Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντώνης Δρόσος

ΝΟΙΕΣ: Σεμινάριο Αλιείας για μικρά παιδιά

12 Ιουνίου, 2017

ΝΟΙΕΣ: Σεμινάριο Αλιείας για μικρά παιδιά

Ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Ν.Ο.Ι.Ε.Σ. του Πόρτο Ράφτη την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σεμινάριο για μικρά παιδιά ( μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου), με θέμα την Αθλητική Αλιεία και το σεβασμό στον θαλάσσιο πλούτο και περιβάλλον.


Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία με το ψάρεμα, η ευαισθητοποίηση σε θέματα διατήρησης του περιβάλλοντος και η ψυχαγωγία των μικρών φίλων.


Για όσους δεν το γνωρίζουν η Αλιεία αποτελεί αναγνωρισμένο άθλημα και υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.). Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι Πρωταθλητές Αλιείας, Τηνιακός Άκης, Παπαδόπουλος Αντώνης, Κανδρής Αντώνης, Σκλαβενίτης Βασίλης, αλλά και απλά μέλη του συλλόγου που είχαν μελετήσει και γνώριζαν καλά το αντικείμενο.

 

Η Παραλία είχε χωριστεί σε τομείς όπου σε κάθε τομέα υπήρχε ένας εισηγητής και είχε υπό την επιτήρησή του μέχρι 5 παιδιά όπου για ένα χρονικό διάστημα τους μετέφερε τις δικές του εμπειρίες είτε αυτές ήταν θεωρητικές(θαλάσσιο περιβάλλον, κάτοικοι, προστασία κ.α.) είτε πρακτικές(τρόπος δόλωσης, πέταγμα αρματωσιάς στο νερό, ξαγκίστρωμα ψαριού, απελευθέρωση κ.α.). Στη συνέχεια τα παιδιά άλλαζαν τομέα για να μάθουν και άλλες εμπειρίες και γνώσεις από διαφορετικό εισηγητή και να αποκτήσουν όσο γίνεται πιο σφαιρική άποψη του αντικειμένου. Στο τέλος τους περίμενε το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, κάποιο δωράκι από τους διοργανωτές κι ένα περιοδικό με DVD από το Boat & Fishing που ήταν παρόν και σε αυτήν την εκδήλωση.

Tags
Αθλητική Αλιεία ΕΟΥΔΑ ΝΟΙΕΣ Πόρτο Ράφτη Σεμινάριο Αλιείας Παιδιά Προστασία της Θάλασσας Περιβάλλον [jetpack-related-posts]
Comodo SSL