Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Nimbus T11: Το απόλυτο walk-around σκάφος

29 Νοεμβρίου, 2022

Nimbus T11: Το απόλυτο walk-around σκάφος

Το µεγαλύτερο µοντέλο της σειράς του Σουηδικού ναυπηγείου της Nimbus, το σκάφος Nimbus T11 µε µήκος 40 πόδια εντυπωσιάζει µε την επιβλητική παρουσία του.

Το T11 είναι η άποψη της Nimbus για το ιδανικό day boat, το σκάφος δηλαδή που χρειάζεται κάποιος για να κάνει ηµερήσιες αποδράσεις και θαλάσσιες εκδροµές. Ευελιξία και άνετη διαβίωση, µε λειτουργικούς χώρους για παρέες ή οικογένειες.

Αυτό ενσαρκώνεται µέσα από τα πάµπολλα προτερήµατά του όπως το ευρύχωρο σαλόνι που υπάρχει στο κατάστρωµα, µε τους καναπέδες να προσαρµόζονται ανάλογα µε τις ανάγκες, τους επαρκείς χώρους για ηλιοθεραπεία, την κουζίνα εξωτερικού χώρου, τους άπλετους χώρους αποθήκευσης για εξοπλισµό και θαλάσσια παιχνίδια και βέβαια το γυροσκοπικό µηχανισµό stabilizer.

Και παρόλα αυτά, περισσεύει αρκετός ελεύθερος χώρος στο κατάστρωµα που να επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση των επιβατών. Αν βάλει κανείς επιπλέον το κοµψό όσο και επιβλητικό Σκανδιναβικό design, αντιλαµβάνεται πως το αποτέλεσµα είναι ασύγκριτο.

Το Nimbus T11 έχει µήκος 12.4 µέτρα και είναι αυτό που λέµε walk-around, δηλαδή επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση των επιβατών σε όλο το κατάστρωµα και περιµετρικά της κονσόλας και του κόκπιτ. Μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτοµα, είτε να κάθονται στους διάφορους χώρους που προσφέρει, είτε να κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Στους άνετους χώρους που διαθέτει το ντεκ, οι επιβάτες µπορούν να κάθονται είτε κοιτώντας προς την πλώρη, είτε κοιτώντας προς την πρύµνη.

Βασική φιλοσοφία του design του σκάφους ήταν η απλότητα καθώς και η άνετη διαβίωση, το “easy living” όλων των επιβατών. Αυτό περιλαµβάνει την εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση, τη φόρτωση αποσκευών κλπ, αλλά και το ίδιο το ταξίδεµα. Αυτές οι ευκολίες είναι που κάνουν το σκάφος ελκυστικό προς τον υποψήφιο ιδιοκτήτη του που θέλει ένα σκάφος µη απαιτητικό αλλά εύχρηστο. Έτσι ο ίδιος και η παρέα του µπορούν να απολαύσουν τα ταξίδια τους χωρίς έγνοιες για τα διαδικαστικά. Αυτά επιβεβαιώνει και ο Mats Jacobsson, Τεχνικός ∆ιευθυντής της Nimbus.

Το Τ11 δίνει την αίσθηση ενός µεγάλου σκάφους, από την ώρα που επιβιβάζεται κανείς. Οι ψηλές κουπαστές φτάνουν µέχρι το ύψος του µηρού και όχι της γάµπας όπως σε πολλά σκάφη του ανταγωνισµού. Το δε πλάτος των πλαϊνών διαδρόµων είναι τέτοιο που επιτρέπει στους επιβάτες να περπατούν κανονικά, µε ασφάλεια και ευκολία.

ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ
Η καρδιά του σκάφους χτυπάει στο σαλόνι του. Το σαλόνι είναι αρκετά ευρύχωρο αλλά και πολυλειτουργικό, ιδανικό για socializing, αλλά που µπορεί πανεύκολα να αλλάξει µορφή και να προσαρµοστεί ανάλογα µε τη χρήση του, για το ταξίδεµα, για ηλιοθεραπεία, για κολύµπι, για διασκέδαση ή για φαγητό.

