Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

KAREL 680 Ionian Sun | Το νέο σκάφος για ναυτικό τουρισμό της Karel Boats

7 Οκτωβρίου, 2022

KAREL 680 Ionian Sun | Το νέο σκάφος για ναυτικό τουρισμό της Karel Boats

Η Karel Boats παρουσιάζει το ανανεωμένο Ionian Sun 680, ένα σκάφος Sundeck Cabin, λειτουργικό, με πάρα πολλές δυνατότητες. Kατάλληλο για ναυτικό τουρισμό και οικογενειακές διακοπές προσφέροντας άνετους χώρους, φιλόξενο κατάστρωμα και αξιοπλοΐα για μεγάλα ξεκούραστα ταξίδια.

Η Karel Boats, συνεχίζει την ανοδική δυναμική πορεία παράγοντας πολυεστερικά σκάφη αναψυχής που προορίζονται τόσο για τα ελληνικά νερά, όσο και για το εξωτερικό, μέσω ενός δικτύου αντιπροσώπων σε σημαντικές χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία. Επίσης αρκετές εταιρείες ενοικίασης σκαφών στη Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα, έχουν άμεση συνεργασία με την KAREL από όπου και προμηθεύονται τα σκάφη τους.

Η εταιρία σήμερα, έχοντας πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας, διαθέτει μία μεγάλη γκάμα μοντέλων από τα 2,80 ως τα 6,80 μ.. Η κατασκευή τους γίνεται στην Πάτρα, σε μία κάθετη μονάδα με πολλές εσωτερικές δραστηριότητες. Τα πολυεστερικά μέρη, οι ταπετσαρίες, τα ανοξείδωτα, τα ηλεκτρολογικά, το μοντάρισμα και η τοποθέτηση του κινητήρα, όλα γίνονται από την KAREL ελέγχοντας διεξοδικά κάθε στάδιο παραγωγής.

Το ανανεωμένο Karel 680 Ionian Sun έκανε το ντεµπούτο του φέτος και ήδη η ζήτηση έχει υπερβεί την δυνατότητα παραγωγής! ∆εν είναι τυχαία η επιλογή κατασκευής του συγκεκριµένου µοντέλου, αφού τα καμπινάτα, είναι µία κατηγορία που κερδίζει συνεχώς όλο και µεγαλύτερη αναγνώριση μιας και οι περισσότεροι πλέον αναζητούν την δυνατότητα ενδιαίτησης και ναυτικού τουρισμού.

Σηµειώνουν µεγάλη εµπορική επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, και ιδίως στις µεσογειακές χώρες που το σκάφος αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι του καλοκαιριού για τα µπάνια της παρέας ή της οικογένειας.

Το θετικό με τη συγκεκριμένη διαμόρφωση του 680 Ionian Sun, είναι ότι ο όγκος της καμπίνας δεν καλύπτει όλο το πλωριό κομμάτι, απεναντίας βγάζει στη πλώρη ένα µεγάλο κρεβάτι ηλιοθεραπείας, ενώ ο ίδιος ο χώρος από κάτω διαµορφώνει καµπίνα µε είσοδο δίπλα από το πιλοτήριο. Με αυτό τον τρόπο το σκάφος συνδυάζει την φιλοξενία ενός open καταστρώµατος µε τις ευκολίες που προσφέρει µία καµπίνα.

Έτσι τα συγκεκριµένα σκάφη είναι πολυµορφικά, καλύπτουν απόλυτα µία day cruise χρήση δίνοντας και την δυνατότητα ενδιαίτησης για όσους αρέσκονται στο ναυτικό τουρισµό και την διανυκτέρευση στη θάλασσα.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του 680 Ionian Sun, το οποίο σχεδιάστηκε από τον John Rock για λογαριασµό της Karel Boats στην Αγγλία. Μάλιστα ο στόχος ήταν να γίνει όσο πιο ευρύχωρη γίνεται η καµπίνα, χωρίς να επιβαρύνεται η µοντέρνα γραµµή του σκάφους.

Το αποτέλεσµα δικαιώνει τον σχεδιαστή αλλά και την Karel, προσφέροντας ένα σκάφος µε όµορφες γραµµές και µε εξαιρετική αναλογία µήκους – πλάτους – ύψους το οποίο και «ενισχύουν» αισθητικά µε ένα προσεγµένο καλό φινίρισµα αλλά και την κατάλληλη επιλογή εξοπλισµού, ταπετσαριών και αξεσουάρ.

Το κατάστρωµα Πλούσιο σε όλα του το νέο 680 Ionian Sun, όπου πλέον διατίθεται και με πολυεστερικό roll bar αναβαθμίζοντας το αισθητικά.

Ένα από τα βασικά µέρη του 680 Ionian Sun είναι το κρεβάτι ηλιοθεραπείας της πλώρης, ένας χώρος αβέρτος µε ρέλια για την προστασία του πληρώµατος, όπου η µεγάλη µαξιλάρα «χωνεύει» και έρχεται γραµµή µε την κουπαστή.

