Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μανώλης Φραντζεσκάκης

Ημερολόγιο: Οι καλύτερες ώρες και ημέρες για ψάρεμα (Απρίλιος 2024)

9 Απριλίου, 2024

Ημερολόγιο: Οι καλύτερες ώρες και ημέρες για ψάρεμα (Απρίλιος 2024)

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Αυτός ο μήνας μας δίνει ένα εξαιρετικό τετράωρο την ημέρα της γέννησης της νέας σελήνης την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 από τις 22:00 έως τις 02:00  της Τρίτης 9 Απριλίου 2024.

Αυτό το μήνα θα έχουμε ακόμα ένα εξαιρετικό τετράωρο τρεις ημέρες πριν την  πανσέληνο  την Κυριακή  21 Απριλίου 2024 από τις 22:00 έως τις 02:00 της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024.

Την Δεύτερα 8 Απριλίου θα έχουμε έκλειψη ηλίου (Ολική) από τις 18:42:10 έως 23:52:14 ώρα Ελλάδος, αν και μη ορατή στην χώρα μας ενισχύει κατά πολύ την όρεξη των ψαριών στο πρώτο δίωρο του εξαιρετικού τετραώρου που έχουμε την ημέρα αυτή

ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Στην διάρκεια της κάθε ημέρας κάποια στιγμή τα ψάρια θα εκδηλώσουν με την επιθετικότητα τους την όρεξη τους για τροφή υπάρχουν ημέρες και ώρες αυξημένης όρεξης και άλλοτε η όρεξη τους είναι μειωμένη.

Στον πίνακα αναφερόμαστε σε δίωρα που συνάδουν με συγκεκριμένες φάσεις του φεγγαριού και συνδυασμούς θέσεων στον ουρανό μεταξύ ήλιου και σελήνης οι οποίες επηρεάζουν κατά πολύ την διέγερση η μη της όρεξης των ψαριών  και οι οποίες αξιολογούνται από το (Α) που σημαίνει εξαιρετική ώρα για ψάρεμα έως και το (Ε) που σημαίνει μέτρια ώρα για ψάρεμα. Οι προβλέψεις αφορούν την Λέσβο όπου κατοικώ και αποτελεί την αρχική βάση των προβλέψεων μου.

Στον πίνακα παρακάτω παρουσιάζεται η χρονική διαφορά (+λεπτά  – λεπτά) στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και στο κέντρο της χώρας μας. Οι διαφορές αυτές μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή και την κλήση του άξονα της γης μεταξύ βόριου και νοτίου Ελλάδας αυξημένη διαφορά σε ( + λεπτά ) έχουμε όταν η φάση του φεγγαριού οδεύει από την νέα σελήνη προς την πανσέληνο  και μειωμένη ( – λεπτά) όταν η φάση του φεγγαριού οδεύει από την πανσέληνο προς την νέα σελήνη.

 

Tags
Ψαρευτικό Ηµερολόγιο καλύτερες ώρες για ψάρεμα καλύτερες μέρες για ψάρεμα ημερολόγιο ψαρέματος fishing calendar in Greece
Comodo SSL