Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιάννης Κακαβογιάννης

Kick Bottom: Πλάνοι inchiku Hayabusa Jack Eye

31 Μαΐου, 2016

Kick Bottom: Πλάνοι inchiku Hayabusa Jack Eye

Μια από τις τεχνικές που έχει κατακτήσει αρκετούς φίλους ψαράδες από σκάφος, είναι το inchiku. Ο ελαφρύς σχετικά εξοπλισµός, η απουσία δολώµατος, τα µεγάλα σε µέγεθος ψάρια που απευθύνεται, η αίσθηση του καρφώµατος, η απόδοση, η εξειδίκευση, είναι κάποια από αυτά που συνεισέφεραν ώστε να γίνει γρήγορα αγαπητό στους Έλληνες ψαράδες.

BF_39_Kick-Bottom_3

Οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες ειδών αλιείας, έχουν στην γκάµα τους προϊόντα αποκλειστικά και µόνο για αυτήν την τεχνική. Εµείς σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουµε να δούµε έναν από τους πιο γνωστούς πλάνους για το ψάρεµα inchiku, που δεν είναι άλλος από τον Jack Eye – Kick Bottom της Hayabusa.

BF_39_Kick-Bottom_112

Περιγραφή

Η πάνω, επίπεδη πλευρά του εκτείνεται από την ουρά µέχρι το κεφάλι, όπου βρίσκεται ένα µεγάλο, γυαλιστερό µάτι, το οποίο µπορεί να προσελκύει τα ψάρια από αρκετά µακριά µε τις αντανακλάσεις του. Η κάτω, τριγωνική πλευρά, διαθέτει µια επιπλέον έδρα προς τη µεριά του κεφαλιού, η οποία χρησιµοποιείται αφενός για τον κρίκο του assist, αφετέρου δηµιουργεί µια ιδιαίτερη πλεύση, που «ζωντανεύει» την κίνηση του τεχνητού µας.
Με πρισµατική βαφή για να δηµιουργεί επιπλέον αντανακλάσεις στο νερό, το Jack Eye-Kick Bottom αντέχει στα χτυπήµατα στο βυθό, κρατώντας τα χρώµατά του.

Η σχεδίασή του είναι τέτοια που του επιτρέπει να κατεβαίνει και να προσγειώνεται στο βυθό πάντα µε την ίδια πλευρά, δηµιουργώντας ένα χαρακτηριστικό, ερεθιστικό από ότι έχει αποδειχτεί στα ψαρέµατα ήχο, καλώντας τα ψάρια της περιοχής από µακριά. Φέρει assist hook αρµατωµένο µε χταποδάκι, και δύο αγκίστρια ιδιαίτερα κοφτερά, δεµένα σε λεπτό σκοινάκι αντοχής, σε άνιση απόσταση το ένα από το άλλο. Το ένα αγκίστρι βρίσκεται όλο µέσα στο χταποδάκι, και το δεύτερο ξεκινά από εκεί που τελειώνει το πρώτο και καταλήγει στις άκρες των πλοκαµιών. Μια πρισµατική µπίλια στη σωστή θέση (ανάµεσα στον κρίκο και το χταποδάκι), αποµακρύνει το assist από το τεχνητό, ενώ συγχρόνως δηµιουργεί ένα επιπλέον ήχο-κάλεσµα των ψαριών, καθώς χτυπά στο τεχνητό.

Στο ψάρεµα

BF_39_Kick-Bottom_8 BF_39_Kick-Bottom_7Ένας πλάνος που δε χρειάζεται ιδιαίτερες κινήσεις για να λειτουργήσει αποδοτικά. Αφού ο ψαράς επιλέξει το κατάλληλο βάρος, τον αφήνει να κατέβει στο βυθό και στη συνέχεια µε µισή ή 1/3 της µανιβελιάς του µηχανισµού του, αφήνει το καλάµι να δουλέψει µόνο του τον πλάνο. Έχει παρατηρηθεί ότι αν υπάρχει ρεύµα στην περιοχή, µπορεί να αποδώσει ακόµη και σταµατηµένος.

Φαγκριά και τσαούσια είναι από τα πλέον συνηθισµένα ψάρια που θα επισκεφτούν τους πλάνους µας, και ιδιαίτερα τους έντονους ροζ, κόκκινους, χρυσαφί χρωµατισµούς, ενώ τα µαυρόψαρα όπως οι στήρες, οι σφυρίδες και οι ροφοί προτιµούν τους ασηµί. Τέλος, ας µην ξεχνάµε και τα αφρόψαρα, που µπορεί να χτυπήσουν σε οποιοδήποτε βάθος και σε όλους τους χρωµατισµούς, µε ιδιαίτερη θα λέγαµε προτίµηση στους µπλε-ασηµί.

Επιλογές

 

BF_39_Kick-Bottom_6BF_39_Kick-Bottom_5 BF_39_Kick-Bottom_4 Η σειρά πλάνων Jack Eye – Kick Bottom της Hayabusa, καλύπτει ένα µεγάλο εύρος βαρών και χρωµατισµών. Έτσι ανάλογα µε το βάθος ψαρέµατος και τα ψάρια που αναζητούµε, έχουµε να επιλέξουµε ανάµεσα σε βάρη 80, 120, 150 και 200 γραµµαρίων και 9 διαφορετικούς χρωµατισµούς.

 

 

 

 

 

  • hayabusa_logo
  • ΣΜΑΡΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ & ΣΙΑ ΟΕ
  • τηλ.: 2310 569.455
  • www.skalaitzi.com
Tags
Hayabusa Σμαρώ Καλαϊτζή Σμαρώ Καλαϊτζη και ΣΙΑ ΟΕ Τεχνητά για Inchiku Inchiku [jetpack-related-posts]
Comodo SSL