Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Jeanneau Merry Fisher 795 Sport Serie2: Λειτουργικό και ελκυστικό σκάφος

16 Μαρτίου, 2023

Jeanneau Merry Fisher 795 Sport Serie2: Λειτουργικό και ελκυστικό σκάφος

Ένα σκάφος πρέπει να είναι λειτουργικό αλλά και όµορφο, ελκυστικό. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του MERRY FISHER 795 SPORT Serie2, ενός σκάφους που έχει όλα τα πλεονεκτήµατα ενός µικρού σκάφους, αλλά παρέχει έξυπνες λύσεις και λειτουργικές, ωραία εργονοµία και όλα αυτά σε ένα ελκυστικό πακέτο εξωτερικής εµφάνισης.

Με το που κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες του σκάφους, καταλαβαίνει κανείς µε την πρώτη µατιά πως πρόκειται για ένα πολύ όµορφο σκάφος που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέµµατα και θα προσφέρει πολλές αξέχαστες στιγµές περιπέτειας, εξερεύνησης, ψαρέµατος και εκδροµής.

Η σειρά, που αποτελεί µία από τις πιο επιτυχηµένες της αγοράς, έχει πλέον την ωριµότητα που επιτρέπει να έχουν λυθεί τα όποια µικροπροβλήµατα έχουν τα νέα µοντέλα, αλλά και την υποστήριξη ενός µεγάλου, γνωστού και αξιόπιστου γαλλικού ναυπηγείου, αυτού της Jeanneau.

Η φιλοσοφία
Η φιλοσοφία του MERRY FISHER 795 SPORT Series 2 είναι σαφής. Το σκάφος έχει δηµιουργηθεί για εκδροµείς που λατρεύουν την περιπέτεια, αλλά και ψαράδες που αναζητούν νέους τόπους που δεν είναι εύκολα προσβάσιµοι αλλά και έντονες θαλασσινές εµπειρίες. 

Όπως για παράδειγµα η εξερεύνηση κολπίσκων, καταδύσεις ή κολύµβηση µε αναπνευστήρα ή µπουκάλες για την παρατήρηση του βυθού, σέρφινγκ ή kitesurfing για ακόµα πιο έντονες συγκινήσεις.

Και φυσικά µην ξεχνάµε το ψάρεµα. Το σκάφος προσφέρεται για διάφορους τρόπους ψαρέµατος και επιτρέπει την πρόσβαση σε τόπους που δεν είναι εύκολο να πάει ο καθένας. Η λίστα µε τις πιθανές δραστηριότητες είναι µεγάλη!

Η νέα γάστρα που διαθέτει το σκάφος ξεχωρίζει για την ευελιξία της, ενώ συµβατή µε κινητήρες που ξεκινούν από 150 HP και φτάνει µέγιστη ισχύ έως 250 HP, η οποία ισχύς κινητήρα είναι υπέρ αρκετή για ακόµα περισσότερη διασκέδαση.

Ο σχεδιασµός
Η κληρονοµιά της εταιρίας σε τέτοιους τύπους σκαφών συνεχίζεται. Αυτό το νέο σκάφος προσφέρει µεγάλους χώρους διαβίωσης, καθώς και εξαιρετική ελευθερία κίνησης, λόγω των πλευρικών διαδρόµων µε ψηλές κουπαστές για ασφαλή διέλευση µεταξύ του πίσω και του µπροστινού κόκπιτ ή για να  ακολουθήσετε τα αλιεύµατα, όταν βρίσκεστε σε εκδροµή για ψάρεµα.

Το µεγάλου µεγέθους ανοιχτό πίσω κόκπιτ διαθέτει ένα υπέροχο σαλόνι, πλήρως µετατρέψιµο για να προσαρµόζεται στις εκάστοτε ανάγκες.  Τα τρία πολυµορφικά καθίσµατα τύπου πάγκου αναδιπλώνονται για να παρέχουν περισσότερο ανοιχτό ωφέλιµο χώρο.

Το µπροστινό κόκπιτ προσφέρει απαράµιλλο επίπεδο άνεσης για σκάφος αυτού του µεγέθους, καθώς αυτός ο πολύ µεγάλος χώρος είναι ασφαλής για ψάρεµα, αλλά µπορεί εύκολα να µετατραπεί σε σαλόνι για την οικογένεια ή σε χώρο ηλιοθεραπείας.

Μία έκδοση διαθέτει τον µπροστινό χώρα για ηλιοθεραπεία, µετατρέποντας το κόκπιτ σε ευρύχωρη ξαπλώστρα. Σε άλλη έκδοση το µπροστινό κόκπιτ είναι καναπές σε σχήµα U µε κεντρικό τραπεζάκι ή χωρίς. Στη στάνταρ έκδοση ο χώρος είναι ανοικτός και υπάρχει ένας µεγάλος αποθηκευτικός χώρος, ένα ταµπούκι κάτω από το παρ µπριζ.

Δύο εκδόσεις του εσωτερικού:
• Μια πρώτη έκδοση µε µεγάλη πίσω συρόµενη γυάλινη πόρτα, που βελτιστοποιεί την κίνηση από και προς τον εξωτερικό χώρο, µε πρόσθετη πρόσβαση από µία ή δύο πλαϊνές πόρτες.

