Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Βλατάκης

Οι δύσκολοι σαργοί στο ψαροντούφεκο

2 Δεκεμβρίου, 2022

Οι δύσκολοι σαργοί στο ψαροντούφεκο

Ο Άρης Κούρκουλος μένει στη Κέρκυρα και κάνει ψαροντούφεκο αρκετά χρόνια, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Αρκετά έμπειρος πλέον σήμερα, λατρεύει και εφαρμόζει όλες τις τεχνικές υποβρυχίου κυνηγίου, ανάλογα με την διαμόρφωση του βυθού και την κίνηση των ψαριών.

Ένα από τα θηράματα που ξεχωρίζει, είναι ο σαργός για τον οποίο μας λέει:
«Ανάμεσα στα ψάρια, σίγουρα τοποθετώ τον σαργό ως ένα από τα θηράματα που με εντυπωσιάζουν. Πρόκειται για ένα είδος το οποίο μπορεί να επιλέξει να κινείτε είτε στο ανοιχτό νερό, είτε μέσα σε τρύπες. Όσοι τον έχουν βιώσει αρκετά χρόνια, έχουν καταλάβει πως ο σαργός είναι ένα πανέξυπνο ψάρι που συχνά θα σε φέρει στα όρια σου όταν κάνεις καρτέρι.

Η οποιαδήποτε κίνηση, μπορεί να τον απομακρύνει και στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το πώς ξαφνικά αντιδρά ενώ ερχόταν προς το σημείο της ενέδρας ήρεμος, χωρίς να έχω κάνει κάτι για να προκαλέσω την ανησυχία του».

Όταν κυνηγάμε το σαργό με καρτέρι, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι το να επιλέγουμε προσεκτικά το σημείο της ενέδρας ώστε να μας παρέχει αν όχι ιδανική, έστω πολύ καλή απόκρυψη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι ο σαργός αρκετές φορές θα πλησιάσει και θα απομακρυνθεί χωρίς να μπαίνει σε απόσταση βολής.

Κάθε φορά που θα απομακρύνεται, θα πρέπει να υποχωρούμε λίγο και να χαμηλώνουμε ώστε να μας χάνει σχεδόν από το οπτικό του πεδίο. Αυτό κεντρίζει το ενδιαφέρον του και την περιέργεια του με πιθανό αποτέλεσμα να ξαναπλησιάσει πιο κοντά για να ερευνήσει τις διαθέσεις μας.

 

Υποβρύχια πλάνα: Άρης Κούρκουλος

Tags
Ψαροτούφεκο Σαργός Υποβρύχιο Ψάρεμα Καρτέρι καρτέρια ψαροντούφεκο [jetpack-related-posts]
Comodo SSL