Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νέο υπερφουσκωτό Top Line Atlantic A38OT ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης

27 Ιανουαρίου, 2018

Νέο υπερφουσκωτό Top Line Atlantic A38OT ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης

Η TOP LINE ακολουθώντας τη τάση της εποχής και του μέλλοντος εξελίσσεται και σχεδιάζει μεγαλύτερα μοντέλα. Ο λόγος για τη νέα σειρά Atlantic που πήρε το όνομά της προς τιμή του CORSAIR που ταξίδεψε στον Ατλαντικό από την Ελλάδα στις Αζόρες. Η νέα σειρά θα αποτελείται από δύο βασικά μοντέλα, στα 38 και 41 πόδια.

Φουσκωτό Atlantic A38IT

Η σύγχρονη σχεδίαση της γάστρας οφείλεται στην πολυετή εμπειρία και συμμετοχή του Πέτρου Καπλερή σε αγώνες φουσκωτών σκαφών και στη κατασκευή φουσκωτών αναψυχής υψηλών προδιαγραφών που στοχεύουν σε υψηλές ταχύτητες με μικρές ιπποδυνάμεις και χαμηλές καταναλώσεις, καθώς και στην κορυφαία άνετη πλεύση που ξέρει να δημιουργεί η TOP LINE. Ο σχεδιασμός του Deck για το Atlantic ανατέθηκε στην Velos Design προκειμένου να επιτευχθεί μία σύγχρονη σχεδίαση με υψηλή αισθητική και αρμονία γραμμών σε όλα τα μέρη του σκάφους.

Η ιστορία της Top Line
Η TOP LINE ιδρύθηκε το 1991 από τον Πέτρο Καπλερή και είχε ως αντικείμενο την κατασκευή σκαφών, πρωτοτύπων και καλουπιών, εξαρτημάτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και ειδών αερομοντελισμού. Η σχεδίαση και η κατασκευή των πρωτοτύπων και των καλουπιών του πρώτου μας μοντέλου, το οποίο ονομάστηκε ΜΑΧ 500, ξεκίνησε το 1992.

Έκτοτε σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν 16 νέα πρότυπα μοντέλα: TL 330, MAX 450, MAX 480, MAX 500, MAX 530, MAX 570, S 22, S 24, S 24 Cabin, P 20, P 23, και P 27, Corsair 29, Corsair 31, Corsair 33, Atlantic 38, Atlantic 41, Work 33 και Work 38. Η εταιρία Top Line ξεχωρίζει εφαρμόζοντας την αρχή της κατασκευής πρωτοτύπων μοντέλων από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο της παραγωγής, σχεδιάζοντας πρωτότυπες γάστρες που ξεχωρίζουν εντός και εκτός της χώρας. Κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις της στα Σπάτα όλα τα σκάφη, από την αρχή μέχρι το τέλος, με όλα τα περιφερειακά τους εξαρτήματα.

Η συμμετοχή φουσκωτών Top Line σε δεκάδες αγώνες έχει δώσει την απαραίτητη τεχνογνωσία παρατηρώντας τις σκληρές συνθήκες τους στα σκάφη. Έτσι παράγονται φουσκωτά υψηλών προδιαγραφών, με υψηλής απόδοσης γάστρες που επιφέρουν αντίστοιχες υψηλές επιδόσεις ταχύτητας και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (δηλαδή οικονομία στο κόστος χρήσης), μικρές απαιτήσεις σε ιπποδυνάμεις (δηλαδή οικονομία στο κόστος αγοράς), χαμηλότερο βάρος σκάφους με σύγχρονα υλικά, αντοχή, αξιοπιστία και ποιότητα. Με αυτόν τον τρόπο οι αγώνες λειτουργούν τελικά προς όφελος του απλού μέσου χρήστη.

Τα σκάφη Top Line σήμερα
Το ναυπηγείο Top Line έχει σχεδιάσει και παράγει διαφόρων μορφών γάστρες: Με οβάλ ανεστραμμένα παρατροπίδια (σειρά ΜΑΧ), με μεγαλύτερες γωνίες εισόδου με step ή χωρίς step (σειρά S), με ουδέτερα παρατροπίδια με κυρτές γάστρες και step (σειρά ΠΗΓΑΣΟΣ) και με ουδέτερα παρατροπίδια και την νέα επαναστατική γάστρα με τα 2 διπλά step της σειράς Corsair. Η κάθε σειρά έχει τα δικά της ιδαίτερα χαρακτηριστικά πλεύσης:

• Η σειρά ΜΑΧ είναι η μικρή – μεσαία σειρά του ναυπηγείου μας και δίδει έμφαση στην εργονομία και τους χώρους.

• Η σειρά S είναι πιο κατάλληλη για ναυτικό camping λόγω των πολλών και άνετων χωρών που διαθέτει και των πρυμναίων sun deck.

• Η σειρά ΠΗΓΑΣΟΣ αποτελείται από καθαρά σύγχρονες γάστρες μακρόχρονης έρευνας και δοκιμών και απευθύνεται σε πιο απαιτητικό κοινό που θέλει υψηλές επιδόσεις και άνετη πλεύση με την μικρότερη δυνατή ιπποδύναμη και κατανάλωση.

• Η σειρά CORSAIR προσφέρει στον υπερθετικό βαθμό ασύγκριτες δυνατότητες πλεύσης με υψηλές ταχύτητες σε οποιεσδήποτε καταστάσεις θάλασσας, τεχνολογικά δε αποτελεί την πλέον προηγμένη γάστρα που υπάρχει σε σκάφος παραγωγής διεθνώς.

• Τέλος η σειρά ATLANTIC, σύντομα θα επανέλθουμε μετά την πρώτη δοκιμή!

Tags
Φουσκωτό σκάφος Φουσκωτά Made in Greece Top Line Πέτρος Καπλερής
Comodo SSL