Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Νέα ολοκαίνουρια εξωλέμβια SUZUKI DF300B

28 Αυγούστου, 2019

Νέα ολοκαίνουρια εξωλέμβια SUZUKI DF300B

Η Suzuki Motor Corporation ανακοίνωσε το λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας εξωλέμβιας Suzuki DF300B, που έρχεται για να συμπληρώσει με ιδανικό τρόπο την σειρά εξωλέμβιων κινητήρων “GEKI”, που χαρακτηρίζονται από το σύστημα dual-propeller της Suzuki.

Η νέα Suzuki DF300B έχει μέγιστη ισχύ 300PS και διαθέτει πολλές από τις παγκοσμίου φήμης προηγμένες τεχνολογίες της Suzuki Marine, οι οποίες περιλαμβάνουν:

• Το μοναδικό σύστημα Dual Prop Suzuki, το οποίο μετατρέπει αποτελεσματικά την ισχύ του κινητήρα σε πρόωση, συνδυάζοντας δύο προπέλες με αντίθετη περιστροφή.

• Μείωση δύο σταδίων, όπου μειώνεται πρώτα ο λόγος μετάδοσης μεταξύ του στροφαλοφόρου άξονα και του κινητήριου άξονα (μείωση του πρώτου σταδίου) και στη συνέχεια μειώνεται και πάλι (o λόγος μετάδοσης) στο πλαίσιο του κιβωτίου ταχυτήτων (μείωση του 2ου σταδίου), παρέχοντας πανίσχυρη πρόωση με περιστροφή των προπελών μεγάλης διαμέτρου, που έχουν υψηλή ωστική απόδοση.

• Συμπαγή, κινητήρα V6, 4.390 cm3, με μέγιστη απόδοση 300PS, με απλή βενζίνη. Ο Suzuki DF300B είναι ένας εξωλέμβιος κινητήρας μεγάλης χωρητικότητας που αναπτύχθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών, που επιθυμούν να έχουν τις ίδιες προηγμένες τεχνολογίες με τη ναυαρχίδα DF350A της Suzuki.

Το κύριο πλεονέκτημα του συνδυασμού των εξαιρετικά αποδοτικών προπελών που περιστρέφονται αντίστροφα και της μείωσης 2 σταδίων, έγκειται στη δυνατότητα να προσφέρουν υψηλή ισχύ πρόωσης, πράγμα που σημαίνει ότι ο Suzuki DF300B μπορεί να τοποθετηθεί σε βαρύτερα σκάφη. Με τη χρήση απλής βενζίνης (91 RON), μπορεί να διατεθεί σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό, βρίσκοντας ιδανική εφαρμογή σε ένα ευρύτερο φάσμα χρήσεων, επαγγελματικών ή αναψυχής.

Ο Daisuke Kawatari, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διασύνδεσης της Suzuki Motor Corporation, δήλωσε: ”Η Suzuki DF300B είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά GEKI των dual – propeller εξωλέμβιων και ενισχύει τη θέση της Suzuki, ως πρωτοπόρου στην αγορά εξωλέμβιων μεγάλης ιπποδύναμης. Είμαστε βέβαιοι ότι η Suzuki DF300B θα καταστεί ένα δημοφιλές μοντέλο στην Ευρωπαϊκή αγορά, διευρύνοντας τα οφέλη της τεχνολογίας dual-propeller σε μια νέα γκάμα σκαφών και πελατών .”

1. Contra-Rotating Dual Propeller: Οι προπέλες με αντίθετη περιστροφή παρέχουν επιπλέον επιφάνεια, για περισσότερη σταθερότητα και αυξημένη υποθαλάσια “πρόσφυση”.

2. Suzuki Dual Louver, σύστημα άμεσης εισαγωγής αέρα: Οι μηχανικοί της Suzuki έχουν σχεδιάσει ένα σύστημα εισαγωγής αέρα που επιτρέπει στον κινητήρα να αντλεί άφθονο φρέσκο αέρα, διαχωρίζοντας παράλληλα το νερό, τον ψεκασμό και την υγρασία από τον αέρα. Οι διπλοί αεραγωγοί κάτω από το κέλυφος, “παγιδεύουν” τα μεγαλύτερα σταγονίδια νερού και κατ’ επέκταση την υγρασία, με αποτέλεσμα τη μηδενική εισαγωγή νερού κατά την λειτουργία του κινητήρα. Επιπλέον, οι θερμοκρασίες του αέρα εισαγωγής είναι, κατά μέσο όρο 10º πιο ψυχρές από το περιβάλλον, παρέχοντας στον θάλαμο καύσης ψυχρότερο, πυκνότερο αέρα για πιο αποδοτικό κύκλο καύσης.

3. Σχεδίαση κιβωτίου ταχυτήτων: Εργονομικός σχεδιασμός, πιο ομαλό, πιο υδροδυναμικό κιβώτιο ταχυτήτων. Οι μηχανικοί της Suzuki αφιέρωσαν πολλές ώρες σε προσομοίωση ηλεκτρονικών υπολογιστών και στο νερό, γνωρίζοντας ότι η μείωση της υποθαλάσσιας τριβής θα ήταν απαραίτητη για τη βελτίωση της συνολικής ταχύτητας και των επιδόσεων του σκάφους.

4. Suzuki Lean Burn Control: Η Suzuki DF300B εκμεταλλεύεται επίσης την τεχνολογία Suzuki Lean Burn Control, για βελτιωμένη οικονομία καυσίμου καθ ‘όλο το εύρος των στροφών και ειδικά σε ταχύτητα πλεύσης.

 

 

Λεπτομέρειες για τη νέα Suzuki DF300B θα είναι διαθέσιμες στο προσεχές Ναυτικό Σαλόνι του Όσλο, στη Νορβηγία (5-8 Σεπτεμβρίου).

Η παραγωγή της Suzuki DF300B θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο Kosai της Suzuki στην Ιαπωνία, από τα τέλη του 2019.

Τις εξωλέμβιες SUZUKI, εισάγει και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα, η ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων και συναφών ειδών. Ειδικά για τη SUZUKI MARINE, η εταιρεία διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο τμήμα, το οποίο, εκτός από τις εκθέσεις για την προώθηση των προϊόντων του, διαθέτει οργανωμένο συνεργείο και τμήμα ανταλλακτικών για την πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών του.

Το MARINE DIVISION της ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων το οποίο καλύπτει όλη την Ελλάδα. Τα στοιχεία επικοινωνίας με τη SUZUKI ΜΑRINE είναι τα εξής:

SUZUKI-MARINE Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ
Ρετσίνα 42, Πειραιάς, τ.κ 18540
Τηλέφωνο : 210 48 33 328
http://www.suzuki-marine.gr

Tags
Εξωλέμβιες Suzuki Marine Ν. Ι. Θεοχαράκης Εξωλέμβιοι Κινητήρες Suzuki DF300B
Comodo SSL