Οι καναπέδες, το τραπέζι και οι τέντες έχουν εύχρηστα κοντρόλ που τους αλλάζουν µορφή και χρήση, γυρίζοντας, διπλώνοντας και µετακινώντας κάθε φορά ότι χρειάζεται προς πάσα κατεύθυνση.

Στο κοµψό σαλόνι υπάρχουν τρεις καναπέδες και ένα µεγάλο τραπέζι το οποίο, ανάλογα µε τη θέση του, µπορεί να µετατραπεί σε µία µεγάλη ξαπλώστρα για ηλιοθεραπεία µαζί µε τα καθίσµατα, τα οποία επίσης µπορούν να περιστραφούν ώστε οι επιβάτες να κάθονται γύρω από το τραπέζι, ή να κοιτούν όλοι προς τα εµπρός όταν το σκάφος ταξιδεύει.

Η κουζίνα που βρίσκεται δίπλα ακριβώς διαθέτει συρτάρια και ντουλάπια που µπορούν να χωρέσουν ένα ολόκληρο νοικοκυριό, έναν νεροχύτη µε κρύο και ζεστό νερό και χώρο για εστίες γκαζιού ή ηλεκτρικό γκριλ.

Οι χώροι αποθήκευσης είναι πολλοί και ο βασικός χώρος ξεπερνά τα 2500 λίτρα, ενώ ανοίγει αυτόµατα από την πρύµνη µε υδραυλικό σύστηµα. Λόγω του σχήµατος, χωράει ότι µπορεί να φανταστεί κανείς χωρίς πρόβληµα, από SUP, sea bobs, wakeboard, κουλούρες, φουσκωτά, ακόµα και ένα µικρό φουσκωτό τέντερ.

Η πλατφόρµα πίσω καθώς και όλο το πρυµναίο τµήµα του καταστρώµατος είναι ευρύχωρο και ικανό να φιλοξενήσει αρκετά άτοµα ταυτόχρονα.

Ήδη το µικρό αδελφάκι του Τ11, το T9 είχε πολλούς και καλοσχεδιασµένους χώρους, αλλά στο T11 η εργονοµία πήγε σε άλλο επίπεδο. Οι χώροι του είναι µεγάλοι αλλά δείχνουν ακόµα µεγαλύτεροι λόγω της έξυπνης σχεδίασης του. Στο κατάστρωµα δεν υπάρχουν περιττά στοιχεία που να δυσκολεύουν τη χρήση του ή να περιορίζουν την ελεύθερη κίνηση των επιβαινόντων.

ΤΟ ΚΟΚΠΙΤ
Το κόκπιτ είναι «µαζεµένο» ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Nimbus, παρέχοντας όµως τους έξτρα χώρους που χρειάζεται κάθε σκάφος για τα λειτουργικά του εφόδια. Υπάρχουν τρία καθίσµατα δίπλα στον χειριστή, ενώ µπροστά από το παρµπρίζ υπάρχει αρκετός ακόµα χώρος για να ξαπλώσουν όσοι το επιθυµούν για ηλιοθεραπεία ή ριλάξ.

Εκεί µπροστά από την καµπίνα, υπάρχει και ένας επίσης µεγάλος χώρος που ανοίγει µε ένα εύχρηστο χατς. Χάρις στους ευρύχωρους πλαϊνούς διαδρόµους, όλος ο χώρος στην πλώρη είναι ενιαίος µε το υπόλοιπο κατάστρωµα και µπορεί να χρησιµοποιηθεί οποιαδήποτε στιγµή.

ΣΤΗΝ ΠΡΥΜΝΗ
Στην πρύµνη του Τ11 υπάρχουν πολλοί χώροι για να κάθονται οι επιβάτες, µε έξυπνο σχεδιασµό. Οι τρεις καναπέδες έχουν κινητή «πλάτη» ώστε να αλλάζουν µορφή πανεύκολα, ενώ οι δύο από αυτούς στρέφονται. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού και οι τρεις καναπέδες είναι γυρισµένοι προς τα µέσα, πλαισιώνοντας το τραπέζι, στο κλασσικό σχήµα U. Όταν όµως έρθει η ώρα για µπάνιο και ηλιοθεραπεία, η πρύµνη αλλάζει εντελώς µορφή και σχήµα µε τους καναπέδες να απλώνονται σχηµατίζοντας ένα µεγάλο κρεβάτι – ξαπλώστρα.

