Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στέφανος Συμεωνίδης

Jigging: Κάνοντας τον πλάνο πιο ελκυστικό

30 Σεπτεμβρίου, 2020

Jigging: Κάνοντας τον πλάνο πιο ελκυστικό

Οι γνώστες της τεχνικής Jigging, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρέπει να κουράζουµε έναν τόπο που κρατάει ψάρια. Ψαρεύοντάς τον πολύ συχνά και µάλιστα µε τους ίδιους πάντα πλάνους διώχνουμε τα ψάρια.

Αν στον ίδιο τόπο πιαστούν µε πλάνο δύο µε τρία ψάρια από το κοπάδι, τότε τα υπόλοιπα ψάρια αρχίζουν και αντιλαµβάνονται την παρουσία του πλάνου µας ως κίνδυνο. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως έχουµε αναφερθεί και σε παλαιότερο άρθρο, θα πρέπει να αφήσουµε το µέρος να ηρεµήσει για µερικές ηµέρες.

Πέρασμα χταποδιού στο assist με τη βοήθεια λεπτού σύρματος

Ελκυστικός πλάνος
Ο τρόπος που µας επιτρέπει να ξεπεράσουµε σε αρκετά µεγάλο βαθµό το πρόβληµα αυτό και έτσι µπορούµε να ψαρεύουµε πιο συχνά στα αγαπηµένα µας µέρη, είναι ένας: να κάνουµε τον πλάνο µας πιο ελκυστικό.

Αυτό µπορούµε να το καταφέρουµε προσθέτοντας στο ψεύτικο ψαράκι µας διάφορα καλούδια, όπως σιλικονούχα χταποδάκια, φτερά και διάφορες ανακλαστικές, χρωµατιστές κορδέλες.

• Τα χταποδάκια µπορούν να περαστούν στο assist αφού κόψουµε την ουρά τους µε ένα ψαλιδάκι και περάσουµε τη θηλιά του assist µε τη βοήθεια ενός λεπτού σύρµατος µέσα από αυτό. 

• Τα φτεράκια θα δεθούν στο αγκίστρι µε τη βοήθεια ενός νήµατος συνήθως έντονου χρωµατισµού. 

• Πολύχρωµες πολυεδρικές χάντρες θα συνεισφέρουν µε τις αντανακλάσεις τους στο να γίνει ορατό το τεχνητό µας από αρκετά µακριά ενώ στα βαθύτερα νερά αυτές µπορεί να γίνουν φωσφορίζοντες. 

Προσθέτοντας στον πλάνο µας σιλικονούχα χταποδάκια και άλλα παρόµοια προσελκυστικά (ουσιαστικά συνδυάζοντας ταυτόχρονα τις τεχνικές Jigging και Inchiku), είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξήσουµε κατά πολύ τις επιτυχίες µας, καθότι το ψαράκι µας παρουσιάζεται πιο ελκυστικό.

Επίσης µη ξεχνάµε ότι υπάρχουν ψάρια όπως τα τσαούσια, οι σφυρίδες, οι βλάχοι αλλά και τα αφρόψαρα που αν τα αγκίστρια µας δεν έχουν κάτι επιπλέον δύσκολα τα πλησιάζουν. Ακόµη πολύ καλά αποτελέσµατα έχουν παρατηρηθεί, όταν στον τόπο όπου ψαρεύουµε χρησιµοποιούµε κάθε φορά διαφορετικούς χρωµατισµούς πλάνων και σιλικονούχων.

Γενικά, ο συνεχής πειραµατισµός είναι αυτός που θα µας οδηγήσει σε ασφαλή συµπεράσµατα και κατά συνέπεια στην αύξηση των επιτυχιών.

Tags
Jigging Πλάνοι Χταποδάκι Χάντρες assist Inchiku
Comodo SSL