Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ηλεκτρικό ταχύπλοο από πρώην μηχανικούς της Space-X

3 Αυγούστου, 2021

Ηλεκτρικό ταχύπλοο από πρώην μηχανικούς της Space-X

Μια επενδυτική εταιρεία που χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες έχοντας στηρίξει στα πρώτα τους βήματα το Facebook και το Airbnb χρηματοδοτεί τώρα μια εταιρεία που ίδρυσαν πρώτη μηχανικοί και στελέχη της Space X, της μεγαλύτερης ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας στον κόσμο που ανήκει στον Έλον Μασκ.

Η Arc Boat που εδρεύει στο Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος τους έτους θα παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός 100% ηλεκτροκίνητου ταχύπλοου σκάφους. Το σκάφος θα έχει μήκος επτά μέτρων και ιπποδύναμη 475 αλόγων που θα του επιτρέπει να αναπτύσσει ταχύτητες περίπου 65 χλμ/ώρα.

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός τέτοιου σκάφους για να επιτρέψουν στους φίλους της θάλασσας να πραγματοποιούν γρήγορες διαδρομές χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Επιπλέον το νέο σκάφος θα παράγει όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του πολύ λιγότερο θόρυβο από τα συμβατικά ταχύπλοα ώστε να μειώνεται και η… ηχητική μόλυνση.

«Το να είσαι πάνω σε ένα σκάφος είναι πολύ διασκεδαστικό αλλά το να κατέχεις ένα σκάφος είναι κάτι πραγματικά απαίσιο. Πάντοτε πίστευα ότι τα ηλεκτρικά σκάφη έχουν νόημα. Σε ταξιδεύουν πιο γρήγορα αλλά με λιγότερο θόρυβο και μικρότερο κόστος στον προορισμό σου ενώ είναι πολύ πιο απλά τόσο στον χειρισμό όσο και στην συντήρηση τους»,

αναφέρει ο Μιτς Λι, διευθύνων σύμβουλος της Arc Boat η οποία έλαβε χρηματοδότηση περίπου πέντε εκατ. δολαρίων για να ολοκληρώσει το πρωτότυπο σκάφος.

Πηγή: m.naftemporiki.gr

Tags
Ταχύπλοο Σκάφος Ηλεκτρικό Ταχύπλοο [jetpack-related-posts]
Comodo SSL