Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Νέο high performance σκάφος από την Canados

27 Ιανουαρίου, 2021

Νέο high performance σκάφος από την Canados

Ένα φιλόδοξο project με το όνομα Canados Gladiator 411 Carbon Series ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά.

Με 41 πόδια μήκος, ελαφρύ και με ισχυρούς κινητήρες για να φτάνει ταχύτητες 88 κόμβων.

Αυτό που προβάλλει βέβαια είναι η αξιοπιστία. Όσοι ασχολούνται με τόσο γρήγορα σκάφη ξέρουν ότι περισσότερο χρόνο περνούν στο μηχανοστάσιο παρά στο κόκπιτ. Ας είναι καλά οι εσωλέμβιες V8 και οι πετρελαιοπηγές του Τέξας!

Εδώ η Canados πάει να πετύχει αυτές τις ταχύτητες με ένα ελαφρύ σκάφος, με καλή σχεδίαση γάστρας και με δύο ή τρία ελαφριά αλλά δυνατά εξωλέμβια Mercury 450R.

Παρόλο που δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη, η πρώτη σειρά Carbon 411 έχει πωληθεί σε έναν Γάλλο πελάτη, πρώην ιδιοκτήτη ταχύπλοων offshore σκαφών με θηριώδης εσωλέμβιες, επιθυμώντας ταχύτητα χωρίς τα τυπικά ζητήματα αξιοπιστίας και το κόστος λειτουργίας των inboards.

Φτιαγμένο από ανθρακόνημα και Kevlar για να είναι ελαφρύ και στιβαρό, το σκάφος ζυγίζει μόλις πάνω από 3 τόνους περίπου ένα τρίτο λιγότερα από όσο θα περίμενε κανείς.

Το project έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος της Canados και 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ταχυπλοΐας Michel Karsenti, μαζί με τον ειδικό στα συνθετικά πλαστικά Simone Cesati και τον Albert Dalle Molle.

Παρά τις επιδόσεις θα προσφέρει και κάποια πολυτέλεια και σχετική άνεση στο ταξίδι.

Tags
Canados Yachts [jetpack-related-posts]
Comodo SSL