µε σκοπό τη δηµιουργία ενός σκάφους που θα προσφέρει κύρος και αίσθηση µοναδικότητας στον ιδιοκτήτη του. Η αρχική έµπνευση πραγµατώθηκε σε µια χειροποίητη κατασκευή το 2011, ενώ το 2014 η παραγωγή του HullSquared εδραιώθηκε στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ταχύπλοο σκάφος αναψυχής µε διπλή γάστρα (catamaran) που εξασφαλίζει σταθερή πλεύση και πολύ δυνατές επιδόσεις χωρίς “spray”. Το σκάφος ξεχωρίζει επίσης από το ιδιαίτερο χώρο πιλοτηρίου που θυµίζει έντονα ιταλικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων ενώ εξασφαλίζει αρκετό ελεύθερο χώρο στο κατάστρωµα για τους επιβαίνοντες χάρη στην άψογη κατανοµή και έξυπνη διαρρύθµιση. Το σκάφος µπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε άτοµα σε ανεξάρτητα καθίσµατα τύπου µπάκετ στο χώρο επιβατών.

Hullsquared_02Για την επένδυση των καθισµάτων, του ταµπλό, της µαξιλάρας και των πλαϊνών µπουλµέδων έχει χρησιµοποιηθεί συνθετικό δέρµα υψηλής ποιότητας και ελαστικότητας. Ο συνδυασµός µε την χοντρή µοκέτα marine προσδίδει αίσθηση απόλαυσης και πολυτέλειας. Το δερµάτινο τιµόνι και οι ειδικές διακριτές θέσεις οργάνων στην κονσόλα πλοήγησης αποπνέουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα του σκάφους που παραπέµπει έντονα στα µοντέρνα στοιχεία σχεδίασης ενός αντίστοιχου πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου. Πίσω από τα προσκέφαλα των πίσω επιβαινόντων απλώνεται µια φαρδιά ξαπλώστρα ηλιοθεραπείας, στοιχείο που αποτελεί µια έξυπνη καινοτοµία για σκάφη catamaran επιδόσεων.

Οι διπλές γάστρες που καταλήγουν στα δύο εµπρόσθια εξέχοντα πιρούνια χαρίζουν στο σκάφος εκρηκτική αγωνιστική εµφάνιση. Η λεπτή και χαµηλωµένη πλώρη προσδίδει αεροδυναµική αγωνιστική ευστάθεια σε υψηλές ή και χαµηλές ταχύτητες. Η πρόωση του σκάφους αποδίδεται από µια Mercury 300 ίππων. Η χρήση lift και trim προσδίδει στο σκάφος την δυνατότητα να ενεργοποιήσει τις αεροδυναµικές του αρετές και κυριολεκτικά να απογειώσει τις επιδόσεις του.

Για να απολαύσετε στο έπακρο τις ικανότητες του σκάφους απαραίτητα στοιχεία είναι η εµπειρία οδήγησης, η καλή παρέα, η διάθεση για µια ξεχωριστή εµπειρία και η ήσυχη θάλασσα. Εξάλλου πώς να απολαύσεις ένα σπορ αυτοκίνητο επιδόσεων αν δεν έχεις στρωµένο µακρύ αυτοκινητόδροµο… Το βουνό θέλει τζιπ.

Το Hullsquared είναι τo «supercar της θάλασσας» και µάλιστα Ελληνικό! Θα επανέλθουµε µε περισσότερες λεπτοµέρειες µετά την πρώτη δοκιµή.

Πληροφορίες: ∆.ΜΑΡΑΤΣΙΝΟΣ ΑΕ, τηλ. +30 210 9854770-1, www.hullsquared.com

Tags
Πολυεστερικό Σκάφος Hullsquared Κωνσταντίνος Μαρατσίνος
Comodo SSL