Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Mikra Marine: Δοκιμή σκάφους Compass 190 BR µε Yamaha F225HP

2 Δεκεμβρίου, 2020

Mikra Marine: Δοκιμή σκάφους Compass 190 BR µε Yamaha F225HP

Η Mikra Marine σε συνεργασία µε τη ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ παρουσίασε το ολοκαίνουριο µοντέλο Compass 190 BR µε τοποθέτηση Yamaha F225HP.

Η Mikra Marine, αντιπρόσωπος της Compass στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνεργασία µε το ναυπηγείο και την Yamaha Ελλάδας (ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ), παρουσίασε στη θάλασσα το ολοκαίνουριο µοντέλο Compass 190 BR, προσκαλώντας συνεργάτες, φίλους και πελάτες σε µία άψογα οργανωµένη εκδήλωση.

Η παρουσίαση έγινε στο Ναυτικό Όµιλο Θεσσαλονίκης, µε µουσική, catering, αναψυκτικά, αλλά και αρκετές θαλασσινές βόλτες υπό την απειλή βροχής, που ευτυχώς έπιασε µετά τις δοκιµές.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Γιώργος Καραδάµογλου, ο ιδρυτής Νίκος Καραδάµογλου και οι συνεργάτες τους, υποδέχτηκαν κυρίως επαγγελµατίες που δραστηριοποιούνται στα watersports και τις ενοικιάσεις σκαφών, µα και λάτρεις του σκάφους και της θάλασσας.

Ο Γιώργος Σαμούχος και ο Αντώνης Μαντούβαλος με τον Πάνο, Θοδωρή και Γιώργο, μέλη του Compass Owners Club

Στο νερό υπήρχαν δύο σκάφη Compass για δοκιµή, τα Compass 165 CC και το «τιµώµενο» Compass 190BR µε τοποθέτηση Yamaha F225HP, τη µέγιστη ιπποδύναµη που επιτρέπουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους, επιλογή κυρίως για επαγγελµατίες που θέλουν δύναµη για την έλξη θαλασσίων παιχνιδιών µε αρκετά άτοµα και µεγάλο φορτίο.

Επίσης, στην πλωτή εξέδρα του ΝΟΘ υπήρχε και ένας µεγάλος φουσκωτός καναπές της Jobe, µία από τις µεγαλύτερες εταιρίες εξοπλισµού θαλάσσιων sport και διανέµεται στη χώρα µας από τους συνεργάτες της ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗΣ.

44 χρόνια Mikra Marine στη Θεσσαλονίκη
Η Mikra Marine µε µότο «Κάνουµε τη θάλασσα τρόπο ζωής», δραστηριοποιείται στην πώληση και παροχή υπηρεσιών σε σκάφη και ναυτικούς κινητήρες από το 1975, µε ιδρυτή το Νίκο Καραδάµογλου. Άξιος συνεχιστής της επιχείρησης ο γιος του Γιώργος, ο οποίος βάζει νέες βάσεις για την επιχείρηση, εµπλουτίζοντας το portfolio σκαφών και φουσκωτών.

Σήµερα η Mikra Marine, εκτός από την YAMAHA η οποία συνεχίζει να αποτελεί «σηµαία» της εταιρίας, αντιπροσωπεύει στη Θεσσαλονίκη το ναυπηγείο Compass, τα φουσκωτά GRAND, κινητήρες και σκάφη SELVA, τα φουσκωτά DIVERIB και την JOBE.

Επιπλέον, στη Mikra Marine θα βρείτε ολοκληρωµένη γκάµα από γνήσια ανταλλακτικά YAMAHA, εξουσιοδοτηµένο συνεργείο, καθώς επίσης και συνεργείο επισκευών πολυεστερικών και φουσκωτών σκαφών. Όλα αυτά σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, µε after sales service σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Η εκδήλωση και οι επισκέπτες
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι συνεργάτες της Mikra Marine ήταν έτοιµοι να υποδεχτούν τους καλεσµένους τους. Μεταξύ αυτών δεν θα µπορούσε να λείπει ο κατασκευαστής της Compass, Γιώργος Σαµούχος, αλλά και εκπρόσωποι της εταιρίας ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ, της ελληνικής αντιπροσωπείας Yamaha Motor, ο Λάµπρος Λιασκοβίτης, Marine Product Manager, και ο Γιώργος Ξενούλης, Επιθεωρητής Πωλήσεων  της Yamaha Marine.

Από Αριστερά: Λάµπρος Λιασκοβίτης, Γιώργος Σαµούχος, Νίκος Καραδάµογλου, Γιώργος Ξενούλης και Γιώργος Καραδάµογλου

Την εκδήλωση τίµησαν ο ναυπηγός Αντώνης Μαντούβαλος, που µαζί µε το Γιώργο Σαµούχο σχεδίασαν σε λευκό χαρτί το 190 BR, οµάδα από το Compass Owners Club, και βέβαια πλήθος συνεργατών, πελατών και φίλων του Γιώργου Καραδάµογλου.

