Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Μεταµορφώστε το σκάφος σας µε την Xlarge

22 Μαρτίου, 2016

Μεταµορφώστε το σκάφος σας µε την Xlarge

 

Η βαφή ενός σκάφους έχει αρκετό βαθµό δυσκολίας µιας και το gel coat έχει απειροελάχιστο πάχος και προστατεύει τον πολυεστέρα από την όσµωση.

Xlarge_02Αν λοιπόν το τρίψουµε για να ανανεώσουµε το χρώµα ή για να το αλλάξουµε, θα χρειαστεί ειδικές διαδικασίες για να εξασφαλίσουµε την στεγανότητα. Σήµερα όµως έχουµε άλλη µία λύση όπου είναι αρκετά διαδεδοµένη στην Αµερική, την ολική (ή και µερική) κάλυψη µε ειδικές µεµβράνες όπου αλλάζουν την όψη του σκάφους προστατεύοντας παράλληλα το gel coat. Μάλιστα µεγάλες εταιρίες κατασκευής πολυεστερικών σκαφών το διαθέτουν στον έξτρα εξοπλισµό και τον προτείνουν ακόµα και σε καινούριο σκάφος (σφήνες µε απεικονίσεις).

Xlarge_06Οι µεµβράνες έχουν ήδη µπει δυναµικά στο χώρο των αυτοκινήτων και τώρα έχουν ξεκινήσει και στα σκάφη. Σίγουρα θα έχετε δει πολυτελή αυτοκίνητα µε µαύρο µατ, άσπρο µατ ή ανθρακί αλλά και µε carbon style ή διαφηµιστικές επικαλύψεις. Οι δυνατότητες που µας δίνει το wrapping, είναι απεριόριστες αφού οι µεµβράνες που καλύπτουν το σκάφος µας µπορούν να έχουν όποια απεικόνιση επιθυµούµε.

Έτσι το σκάφος µας αποκτά ακριβώς τα χρώµατα που θέλουµε, έχοντας να επιλέξουµε από ένα πλούσιο χρωµατολόγιο, σχέδια και υφές.

Xlarge_03Το καλύτερο όλων είναι ότι µπορούµε να φτιάξουµε την απεικόνιση που επιθυµούµε και να την εκτυπώσουµε σε ειδική µεµβράνη. Επίσης πολύ σηµαντικό είναι ότι η εφαρµογή των αυτοκόλλητων µεµβρανών είναι πλήρως αναστρέψιµη, χωρίς να αφήσουν ίχνος υπολειµµάτων όταν γίνουν σωστά. Έτσι το αρχικό χρώµα δεν φθείρεται, αλλά προστατεύεται από τον ήλιο και το αλάτι. Επιπλέον µπορεί να µπει τµηµατικά, αντικαθιστώντας γραµµές ή σχέδια που έχουν ξεβάψει από τον ήλιο ή την επαφή µε τα προστατευτικά µπαλόνια. Μία άλλη εφαρµογή είναι στο ταµπλό ή ολόκληρη τη κονσόλα του σκάφους, την εξωλέµβια και γενικώς έχουµε άπειρες δυνατότητες µεταµορφώνοντας το σκάφος όπως θέλουµε.

Xlarge_04Η Xlarge έχει εξειδικευτεί στην τοποθέτηση ολικής κάλυψης σε σκάφος αλλά και αυτοκίνητο. ∆ιαθέτει µεγάλη εµπειρία χρησιµοποιώντας επώνυµα υλικά για τη φιλοτέχνηση οχηµάτων, µε σύγχρονο σχεδιαστικό τµήµα όπου µπορεί να αναλάβει την επιµέτρηση και τη δηµιουργία του εικαστικού, ενώ το τεχνικό τµήµα της τοποθετεί τα αυτοκόλλητα επάνω στο σκάφος γρήγορα και υπεύθυνα.

Xlarge_05Το κόστος σε σχέση µε το αποτέλεσµα είναι πολύ µικρό και τα αυτοκόλλητα πέρα από το καλαίσθητο που προσδίδουν στο σκάφος το προστατεύουν και από τον ήλιο, τις µικροφθορές και µικρογρατζουνιές. Μάλιστα στην έκθεση Boat & Fishing στο Μαρούσι που η Xlarge παρουσίασε για πρώτη φορά live την τεχνική ολικής κάλυψης, κάποιες ενδεικτικές τιµές που ζητήσαµε για τα σκάφη φίλων, ήταν συγκρίσιµες (ακόµα και µικρότερες) και από προσφορές γυαλίσµατος του gel coat!

Τα αυτοκόλλητα έχουν 7ετή εγγύηση εφόσον τηρούνται όλες οι προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας. Κάτι άλλο πολύ σηµαντικό είναι ότι το αρχικό χρώµα και υλικό δεν υπόκεινται σε καµιά αλλοίωση.

Αν λοιπόν λάβουµε υπόψη µας ότι προστατεύει το gel coat, αφαιρείται όταν το θελήσουµε χωρίς να αφήσει ίχνος ή κόλλες, έχει εγγύηση και η τοποθέτηση του είναι οικονοµική και γρήγορη, το wrapping ταιριάζει εξίσου σε µικρές βάρκες ως υπερπολυτελή σπορ σκάφη.

Πληροφορίες: XLARGE – ΣΤΕΛΙΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, τηλ.: 210 2851 225, www.xlarge.gr

Tags
XLARGE Στέλιος Δημητριάδης Μεμβράνες Σκαφών
Comodo SSL