Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η U-Boat Worx αποκαλύπτει το υποβρύχιο σούπερ γιοτ Nautilus μήκους 37,5 μέτρων

1 Οκτωβρίου, 2022

Η U-Boat Worx αποκαλύπτει το υποβρύχιο σούπερ γιοτ Nautilus μήκους 37,5 μέτρων

Ο Ολλανδική εταιρία U-Boat Worx, ειδική στις κατασκευές υποβρύχιων, παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Monaco Yacht Show ένα υποβρύχιο superyacht μήκους 37,5 μέτρων που ονομάζεται Nautilus.

Ικανό να λειτουργεί τόσο ως σκάφος στο νερό όσο και ως υποβρύχιο, το Nautilus μπορεί να φτάσει σε βάθη πάνω από 200 μέτρα.

Το υβριδικό μοντέλο (diesel-electric) έχει επιφανειακή ταχύτητα κρουαζιέρας εννέα κόμβων και υποβρύχια ταχύτητα τεσσάρων κόμβων. Θα μπορεί να μείνει κάτω από το νερό για έως και τέσσερις ημέρες χωρίς να αναδυθεί!

Σε ταχύτητα κρουαζιέρας μπορεί να παραμείνει κάτω από το νερό για έξι ώρες.

Το Nautilus, όταν δεν ταξιδεύει στα ανοιχτά, μπορεί να αγκυροβολήσει σε οποιαδήποτε αποβάθρα με βύθισμα άνω των 6,5 μέτρων.

Σαν γιοτ, το Nautilus διαθέτει μια σειρά από δυνατότητες χαλάρωσης και αναψυχής στο κατάστρωμά του, όπως ένα μεγάλο χώρο ηλιοθεραπείας εξοπλισμένο με πισίνα γλυκού νερού, μπαρ και τραπέζι όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους. Αυτά αφαιρούνται όταν το υποβρύχιο βυθιστεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το εσωτερικό του υποβρύχιου γιοτ περιλαμβάνει σαλονοτραπεζαρία 50 τετραγωνικών μέτρων με τέσσερα κυκλικά παράθυρα τεσσάρων μέτρων. Ο προτεινόμενος σχεδιασμός για το Nautilus περιλαμβάνει μια κύρια καμπίνα και τέσσερις επιπλέον καμπίνες, καθώς και χώρους ύπνου για έξι άτομα. Ωστόσο, το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα ευέλικτο σύμφωνα με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη.

Το Nautilus φιλοξενεί ακόμα ένα μικρότερο ηλεκτρικό υποβρύχιο κάτω από το πίσω κατάστρωμα. Αυτό το tender, ονομάζεται Aronnax, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά πέντε αυτοδυτών υποβρύχια στο προβλεπόμενο σημείο κατάδυσης.

«Οι άνθρωποι που αποφάσισαν να αγοράσουν ένα γιοτ, θα πρέπει τώρα να σκεφτούν εάν το σκάφος της επιλογής τους μπορεί να βουτήξει μέχρι τα 200 μέτρα!», δήλωσε ο πρόεδρος και ιδρυτής της U-Boat Worx, Bert Houtman.

Επισήμανε τα πολλά πλεονεκτήματα του Ναυτίλου, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητάς του όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της ναυτίας!

«Αν η θάλασσα γίνει πολύ ταραγμένη», είπε ο Χάουτμαν, «απλώς βουτάς και συνεχίζεις το ταξίδι σου με άνεση. Με το Nautilus, η αγορά του yachting δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια».

Tags
U-Boat Worx Υποβρύχιο γιοτ Υποβρύχιο σκάφος
Comodo SSL