• Μια δεύτερη έκδοση ευνοεί περισσότερο την εσωτερική άνεση, µε πιο απαλή ατµόσφαιρα, επιπλέον καθίσµατα και σαλόνι µε καθιστικό που έχει απεριόριστη θέα, το οποίο είναι προσβάσιµο από δύο µεγάλες πλαϊνές πόρτες.  Αυτή η δεύτερη εκδοχή είναι ιδιαίτερα ελκυστική γιατί διαθέτει προαιρετικό εξωτερικό χώρο µε κουζίνα και µπαρ, µε εστία υγραερίου ή γκριλ.

Η πίσω γυάλινη συρόµενη πόρτα µπορεί να είναι µονοκόµµατη, ένα φύλλο δηλαδή, ή µε τρία φύλλα, ενώ και οι δύο εκδόσεις µπορούν να διαθέτουν και την τρίτη πλευρική πόρτα στην αριστερή πλευρά.

Αντί της πίσω πόρτας, µπορεί να τοποθετηθεί εκεί η κουζίνα και το wet bar, ενώ υπάρχει και χώρος και υποδοχή για τραπέζι στο κόκπιτ. Άλλη παραλλαγή επιτρέπει την τοποθέτηση καναπέ στο χώρο του wet bar, εφόσον δεν υπάρχει η συρόµενη πίσω πόρτα. Επιπλέον µπορεί να υπάρχουν και πλευρικοί αναδιπλούµενοι καναπέδες.

Εννοείται ότι κάτω από το πάτωµα του πίσω κόκπιτ υπάρχει µεγάλος αποθηκευτικός χώρος, κεντρικά, αλλά και στις δύο πλευρές. Η χρήση τους είναι πολλαπλή ανάλογα µε το σκοπό του σκάφους, δηλαδή να έχει fish tank, υποδοχές για καλάµια σε διάφορα σηµεία και άλλα.   

Πόρτα για την καµπίνα υπάρχει στάνταρ στην δεξιά πλευρά, ενώ κατ’ επιλογήν µπορεί να υπάρχει και αριστερά. Αν δεν υπάρχει πίσω πόρτα, τότε υπάρχει παράθυρο στο πίσω µέρος της καµπίνας.

Μία ωραία έξτρα πρόταση είναι να υπάρχει και δεύτερο πιλοτήριο στο πίσω κόκπιτ, για χαµηλές ταχύτητες (µε την τεχνική υποστήριξη της Yamaha).

Η καµπίνα
Η καµπίνα που βρίσκεται στην πλώρη είναι εξοπλισµένη µε µία µεγάλη κουκέτα καθώς και ιδιωτικό µπάνιο, αν το επιθυµεί ο ιδιοκτήτης. Στη µία έκδοση υπάρχει το διπλό κρεβάτι που καλύπτει όλο το χώρο ενώ στην άλλη µέρος της καµπίνας πηγαίνει για το χώρο της ιδιωτικής τουαλέτας – µπάνιου στη δεξιά πλευρά.

Μία έκδοση διαθέτει τρία καθίσµατα και µικρή κουζίνα και ντουλάπι µέσα στην καµπίνα, ενώ στην έκδοση comfort έχει δύο καθίσµατα µπροστά και έναν µονοκόµµατο καναπέ πίσω. Το αριστερό κάθισµα αναδιπλώνεται και γυρίζει προς τα πίσω, σχηµατίζοντας µία τραπεζαρία σε συνδυασµό µε τον πίσω καναπέ και το τραπέζι.

Όσον αφορά τα ξύλα και τα υφάσµατα υπάρχουν πολλές επιλογές σε πολύ όµορφους συνδυασµούς. Ο νέος ιδιοκτήτης του Το Merry Fisher 795 Sport Série2 µπορεί να φτιάξει το σκάφος σύµφωνα µε το γούστο του, από την πιο σπορ έκδοση µέχρι την πιο οικογενειακή χαλαρή. Πολλές επιλογές υπάρχουν επίσης και για τον έξτρα ηλεκτρονικό εξοπλισµό που µπορεί να διαθέτει στην κονσόλα.

Το µεγάλο πλεονέκτηµα µε τα καταξιωµένα ναυπηγεία όπως αυτό της Jeanneau είναι ότι µπορεί κανείς να βρει όλα τα τεχνικά στοιχεία που χρειάζεται, να φτιάξει το σκάφος όπως το επιθυµεί και να µην αντιµετωπίζει προβλήµατα που αφορούν τον εξοπλισµό στο µέλλον.

Τα φυλλάδια που αφορούν το σκάφος είναι υπέρ πλήρη και αξίζει να ρίξει κανείς µια µατιά για να διαπιστώσει µε τα ίδια του τα µάτια τις πολλές επιλογές που έχει για να φτιάξει το σκάφος όπως το επιθυµεί, χωρίς όµως να ρισκάρει µε µη δοκιµασµένες επιλογές.

Το Merry Fisher 795 Sport Série2 έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου για να προσφέρει αποκλειστικές στιγµές κοντά στη φύση, προνοµιακούς εξωτερικούς χώρους ενώ προσφέρει προστασία από τα στοιχεία κατά την πλεύση.

Riginos Yachts
+30 210 962 1274

www.riginos.com

Tags
Σκάφος για Ψάρεμα Σκάφος Αναψυχής Merry Fisher Merry Fisher 795 Sport Serie2 Riginos Yachts Jeanneau [jetpack-related-posts]
Comodo SSL