Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Δεσποτίδης

Με Καλαµαριέρες Shimano Sephia EGIXILE KEIMURA

1 Δεκεμβρίου, 2015

Με Καλαµαριέρες Shimano Sephia EGIXILE KEIMURA

Μετά τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, τα καλαµάρια πλησιάζουν την ακτή αναζητώντας την τροφή τους σε κάβους, λιµάνια και παραλίες. Για το ψάρεµά τους, οι Ιάπωνες έχουν επινοήσει το eging, µία τεχνική που τα τελευταία χρόνια έχει µπει στα καθηµερινά ψαρέµατα των Eλλήνων ψαράδων.
Η Shimano, έχει εµπλουτίσει τη γκάµα της µε προϊόντα εξειδικευµένα στο ψάρεµα των καλαµαριών, τόσο από το σκάφος, όσο και από την ακτή. Για το eging ξεχωρίζει η καλαµαριέρα Sephia Egixile Keimura, η οποία ανήκει στις κορυφαίες επιλογές για το ψάρεµα των κεφαλόποδων.

kalamarieres_shimano_2
∆ιαθέτει το κλασσικό σχήµα της γαρίδας και έχει ιδιαίτερα «µυτερό» κεφάλι, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να πραγµατοποιεί απότοµες κινήσεις, όπως κάνει η πραγµατική γαρίδα, προκαλώντας τα επιθετικά ένστικτα των καλαµαριών. Εκτός από το κεφάλι, και το σώµα είναι επίσης υδροδυναµικό, για ένα βασικό λόγο: να προσφέρει ελάχιστη αντίσταση στην ανάκτηση, οπότε η αίσθηση στο καλάµι µας να είναι καλύτερη και να αντιλαµβανόµαστε άµεσα ακόµα και τα πιο ανεπαίσθητα αγγίγµατα.
Το πατενταρισµένο υλικό Keimura από το οποίο είναι κατασκευασµένο το σώµα της, απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία (γνωστή και σαν UV).
Στο ψάρεµά µας, η Sephia Egixile θα απορροφήσει τον όποιο φωτισµό και θα τον εκπέµψει στο φάσµα του υπεριώδους UV (Ultra Violet), για επιπλέον οπτική έλξη.
Αν µάλιστα χρησιµοποιήσουµε φακό UV, ο οποίος διατίθεται από τα καταστήµατα ειδών αλιείας, το αποτέλεσµα είναι εξαιρετικό, και υπάρχουν αρκετές βραδιές που Keimura και UV φωτισµός κάνουν τη διαφορά.
Το ύφασµα έχει αξιοσηµείωτη αντοχή, τόσο στα χτυπήµατα και τις τριβές µε τα βράχια, όσο και στα δαγκώµατα των καλαµαριών, ενώ η υφή του και οι αντανακλάσεις που παράγει παροµοιάζουν µε ψιλό λέπι που αντανακλά το φως.
Η Sephia Exigile υπάρχει σε τρία µεγέθη – νούµερα, στο #2.5 µε µήκος 7,4 εκατοστά και βάρος 10 gr., στο #3.0 µε µήκος 9,1 εκατοστά και βάρος 15 gr. και στο #3.5 µε µήκος 10,4 εκατοστά και βάρος 19 γραµµάρια.
Η ταχύτητα βύθισης της καλαµαριέρας αλλάζει ανάλογα µε το µέγεθός της, και έτσι, η #2.5 βυθίζεται µε ρυθµό 1 µέτο ανά 5.0 – 5.5 sec (ή αν προτιµάτε 5.0-5.5 sec/m), ενώ η #3.0 και η #3.5 βυθίζονται ταχύτερα (3.0 – 3.5 sec/m).
Επιπλέον, οι Sephia Egixile διαθέτουν έρµα µε αεροδυναµικό σχήµα για καλύτερες βολές, το οποίο στηρίζεται σωστά στο σώµα της. Μία έξυπνη λεπτοµέρεια, είναι οι εγκοπές που διαθέτει στο σηµείο που ακουµπά στο βυθό. Ενόσω η καλαµαριέρα κινείται προς τα εµάς, οι εγκοπές µεταφέρουν µικροδονήσεις καθώς σύρεται, και έτσι αντιλαµβανόµαστε πολύ πιο εύκολα ότι έχουµε πατώσει και πρέπει να χτυπήσουµε την καλαµαριέρα (jerking) για να τη σηκώσουµε και να αποφύγουµε τυχόν σκαλώµατα.
Τα µάτια της είναι µεγάλα και ολογραφικά, µε αληθοφανές αποτέλεσµα.
Τα φτεράκια της Sephia Egixile Keimura είναι φυσικά, και δίνουν ισορροπία στη βύθισή της. Έχουν διπλή σειρά από ακίδες, ανοξείδωτες, εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής κατά της διάβρωσης από το αλάτι.
Η Sephia Exigile Keimura διατίθεται σε µεγάλη ποικιλία πρωτότυπων χρωµατισµών.

kalamarieres_shimano_4

Καλάµι ShimanoYasei Red Aori
Για την τεχνική του eging, η Shimano προτείνει τη σειρά Yasei, η οποία αποτελείται από εξειδικευµένα καλάµια για το ψάρεµα του καλαµαριού και της σουπιάς από την ακτή. Με άριστη ποιότητα κατασκευής, προσφέρει εξαιρετική συµπεριφορά και απόδοση. Τα Yasei διατίθενται στο δίκτυο καταστηµάτων Shimano, σε µήκη 2,4 και 2,7 µέτρα, µε c.w. 11-21 γραµµάρια. Αν µάλιστα τα συνοδεύσετε µε τις καλαµαριέρες Egixile, µιλάµε για έναν µοναδικό συνδυασµό, µε πραγµατικά εντυπωσιακά αποτελέσµατα.

Shimano_logo

 

 

ΑΦΟΙ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
τηλ.: 2310 755.000,
www.kasambalis.bros.gr

 

Tags
Shimano Αφοί Κασάμπαλη και Σία Ο.Ε Eging Καλαμαριέρα [jetpack-related-posts]
Comodo SSL