Το νέο Compass 190 BR

Η πρώτη εµφάνιση του Compass 190 BR, ήταν την περασµένη άνοιξη στην έκθεση Σκάφος Ψάρεµα – Boat & Fishing Show 2019, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις των επισκεπτών και ιδίως όσων ασχολούνται µε τα watersports.

Πρόκειται για ένα πολυεστερικό σπορ σκάφος τύπου bowrider µήκους 5.8 µέτρων, το οποίο συνδυάζει φινέτσα, ευρύχωρο κατάστρωµα και επιδόσεις, όλα αυτά χωρίς να ξεφεύγει σε µέγεθος! Ιδανικό για απολαυστικές θαλασσινές αποδράσεις και watersports, το 190 BR έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις του σκι και των θαλάσσιων σπορ.

Μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά άτοµα, αφού έχει δύο καναπέδες µπροστά, ξαπλώστρα απέναντι από το κάθισµα του κυβερνήτη, άνετο τριθέσιο καναπέ στη πρύµνη, και όλα αυτά χωρίς να δεσµεύεται εσωτερικός χώρος.

Το ναυπηγείο κατάφερε να αποδώσει ακριβώς το αρχικό 3D σχέδιο, µε χρήση τεχνολογίας CNC δηµιουργώντας ένα εντυπωσιακό sport design που ενισχύεται µε τη σωστή και ποιοτική επιλογή αξεσουάρ.Όπως και στα υπόλοιπα µοντέλα, η κατασκευή του 190 BR γίνεται µε µία νέα µέθοδο που έχει υιοθετήσει η Compass, το σύστηµα S4 (Second Skin Stringer System), το οποίο αφορά στο δέσιµο του σκάφους και όχι µόνο, και απαιτεί ιδιαίτερη µελέτη και 3D σχεδίασή του.

Εκτός των δύο βασικών τµηµάτων του σκάφους, τη γάστρα και το ντεκ, κατασκευάζεται ένα τρίτο πολυεστερικό κοµµάτι σαν δοµικό στοιχείο του σκάφους, µηδενίζοντας τη χρήση ξύλου. Είναι απολύτως στεγανό και καλύπτει τη γάστρα σε όλο της το µήκος και πλάτος, δίνοντας έτσι γυαλιστερούς εσωτερικούς χώρους ντουλαπιών, διπλά τοιχώµατα στα πλαϊνά της γάστρας και αίσθηση στιβαρότητας. Είναι σχεδιασµένο µε τρόπο που να οδηγεί όλα τα νερά στην τρόµπα σεντίνας.

Παράλληλα, πριν τη συγκόλληση µε την κουβέρτα γεµίζεται µε αδιάβροχο αφρό πολυουρεθάνης, για την επίτευξη της απαραίτητης πλευστότητας σε περίπτωση κατάκλυσης από νερό. Το αποτέλεσµα είναι ένα πιο στιβαρό και άκαµπτο σκάφος!

Το νέο µοντέλο της Compass, 190 BR, διαθέτει µία γρήγορη γάστρα µε εξαιρετικά χαρακτηριστικά για επιδόσεις και ασφάλεια σε υψηλές ταχύτητες. Σχεδιάστηκε για σκι και θαλάσσια σπορ και απευθύνεται τόσο σε λάτρεις της θάλασσας, όσο και σε επαγγελµατίες θαλασσίων σπορ. Μάλιστα για τις ανάγκες της εκδήλωσης και επειδή οι περισσότεροι ενδιαφερόµενοι ήταν επαγγελµατίες των watersports, υπήρχε φουσκωτός καναπές της Jobe και εθελοντές για να δοκιµάσουν στην πράξη το σκάφος.

Στη θάλασσα συνεχίζει να εκπλήσσει αυτή τη φορά µε την πλεύση του, η οποία χαρακτηρίζεται από το άµεσο – εκρηκτικό πλανάρισµα, το ευθύγραµµο ταξίδεµα και την αίσθηση ασφάλειας, ακόµα και σε απότοµες στροφές. Η πλώρη του αντιµετωπίζει το κύµα χωρίς να σπρώχνει νερά ή να σηκώνει σπρέι.

Μπορεί να µην είχαµε χρόνο για αναλυτικές µετρήσεις αλλά καταφέραµε να δούµε στις 3.000 σ.α.λ 30 µίλια/ώρα, στις 4.000 σ.α.λ 40 µίλια/ώρα και 59 µ/ω στις 5.900 σ.α.λ.

Ήδη αυτήν τη στιγµή το δεύτερο µοντέλο της σειράς 190, το CC, µε κεντρική κονσόλα για τους φίλους του ψαρέµατος, ταξιδεύει για να συµµετέχει στην έκθεση της Βαρκελώνης, µε τον τοπικό αντιπρόσωπο. Σύντοµα θα µπορέσουµε να έχουµε περισσότερες λεπτοµέρειες, τόσο για το BR, όσο και το CC.

mikramarine.com

Tags
Καραδάµογλου Yamaha Watersports Compass Boats Compass Δοκιμή Σκάφους Σκάφος Αναψυχής Mikra Marine [jetpack-related-posts]
Comodo SSL