Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η Rolls-Royce καινοτομεί στον τομέα των σκαφών

18 Μαΐου, 2022

Η Rolls-Royce καινοτομεί στον τομέα των σκαφών

Η Rolls-Royce προχωρά στην ενσωμάτωση βιοκαυσίμων κυψελών υδρογόνου και υβριδικών συστημάτων στα σκάφη ώστε να γίνουν πιο φιλικά ως προς το περιβάλλον.

Μπορεί να γνωρίζουμε την Rolls-Royce από τα υπερπολυτελή μοντέλα της στον τομέα της αυτοκίνησης, αλλά πρόκειται για μία εταιρεία που ειδικεύεται και στη ναυτιλία. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα εξελίσσει τεχνολογίες που θα καταστήσουν τα σκάφη πιο φιλικά προς το περιβάλλον, μιας και έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι αυστηροί κανονισμοί IMO III.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρεία γνωστοποίηση ότι έχει προχωρήσει στην παραγωγή καταλυτικών μετατροπέων Selective Catalytic Reduction (SCR) προκειμένου να μειώνονται οι εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, σχεδιάζει να εισάγει την υβριδική τεχνολογία στα συστήματα πρόωσης, η οποία πέρα από μείωση ρύπων, θα προσφέρει μειωμένους κραδασμούς και θόρυβο κάνοντας την πλεύση πιο ευχάριστη.

Πέρα από την υβριδική τεχνολογία, τα βιοκαύσιμα όπως το HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), είναι μία λύση για την τροφοδοσία των μελλοντικών κινητήρων στα σκάφη. Η σειρά συστημάτων πρόωσης Rolls-Royce mtu 2000 και 4000 θα εγκριθεί για χρήση βιοκαυσίμων μέχρι το 2023.

Τέλος, ένας ακόμα τρόπος τροφοδοσίας των σύγχρονων σκαφών στον οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση η Rolls-Royce είναι οι κυψέλες καυσίμου, τεχνολογία που θα εξαλείψει τις εκπομπές ρύπων. Όπως και να ‘χει, το συμπέρασμα είναι ότι η μάχη για μείωση των ρύπων δεν είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πηγή: traction.gr

Tags
Σκάφη Rolls- Royce [jetpack-related-posts]
Comodo SSL