Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Motocraft Press Event 2016 | Humminbird - Minn Kota

Δεκέμβριος 29, 2015

Motocraft Press Event 2016 | Humminbird - Minn Kota

Αρχές του Σεπτέµβρη η Motocraft φιλοξένησε το ∆ιεθνές Συνέδριο Αντιπροσώπων της Jonhson Outdoors, για την παρουσίαση της ανανεωµένης σειράς Humminbird Helix σε 7, 10 και 12 ίντσες αλλά και τους νέους ηλεκτροκινητήρες της Minn Kota.
motocraft_4

Η Johnson Outdoors σχεδιάζει και κατασκευάζει (µεταξύ άλλων) τα παγκοσµίου φήµης ηλεκτρονικά Humminbird, τα downrigger CANNON και τις ηλεκτρικές µηχανές Minn Kota. Για δύο ηµέρες το παραθαλάσσιο ΕΝ ΠΛΩ στη Βουλιαγµένη, ήταν το σηµείο που οι άνθρωποι της Johnson Outdoors µε τη βοήθεια και την υποστήριξη της Motocraft, παρουσίασαν σε δηµοσιογράφους και αντιπροσώπους τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον, τη θάλασσα. Για να γίνει αυτό η Motocraft διέθεσε τρία σκάφη, ένα 7µετρο φουσκωτό Olympic, και δύο σκάφη που ανήκουν στο portfolio της εταιρίας, το Boston Whaler Super Sport και ένα συµβατικό Arimar. Στο Olympic υπήρχε τοποθετηµένο το νέο Helix 7 ιντσών, στο Boston Whaler ο εντυπωσιακός ηλεκτροκινητήρας ipilot Ulterra αλλά και η νέα ηλεκτρική εξωλέµβια ΕΟ. Μία δεύτερη ηλεκτρική εξωλέµβια ΕΟ ήταν τοποθετηµένη στο Arimar.

motocraft_9

Φτάνοντας στο ΕΝ ΠΛΩ, η Julie Hendricks, η οποία είχε αναλάβει το διοργανωτικό κοµµάτι του συνεδρίου, µας υποδέχτηκε µαζί µε τον Αλέξανδρο Ζέη, Πρόεδρο και ∆ιευθύνων Σύµβουλο της Motocraft ΑΕ. ∆εκαπέντε συνολικά άτοµα από την Johnson Outdoors, τεχνικοί αλλά και υπεύθυνοι προϊόντων και τµηµάτων της εταιρίας, ταξίδεψαν από την Αµερική για να παρουσιάσουν τα νέα ηλεκτρονικά αλλά παράλληλα να αφουγκραστούν τις διαφορετικές ανάγκες των αντιπροσώπων τους. Η πρώτη µέρα ήταν αποκλειστικά αφιερωµένη στους έλληνες δηµοσιογράφους, που χωριστήκαµε σε δύο γκρουπ για να δούµε από κοντά και στην πράξη τόσο το νέο Helix όσο και τους ηλεκτρικούς κινητήρες της Minn Kota.

Σειρά Humminbird Helix 7

motocraft_10Αρχικά µπήκαµε στο 7µετρο Olympic για να δούµε από κοντά το ολοκαίνουριο µοντέλο της Humminbird HELIX 7 (7 ιντσών), το οποίο αποτελεί όχι µόνο τη συνέχεια στο 5άρι, αλλά µια σηµαντική αναβάθµιση, ιδίως στην οθόνη και την ταχύτητα λειτουργίας. Πρόκειται για ένα βυθόµετρο – GPS διαθέσιµο σε έξι µοντέλα το οποίο ενσωµατώνει ότι πιο καινούριο διαθέτει η Humminbird σαν τεχνολογία. Το πρώτο που θα προσέξεις στο HELIX 7, είναι η φωτεινότητα της έγχρωµης TFT οθόνης ανάλυσης 480 x 800 pixel, όπου την κάνει εύκολα διακριτή από όποια γωνιά και αν το κοιτάζεις ακόµα και µε ιδιαίτερα δυνατό ήλιο. Ο John Luther, µας ενηµέρωσε ότι είναι 50% πιο φωτεινή και κατασκευάζεται από ειδικό γυαλί που δεν αντανακλά το φως του ήλιου, το αποτέλεσµα φαίνεται και στη φωτογραφία. Συνήθως όταν φωτογραφίζεις οθόνη κάτω από το φως του ήλιου το αποτέλεσµα δεν είναι το επιθυµητό, στο νέο Helix η φωτογραφία έβγαινε σωστή ακόµα και από γωνία, δείχνοντας αυτό ακριβώς που είδαµε και εκεί.

motocraft_2Το αµέσως επόµενο χαρακτηριστικό του νέου Helix 7 είναι η ταχύτητα λειτουργίας, µε ένα εύκολο ελληνικό µενού, και δυνατότητα να ρυθµίσεις ακριβώς τι θέλεις να βλέπεις στην 16:9 οθόνη (split screen views, δυνατότητα διαχωρισµού της οθόνης µε zoom, µέγεθος γραµµάτων κλπ). Η σειρά Helix 7 φυσικά ενσωµατώνει το Down Imaging (φωτογραφική απεικόνιση), αλλά και το Side Imaging, το οποίο απεικονίζει το βυθό ως και ενενήντα µέτρα αριστερά και δεξιά από τη θέση µας, καταλαβαίνοντας ακριβώς τη διάταξη του βυθού. Η Humminbird ήταν η πρώτη εταιρία που σχεδίασε και εφάρµοσε αυτό το σύστηµα.