Έτσι δεν κινδυνεύει να φύγει στο δρόμο από τον αέρα, ενώ όσοι ξαπλώσουν θα μπορούν να απολαύσουν και τη θέα γύρω τους που σε άλλες περιπτώσεις µε ψηλότερη κουπαστή δεν είναι εφικτό.

Στο σηµείο της δελφινιέρας τα κάγκελα αφήνουν άνοιγµα για την εύκολη επιβίβαση του πληρώµατος, ενώ το στρίτσο κλείνει και απομονώνει τον ηλεκτρικό εργάτη µε την αλυσίδα και το έκταμα αφήνοντας µόνο την άγκυρα έξω να οδηγεί από το sundeck της πλώρης στο κυρίως κατάστρωµα.

Ο όγκος της κονσόλας επιτρέπει την εύκολη είσοδο στη καµπίνα όπου σε αυτό το σηµείο έχει µεγάλο ύψος που µόνο όταν µπεις στο εσωτερικό θα το καταλάβεις. Το πιλοτήριο βρίσκεται στα δεξιά του σκάφους, αφήνοντας συρόμενη χωνευτή πόρτα στα αριστερά.

Το κρεβάτι στο εσωτερικό είναι 2 + 1 ατόµων και διαμορφώνεται σε καθιστικό µε τραπεζάκι. Η καµπίνα διαθέτει πλαϊνά ράφια σε όλο το µήκος, ηλεκτρικό ψυγείο και νεροχύτη, αλλά και ξεχωριστό wc! Το ταµπλό των οργάνων είναι αρκετά όµορφο και επιτρέπει την σωστή τοποθέτηση των οργάνων του κινητήρα και διαθέτει αρκετό ακόµα χώρο για τα ηλεκτρονικά βοηθήµατα ναυσιπλοΐας. Όλος ο χώρος εκεί προστατεύεται από τον αέρα και το κρύο από το ψηλό αλεξήνεµο.

Η τοποθέτηση του καθίσµατος του κυβερνήτη στα πλάγια και προς τα δεξιά, αφήνει άνετο πέρασµα και αβέρτο χώρο δίπλα αλλά και πίσω του. Δίπλα του τοποθετείται το κάθισµα διακυβέρνησης.

Ο καναπές της πρύµνης έχει σχήµα Π που η µία του πλευρά εκτείνεται ως το ύψος της κονσόλας καλύπτοντας όλη την ελεύθερη πλευρά, δίνοντας άπλετο χώρο για να καθίσει το πλήρωµα αλλά και αποθηκευτικό χώρο.

Με το προσθαφαιρούµενο τραπέζι εκεί µπορούµε να απολαύσουµε το φαγητό µας στη θάλασσα µαζί µε την παρέα ή την οικογένεια. Ο καναπές της πρύµνης είναι αναπαυτικός αφού διαθέτει επένδυση µαξιλαριού στην πλάτη και τα χέρια. Αριστερά του αφήνει διάδροµο που οδηγεί στην πλατφόρµα της πρύµνης όπου υπάρχει η σκάλα µπάνιου και θέση για την βοηθητική.

Το αµπάρι της πρύµνης είναι αρκετά µεγάλο ώστε να χωρέσει την µπαταρία και να περισσέψει χώρος για τις αποσκευές του πληρώµατος αλλά και τα σωστικά είναι ενσωµατωµένη στην δελφινιέρα. Στη θάλασσα Μπαίνοντας στο Karel 680 Ionian Sun θα παρατηρήσουμε ότι έχει την σωστή ευστάθεια, ακόμα και αν το βάρος μετακινηθεί πλάγια, σημαντικό στοιχείο, ιδιαίτερα όταν το πλήρωµα δεν είναι τόσο εξοικειωμένο µε τα σκάφη.

Η γάστρα του σχεδιάστηκε για να προσφέρει ξεκούραστο ταξίδι, χωρίς κραδασμούς και σπρέι. Επίσης άλλη µία λεπτομέρεια που δίνει την αίσθηση ασφάλειας είναι το ύψος των κουπαστών. Με δύο άτοµα πλήρωµα, στο καθρέπτη τον νέο κινητήρα της Mercury PRO XS 150 HP φτάσαµε τα 34,5 mph µέγιστη ταχύτητα στις 5.000 σ.α.λ., ενώ στις 4.000 – 4.500 σ.α.λ. είχαµε 26,4 µε 28,5 mph. Ήχους και µηχανικούς κραδασµούς από την κατασκευή του δεν συναντήσαμε σε καμία περίπτωση.

Η συνήθως ταραγμένη θάλασσα της Πάτρας, µας «βοήθησε» να διαπιστώσουμε ότι το σκάφος είχε γλυκιά και στεγνή πλεύση χωρίς σπρέι. Αν λοιπόν αναζητάτε ένα πολυεστερικό σκάφος που να συνδυάζει φιλόξενο μεσογειακό κατάστρωμα αλλά και χώρους ενδιαίτησης, το ανανεωμένο 680 Ionian Sun είναι µία εξαιρετική επιλογή.

KAREL BOATS
2610 422 575

www.karelboats.gr

Tags
Karel Karel Boats Ναυτικός Τουρισμός day cruiser KAREL 680 Ionian Sun Καρέλας Γεώργιος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL