Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιάννης Κακαβογιάννης

Πλάνοι JIGPARA VERTICAL SLOW από τη MAJORCRAFT

15 Δεκεμβρίου, 2016

Πλάνοι JIGPARA VERTICAL SLOW από τη MAJORCRAFT

Το Slow Pitch Jigging είναι µια τεχνική που έκανε την εµφάνισή της στη χώρα µας σχετικά πρόσφατα. Τα µεγάλα κι εκλεκτά ψάρια στα οποία απευθύνεται, ο «αθλητικός» χαρακτήρας του, η πάλη µε το ψάρι χρησιµοποιώντας λεπτά εργαλεία, η αποδοτικότητα και το σωστό σετάρισµα του εξοπλισµού, οδήγησαν στην γρήγορη εξάπλωσή του. Μεγάλες εταιρείες κατάφεραν µετά από µελέτες να κατασκευάσουν εξειδικευµένο εξοπλισµό για την τεχνική αυτή, µε την προοπτική να απλοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες του ψαρά προκειµένου να φθάσει στο επιθυµητό αποτέλεσµα, ενώ συγχρόνως κατάφεραν να ελαφρύνουν τον όλο εξοπλισµό, δηµιουργώντας ένα ελαφρύτερο και πιο ξεκούραστο σύνολο.

Η MajorCraft, πάντα πρωτοπόρος στις νέες τεχνικές, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ενσωµάτωσε στη γκάµα της προϊόντα αποκλειστικά για Slow. Η σειρά των πλάνων της µε την ονοµασία Jigpara Vertical Slow, αποτελεί ένα από αυτά τα νέα της προϊόντα.

Σωστά ζυγισµένοι ώστε να έχουν συνεχώς κίνηση, τόσο κατά την κάθοδο, όσο και κατά την ανάκτηση, πισώβαροι για να κατεβαίνουν γρήγορα στο βυθό και να µην παρασύρονται εύκολα από τα ρεύµατα, οι Jigpara Vertical Slow είναι ιδανικοί για αυτούς που αναζητούν θηράµατα σε βαθιά σχετικά νερά. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στα δόντια των ψαριών, αλλά και στα χτυπήµατα µε τα βράχια. ∆ιαθέτουν µια µικρή αυλακιά στο κάτω µέρος τους ώστε να τους προσδίδει υδροδυναµικότητα στην κάθοδο, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στον ψαρά για ένα διαφορετικό αρµάτωµα (περνώντας το παράµαλλο από τον ένα κρίκο στο µάτι και καταλήγοντας στον άλλο, µε τα αγκίστρια κατά µήκος του πλάνου).

∆ουλεύουν θαυµάσια µε µικρά τινάγµατα, τυλίγοντας µισή έως και ¼ της µανιβελιάς, ανάλογα µε το µηχανισµό που χρησιµοποιούµε. Τους συναντάµε σε έξι διαφορετικούς χρωµατισµούς, από τους οποίους ο  #15 είναι  ιδανικός για αφρόψαρα, παλαµίδες, λούτσους, τονάκια, ο #17 για µανάλια, µαγιάτικα, κυνηγούς, παλαµίδες, ο #19 για νυκτερινά ψαρέµατα ή ψαρέµατα σε µεγάλα βάθη (φωσφωρίζων), ο #03 προορίζεται για µαυρόψαρα και συναγρίδες, ο  # 18 για φαγκριά, τσαούσια, συναγρίδες και ο  #07 ο οποίος διαθέτει κάθετες, φωσφορούχες γραµµές, µιµείται το φοβισµένο ψάρι και  µπορεί να µας δώσει το ψάρι-τρόπαιο σε δύσκολες συνθήκες, όταν οι άλλοι χρωµατισµοί δεν αποδίδουν.

Τους πλάνους αυτούς θα τους συναντήσουµε στα 100, 120, 150, 180 200, 250 και 300 γραµµάρια, ώστε να επιλέξουµε το σωστό βάρος για τα βάθη που ψαρεύουµε.

Καλάµι ΝP JACK

Ένα εξειδικευµένο καλάµι που µας προτείνει η MajorCraft για να ψαρέψουµε τους συγκεκριµένους πλάνους, είναι η σειρά NP JACK. Πρόκειται για τρία πανάλαφρα καλάµια µήκους 6΄5΄΄ ποδιών, κατασκευασµένα µε τη Nano-Power τεχνολογία, µε lure weight στα 100-150, 150-200 και 200-250 γραµµάρια και αντίστοιχα PE Line 1.5-3, 1.5-4 και 2-5, για να επιλέξουµε αυτό που µας ταιριάζει.

Εύχρηστο, άνετο, ξεκούραστο, δουλεύει άψογα πλάνους στην περιοχή βαρών για τα οποία προτείνεται, ενώ το συγκεκριµένο µοντέλο έχει τη δυνατότητα να δουλέψει και βαρύτερα τεχνητά. Το NP Jack είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη µάχη µε ένα µεγάλο και αξιόλογο αντίπαλο και µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε βαθιά νερά, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια έχουν µετακινηθεί τα µεγάλα θηράµατα.

 

Μοντέλο Μήκος(ft) LURE(g) PE.Line Action
NJB-65/3SP 6’5” 100-150 1.5-3 Regular Fast
NJB-65/4SP 6’5” 150-200 1.5-4 Regular Fast
NJB-65/5SP 6’5” 200-250 2-5 Regular Fast

  •  SARDALOS & SONS LTD,
  • τηλ.: 0035723825180
Tags
Slow Jigging MajorCraft Slow Pitch [jetpack-related-posts]
Comodo SSL