Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

KARNIC 1851 OPEN

Ιανουάριος 23, 2016

KARNIC 1851 OPEN

Η Κυπριακή εταιρία Karnic αποτελεί ένα από τα πιο οργανωµένα ναυπηγεία σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πριν περίπου δύο χρόνια ολοκληρώθηκε µια πολύ σηµαντική αναβάθµιση, όπου εκσυγχρονίστηκαν οι εγκαταστάσεις αυξάνοντας παράλληλα τη δυναµική τόσο σε παραγωγή όσο και δυνατότητα ενσωµάτωσης των πιο πρωτοποριακών µεθόδων κατασκευής.

karnic_02Παράλληλα µε την παρουσίαση νέων σκαφών, η Karnic πρωτοπόρησε ξανά εγκαθιστώντας στην παραγωγή σύστηµα ελέγχου µε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο κάθε τµήµα. Το αποτέλεσµα είναι µια ακόµα πιο οργανωµένη διαδικασία κατασκευής µε δεκάδες σηµεία ελέγχου στο κάθε τµήµα. Περισσότερα γι’ αυτό το νέο σύστηµα θα σας ενηµερώσουµε στο επόµενο τεύχος, σε αυτό επιλέξαµε να παρουσιάσουµε το µικρότερο του ναυπηγείου, το Karnic 1851 µε µήκος 5.65 µ. το οποίο παρουσιάστηκε το προηγούµενο καλοκαίρι και «έκλεψε» καρδιές σε Ευρώπη και όχι µόνο. Αποτελεί ένα entry level µοντέλο το οποίο διαθέτει το σύγχρονο χαρακτηριστικό στυλ της Karnic µε προσοχή στην λεπτοµέρεια, χώρους ανθρωποµετρικά διαµορφωµένους και ένα λειτουργικό κατάστρωµα µικτής χρήσης. Η διάταξή του εξυπηρετεί τόσο στο ψάρεµα όσο και σε ηµερήσιες εκδροµές µε την οικογένεια ή την παρέα.

karnic_11

Το εντυπωσιακό µε το 1851 είναι ότι παρά την λεπτοµέρεια στην σχεδίαση και τη φουτουριστική γραµµή, παραµένει ιδιαίτερα λειτουργικό, συνδυάζοντας αυτά τα δύο εξαιρετικά. Αυτό βέβαια ισχύει και στα υπόλοιπα µοντέλα της Karnic. Εδώ όµως το καταφέρνει στα 5.65 µέτρα, κάτι αρκετά πιο δύσκολο.

karnic_07Το κατάστρωµά του χαρακτηρίζεται ως µεσογειακό, δηλαδή επιτρέπει την άνετη παραµονή στο σκάφος, διαµορφώνοντας χώρους για ηλιοθεραπεία και ότι άλλο χρειάζεται ένα day cruise της κατηγορίας του.

Το πλωριό τµήµα έχει διάταξη U και µετατρέπεται εύκολα σε sundeck. Τα αµπάρια του έχουν αποστραγγίσεις και έτσι µπορούν να χρησιµοποιηθούν σαν ψυγεία πάγου. Η κονσόλα έχει σπορ σχεδίαση, µπροστά διαµορφώνει κάθισµα που σηκώνεται αποκαλύπτοντας ένα µεγάλο αποθηκευτικό χώρο µε µήκος 1.5 µέτρο όπου µπορεί να φιλοξενήσει και χηµική τουαλέτα.

karnic_04Στην πρύµνη βρίσκεται ο τριθέσιος καναπές µε χαµηλό προφίλ, ιδανικό για όσους ψαρεύουν. Κάτω από τα καθίσµατα υπάρχουν τρία αµπάρια, τα πλαϊνά δηµιουργούν λεκάνη µε αποστράγγιση και το κεντρικό δίνει πρόσβαση στην σεντίνα προσφέροντας ταυτόχρονα ένα µεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

Συµπερασµατικά το 1851 είναι ιδανικό για αναψυχή ή ψάρεµα, το οποίο συνδυάζει την φινέτσα και την ποιότητα κατασκευής της Karnic, σε ένα οικονοµικό και ιδιαίτερα ευέλικτο µοντέλο.

Πληροφορίες: KARNIC τηλ.: 00357 25399911, Κύπρος

Tags
Πολυεστερικό Σκάφος KARNIC
Comodo SSL