Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιάννης Κακαβογιάννης

Nέα προϊόντα Οsprey από τη DBS

16 Ιανουαρίου, 2016

Nέα προϊόντα Οsprey από τη DBS

Η DBS Fishing, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Osprey, διαθέτει µία πλήρη γκάµα προϊόντων για ψάρεµα από ακτή και σκάφος. Ξεχωρίσαµε κάποια από αυτά που µας τράβηξαν τη προσοχή είτε λόγω καινοτοµίας είτε πρακτικότητας και σας τα παρουσιάζουµε.

dps_3Θήκη µεταφοράς & Κάθισµα OSPREY – ACH1001

Τόσο στο σκάφος όσο και στην ακτή, το κάθισµα είναι απαραίτητο. Όµως η µεταφορά του δεν είναι καθόλου εύκολη όταν µάλιστα έχουµε να πάρουµε µαζί µας τον εξοπλισµό, καλάµια κλπ. Η Osprey µας δίνει τη λύση κατασκευάζοντας ένα συµπαγές κυτίο, µε διπλή χρήση (κουτί, κάθισµα). ∆ιαθέτει µεγάλο αποθηκευτικό χώρο ώστε να χωράει όλα τα απαραίτητα, τα οποία µεταφέρουµε προστατευµένα από χτυπήµατα και νερά. Η απλότητα του µεγάλου χώρου βοηθά ώστε να τοποθετούµε εµείς τα πράγµατα, που µπορούµε είτε να τα ρίξουµε «χύµα» είτε να χρησιµοποιήσουµε µικρότερες κασετίνες για τα τεχνητά µας, πλάνους ή ότι άλλο θέλουµε ταξινοµώντας τα καλύτερα. Στη πάνω του πλευρά υπάρχουν µικρές θήκες για σακουλάκια αγκιστριών κλπ, αλλά και δύο µακρόστενες θέσεις για τα απαραίτητα που θέλουµε γρήγορη πρόσβαση όπως πένσες µαχαίρια παράµαλλα κλπ.

dps_2Με διαστάσεις 34x17x37cm, η µεταφορά του είναι πολύ εύκολη. ∆ιαθέτει ιµάντα για να το κρεµάσουµε εύκολα στον ώµο, αλλά και µαλακό λάστιχο για µεγαλύτερη άνεση όταν το φορέσουµε «χιαστί» για να διανύσουµε µεγαλύτερες αποστάσεις. Σαν κάθισµα θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιµο τόσο στα βράχια όσο και στη βάρκα. Το ύψος του είναι κατάλληλο, ούτε πολύ ψηλό ούτε χαµηλό. Προσφέρει άνεση ακόµα και στο πιο «σκληρό» περιβάλλον, και βέβαια διαθέτει µια στιβαρή και ανθεκτική κατασκευή.

dps_4Lip Grip & Ζυγαριά OSPREY – EHSP-650

Το Lip grip αποτελεί πλέον απαραίτητο αξεσουάρ στα ψαρέµατά µας. Αφού βγει το ψάρι στη στεριά, µας κάνει την ζωή εύκολη για το ξαγκίστρωµα, και την µετακίνηση του αφού δεν θα χρειαστεί να λερώσουµε τα χέρια µας. Ιδίως όσοι έχουν λατρεία στον εξοπλισµό τους, το λιγότερο που θέλουµε είναι να τα βρωµίσουµε όταν θα τα πιάσουµε µετά από κάποιο ψάρι. Γι΄αυτό υπάρχει το lip grip. η Osprey όµως καινοτοµεί, τοποθετώντας µια ζυγαριά, εύκολη στη χρήση και αδιάβροχη για να αντέχει στο αλάτι. Ανοξείδωτο µε µια δυνατή χειρολαβή από πλαστικό ABS/TRP.

dps_7Απόχη – Ζυγαριά OSPREY – TNWN002

dps_6Η Osprey παρουσιάζει µία απόχη µε τριγωνική κεφαλή 50x50x50cm και περίπου 40cm βάθος όπου διαθέτει ηλεκτρονική ζυγαριά στο χερούλι! Ζυγίζει ως τα 25 κιλά φτάνει να σηκώνουµε κάθετα τη λαβή. Το µήκος µεταφοράς είναι στα 70 εκατοστά και το τηλεσκοπικό χερούλι ανοίγει ως τα 1,52 µ. Επιπλέον διαθέτει θερµόµετρο και µεζούρα ενός µέτρου.

 

dps_5Μηχανισµός 3 SPEED – RJ902X-18W3-R

Ο συγκεκριµένος µηχανισµός παρουσιάζει µια ιδιαίτερη καινοτοµία, διαθέτει όχι δύο, αλλά τρεις ταχύτητες ώστε αναλόγως την ανάγκη να επιλέγουµε το ρυθµό ανάκτησης. Με ένα απλό σύστηµα στην βάση της λαβής επιλέγουµε 6,8:1 / 4,5:1 / 2,8:1, ανάλογα την αντίσταση που παρουσιάζει το ψάρι. ∆ηλαδή όταν θέλουµε να ανεβάσουµε γρήγορα βάζουµε 6,8:1, αν όµως πιαστεί κάποιο µεγάλο ψάρι µπορούµε να βάλουµε την 4,5:1 ή και 2,8:1. ∆ιαθέτει στιβαρή κατασκευή από αλουµίνιο ειδικού κράµατος, 9 ανοξείδωτα ρουλεµάν, φρένα max. 25kg, σύστηµα φρένων Dual Drag, και ζυγίζει 820 γραµµάρια. Η χωρητικότητά του είναι 550m/60lb.

dbs_logo

DBS FISHING

τηλ.: 2310 486 750, 2310 805 180, 210 5757 227,

www.dbsfishing.gr

Comodo SSL