Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Με το νέο ταχύπλοο σκάφος VIKING διέσχισε το Αιγαίο ο Α/ΓΕΕΘΑ – Τι ταχύτητα έπιασε

12 Απριλίου, 2021

Με το νέο ταχύπλοο σκάφος VIKING διέσχισε το Αιγαίο ο Α/ΓΕΕΘΑ – Τι ταχύτητα έπιασε

Εντύπωση προκάλεσε η άφιξη που πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το νέο ταχύπλοο σκάφος VIKING Norsafe Munin S1200 των Ειδικών Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα ο Στρατηγός Φλώρος, πραγματοποίησε επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε νησιά όπως Μυτιλήνη και Χίο, περνώντας όλο το Αιγαίο με τα νέα Ταχύπλοα τα «ΑΤΙΑ των VIKING» των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με την δημοσίευση του Veteranos.gr.

Πάντως το ΓΕΕΘΑ δεν επέλεξε να δώσει τη σχετική προβολή των Σκαφών των Καταδρομέων του Αιγαίου που θα μπορούν πλέον να επιχειρούν παντού και με απίστευτη ταχύτητα.

Ποια είναι όμως τα «VIKING Norsafe Munin S1200» των Ελληνικών ειδικών Δυνάμεων.

Εντύπωση προκάλεσε η Άφιξη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το Ταχύπλοο Σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων με ταχύτητα που έφτασε και τους 67 Κόμβους! Πρόκειται για τα νορβηγικά σκάφη VIKING Norsafe Munin S1200, τα οποία όμως ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα.

Η εταιρεία κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας σκληρό ανταγωνισμό με τα Άτια της Νορβηγικής Norsafe που διαθέτει 7 εγκαταστάσεις παραγωγής παγκοσμίως, η μία εκ των οποίων βρίσκεται στην Ελλάδα, με έδρα την Θήβα και  δοκιμάζονται τώρα στη θάλασσα τους Αιγαίου.

Ο διαγωνισμός της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αφορά λοιπόν την απόκτηση συνολικά 41 σκαφών με κόστος που φτάνει τα 16,02 εκ ευρώ για τις ανάγκες των Αμφίβιων Καταδρομέων στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που επέλεξαν το VIKING, το συγκεκριμένο ταχύπλοο, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες ώστε να αποτελέσει το Ταχύτατο “όπλο” μεταφοράς των κομάντος της θάλασσας στο εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου.

Μπορεί να μεταφέρει συνολικά 17 άτομα, 3 πίσω από όργανα και χειριστήρια (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και navigator), 6 σε ειδικά αντικραδασμικά καθίσματα και ακόμη 8 σε άλλες θέσεις πάνω στο σκάφος και μπορεί να μετακινηθεί ακόμη και κρεμασμένο από ελικόπτερο.

Πηγή: veteranos.gr

Tags
Viking Ειδικές Δυνάμεις VIKING Norsafe Munin S1200 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος Διάπλους Αιγαίου [jetpack-related-posts]
Comodo SSL