Όταν το σκάφος ταξιδεύει, οι «πλάτες» των καναπέδων αλλάζουν πλευρά κι έτσι και οι τρεις κοιτάζουν προς την πλώρη. Οποιοσδήποτε άλλος συνδυασµός είναι επίσης εφικτός όπως για παράδειγµα οι δύο καναπέδες να κοιτάζουν πρύµα γυρίζοντας κατά 90 µοίρες.

Όλοι οι µηχανισµοί αυτοί που µεταµορφώνουν τους καναπέδες και το τραπέζι είναι εύχρηστοι, στιβαροί και λειτουργικοί.

Η ΚΑΜΠΙΝΑ
Κάτω από το κατάστρωµα βρίσκονται δύο χωριστές καµπίνες που µπορούν να φιλοξενήσουν δύο ζευγάρια ή µία οικογένεια µε δύο παιδιά. Αν ο ιδιοκτήτης επιθυµεί να έχει πλήρωµα για αµιγώς ηµερήσιες κρουαζιέρες, οι δύο καµπίνες µπορούν άνετα να τους φιλοξενήσουν ακόµα και µόνιµα. Η ευρύχωρη τουαλέτα και το µπάνιο µε ντουζ, έχουν αρκετό χώρο και ύψος ώστε η διαβίωση να είναι άνετη.

ΤΟ ΤΑΞΙ∆ΕΜΑ
Το T11 έχει µία νέας σχεδίασης γάστρα, πολύ ισορροπηµένη που επιτρέπει υψηλές ταχύτητες σε συνδυασµό µε εύκολο πλανάρισµα. Το πλωριό µέρος της γάστρας είναι αρκετά «κοφτερό» ώστε να σκίζει τα κύµατα, ενώ το «άνοιγµα» που κάνει προς τα πάνω περιορίζει το σπρέι κρατώντας του επιβάτες στεγνούς ακόµα και µε θάλασσα. Το σκάφος φοράει δύο Mercury Verado V8 300 ΗΡ σαν στάνταρ και η τελική ταχύτητά του ξεπερνάει τους 40 κόµβους. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, το T11 µπορεί να εξοπλιστεί µε τρεις Mercury Verado V8 300 ΗΡ, επιτρέποντας στο σκάφος να σπάσει το φράγµα των 50 knots. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή το σκάφος να έχει εσωλέµβιους κινητήρες.

RIGINOS YACHTS
Η Riginos Yachts ειδικεύεται σε όλες τις δραστηριότητες πολυτελών σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, όπως πώληση και αγορά, ναύλωση, µάρκετινγκ και διαχείριση των καλύτερων σκαφών αναψυχής στον κόσµο.

Με περισσότερα από 30 χρόνια εµπειρίας σε διάφορους τοµείς του κλάδου του yachting, οι άνθρωποι της εταιρίας κατανοούν τη δυσκολία να βρεθεί το σωστό σκάφος που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του πελάτη ή να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής για το σκάφος ή να βρεθεί το ιδανικό σκάφος για ναυλο για τις διακοπές.

Στόχος της εταιρίας είναι να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειµένου να λάβει ο πελάτης τη σωστή απόφαση. Η Riginos Yachts είναι η βασική δραστηριότητα του οµίλου Riginos. Τα τελευταία χρόνια, φέραµε στην αγορά συµπληρωµατικά πεδία τεχνογνωσίας, προκειµένου να προσφέρουµε στον πελάτη µας µια ολιστική προσέγγιση πολυτέλειας.

Riginos Yachts
www.riginos.com
+30 210 9621 274

Tags
Σκάφη Αναψυχής Nimbus Riginos Yachts Yachts
Comodo SSL