Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Καμπάνης: lockdown και ψάρεμα, «Όχι πλέον ανοχή και ψήφο σε όσους μας εμπαίζουν»

Ιανουάριος 18, 2021

Νίκος Καμπάνης: lockdown και ψάρεμα, «Όχι πλέον ανοχή και ψήφο σε όσους μας εμπαίζουν»

Η κυβέρνηση αποφάσισε, καταφανώς πλέον, αντίθετα στη λογική, αλλά συνεπακόλουθα, και αντίθετα στο Σύνταγμα της χώρας, να συνεχίσει να απαγορεύει το κυνήγι και το ψάρεμα.

Ο περιορισμός αυτός, με το πρόσχημα της αναγκαίας προστασίας από δημόσιο κίνδυνο υγείας, αποτελεί άσκοπη, μη αναλογική και ταυτόχρονα βάναυση προσβολή του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης της προσωπικότητας του Έλληνα πολίτη.

Από τις δραστηριότητες που η διοίκηση έπρεπε να παροτρύνει όσους πολίτες τις ασκούν, να τις συνεχίσουν με θέρμη κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων συγχρωτισμού, το κυνήγι και το ψάρεμα αποτελούν πολύωρη, υγιή επαφή του σύγχρονου ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και αναγκαία ψυχολογική εκτόνωση στις παρούσες συνθήκες αφόρητης πίεσης.

Σε καμία χώρα στον κόσμο δεν επιβλήθηκαν τέτοιου είδους απαγορεύσεις όταν επιτρέπονταν οιουδήποτε άλλου είδους μετακινήσεις.

Οι αιτιολογίες που προτάσσονται από διάφορες διοικητικές πηγές για τη συνέχιση υπεράσπισης της λογικής του μέτρου, τη στιγμή που ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα, δεν αντέχουν σε κριτική.

Ο Νίκος Καμπάνης, είναι μέλος της Επιτροπής Υποβρύχιας Αλιείας της CMAS και έχει συνοδεύσει αρκετές ελληνικές αποστολές σαν αρχηγός ομάδας. Στιγμιότυπο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Υ/Α στη Πορτογαλία

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση φέρουν ακέραιη την ευθύνη, καθώς από σύγχυση ή έλλειψη πυγμής ανέχονται, κάποιοι στους κόλπους της διοίκησης, να επιβάλλουν τη νοσηρή ιδεολογία τους σε βάρος ενός πολύ μεγάλου ποσοστού των Ελλήνων.

Η ανοχή των κυνηγών και ερασιτεχνών ψαράδων λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετώπισε η χώρα από το Φεβρουάριο του 2020 και της πολυπλοκότητας των μέτρων που έπρεπε να παρθούν, έφτασε στο τέλος.

Αναγνωρίσαμε ότι οι χειρισμοί ήταν δύσκολοι και συγχωρήσαμε λάθη και ανακολουθίες. Προτάξαμε την ανάγκη για πειθαρχία και υπακοή ακόμη και σε μη αναλογικά μέτρα, χάριν του επείγοντος Δημοσίου Συμφέροντος, που δεν επέτρεπε κοινωνικές διαβουλεύσεις.

Έως εδώ! Η εμμονή στην απαγόρευση της πιο ακίνδυνης και επουλωτικής των ψυχικών τραυμάτων του εγκλεισμού και του φόβου δραστηριότητας, είναι πλέον βέβαιο ότι εκπορεύεται από κάποιους που εφαρμόζουν τη δική τους θεωρία “παιγνίων” επάνω μας! Η αντίδραση μας θα είναι μαζική και στην επόμενη κάλπη μαζί με ξερά θα καούν και “χλωρά”!

Είναι ώρα να διαπιστώσετε κύριοι το εύρος της “συντεχνίας” μας, για την οποία, ίσως, αυτοί που σας ποδηγετούν σε ατοπήματα, σας λένε ότι μπορούν να τη διασπάσουν σε επί μέρους επαγγέλματα όταν έρθει η ώρα της κρίσεως.

Με τη συμπεριφορά σας, όμως, κύριοι το πετύχατε: Μας κάνατε να αντιληφθούμε ότι μπορείτε να μας στερείτε το εισόδημα και να μας πτωχεύετε οικονομικά κάθε κάποια χρόνια, αλλά δεν μπορείτε να μας στερήσετε το βουνό και τη θάλασσα της Ελλάδας. Είναι πράγματα εκτός “συναλλαγής”!

Όχι πλέον ανοχή και ψήφο σε όσους μας εμπαίζουν.

Ο Νίκος Καμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου του 1967, έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως την υποβρύχια αλιεία και το αγωνιστικό ψαροτούφεκο. Με την ιδιότητά του σαν δικηγόρος και την μεγάλη του εμπειρία σε αγώνες (πρώτη συμμετοχή το 1993!), ο Νίκος είναι από τα πιο πολύτιμα μέλη της ΕΟΥΔΑ και την Εθνικής Ομάδας Υποβρύχιας αλιείας. Έχει 17 συμμετοχές σε πανελλήνια (2ος μετά τον Περιστέρη με 19!), με καλύτερη στιγμή το 2007 όπου και πήρε τη δεύτερη θέση. Από το 2013, είναι μέλος της Επιτροπής Υποβρύχιας Αλιείας της CMAS και έχει συνοδεύσει αρκετές ελληνικές αποστολές σαν αρχηγός ομάδας.

Αυτοδύτης 1* CMAS / Εκπαιδευτής Ε/Κ CMAS* / Βοηθός Εκπαιδευτή Ε/Κ AIDA (4) / Εκπαιδευτής Υ/Β Αλιείας* ΕΟΥΔΑ / Διεθνής Αλυτάρχης Y/B Αλιείας** CMAS / 16 συμμετοχές σε ατομικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Υ/Β Αλιείας / 2ος Πανελληνιονίκης Υ/Β Αλιείας 2007 / 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδος Υ/Α Ομαδικού αγωνίσματος / 9 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα Υ/Β Αλιείας / Αρχηγός της εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2001-2019 (εκτός των ετών 2015-2017) / Εκλέκτορας εθνικής ομάδας Υ/Β Αλιείας 2009-2014 / Μέλος της Επιτροπής Υ/Β Αλιείας της CMAS / Πρόεδρος ΠΣΑΥΚ (2000 – 2006 και 2010 – 2015) / Πρόεδρος Διοργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υ/Β Αλιείας 2016

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Απαγόρευση Αλιείας Lockdown Νίκος Καμπάνης
Comodo SSL