Ηλεκτρικός εξωλέµβιος Minn Kota EO ½ και 1HP

motocraft_13H Minn Kota έχει παράδοση στα ηλεκτρικά µοτέρ, τα οποία είναι γνωστά σαν trolling motor στην Αµερική αφού η χρήση τους προορίζεται σε µεγαλύτερο ποσοστό στο ψάρεµα και ιδίως στη συρτή. Αυτό όµως δεν συµβαίνει µόνο στην Αµερική, και εδώ στην Ελλάδα έχουµε εδώ και λίγα χρόνια ανακαλύψει τα πλεονεκτήµατα ενός ηλεκτροκινητήρα. Αθόρυβη λειτουργία που δεν τροµάζει τα ψάρια, µηδενική κατανάλωση – κόστος χρήσης, µπορεί να ταξιδέψει σε µικρές ταχύτητες για όσους κάνουν φύλακα, και βέβαια ξεκούραστη µεταφορά και τοποθέτηση. Όσο λοιπόν η αγορά εξοικειώνεται µε τους ηλεκτροκινητήρες ζητά καλύτερα µοτέρ µεγαλύτερης αντοχής. motocraft_14Έτσι η Minn Kota σχεδίασε και παρουσίασε δύο ηλεκτρικούς εξωλέµβιους κινητήρες ½ και 1 ίππου. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ονοµάζει τους κινητήρες εξωλέµβιους και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι ΕΟ φτιάχτηκαν πιο δυνατοί και στιβαροί ώστε να αντέχουν στη συχνή και πολύωρη χρήση χωρίς να «πονάνε» από υπερθέρµανση ή από το οµολογουµένως σκληρό περιβάλλον της θάλασσας που διαβρώνει τα πάντα. Εκτός της µεγαλύτερης αντοχής, οι ΕΟ ξεχωρίζουν και για την οικονοµία στην κατανάλωση δίνοντας περισσότερες ώρες χρήσης. ∆ιαθέτουν εύκολο ανέβασµα κατέβασµα, 9 διαφορετικές θέσεις, πτυσσόµενη λαγουδέρα και κουµπί τεστ για τη µπαταρία.

Ηλεκτρικός κινητήρας Riptide Ulterra

motocraft_11Έχουµε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στο ipilot της Minn Kota, την «ηλεκτρονική άγκυρα» που µε τη βοήθεια ενσωµατωµένου GPS καταφέρνει να κρατήσει το σκάφος στο σηµείο που επιθυµούµε διορθώνοντας συνεχώς από το ρεύµα, τον αέρα ή και τα δύο! Η Minn Kota βλέποντας την επιτυχία αυτού του ηλεκτρικού κινητήρα, αποφάσισε να σχεδιάσει κάτι ακόµα καλύτερο. Ο ηλεκτρικός κινητήρας Riptide Ulterra είναι ακόµα πιο «έξυπνος» αλλά και µε µεγαλύτερη αντοχή στη διάβρωση και το αλάτι. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι το ηλεκτρικό τριµ, µε το τηλεχειριστήριο και το πάτηµα ενός κοµπιού ο Ulterra σηκώνεται και βυθίζει τον άξονά του στη θάλασσα. motocraft_12Χαρακτηριστική είναι και η διαφήµιση – βίντεο της εταιρίας όπου δείχνει έναν νεαρό ψαρά να σπρώχνει τη βάρκα του στο νερό από το τρέιλερ χωρίς να κρατάει σχοινί. Οι χλεβασµοί µιας παρέας πιο δίπλα µετατρέπονται σε θαυµασµό όταν κατεβάζει το κινητήρα, πατάει το κουµπί «Anchor» όπου κρατά ο κινητήρας τη θέση του, παρκάρει το αµάξι και το τρέιλερ µε το πάσο του, γυρνά στη προβλήτα και µε το τηλεχειριστήριο απλά «καλεί» το υπάκουο σκάφος σε αυτόν! Αυτά δεν είναι σενάρια επιστηµονικής φαντασίας, η Minn Kota τα κατάφερε µε το νέο Ulterra.

motocraft_8Φαντάζοµαι αντιλαµβάνεστε τη σηµασία αυτού του κινητήρα στα vertical ψαρέµατα, από τα πιο απλά (καθετή στα βαθιά, καλαµάρια, τσαπαρί) ως και τα πιο απαιτητικά (inchiku – jigging) και όλα αυτά µε την αθόρυβη λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον δέχεται εντολές για να µας µεταφέρει σε στίγµα ή να τραβήξουµε συρτή σε καθορισµένη πορεία. ∆ιατίθεται µε το ασύρµατο κοντρόλ του ipilot αλλά και ένα µικρότερο µε κορδόνι για το λαιµό και τις βασικές λειτουργίες ώστε να το έχουµε πάνω µας στο σκάφος και να διορθώνουµε αναλόγως. Το Ulterra θα είναι διαθέσιµο σε 24 και 36 Volt µε δύναµη πρόωσης 80 και 120 Lbs αντίστοιχα.

motocraft_press_minnkota_youtubeΔείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

http://www.boatfishing.gr/videos/motocraft-press-event-2016-humminbird-minn-kota/

Πληροφορίες:

Motocraft SA / 210 9888288 / motocraft@motocraft.gr

Tags
Motocraft Humminbird Minn Kota
Comodo SSL