Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μανώλης Φραντζεσκάκης

Ημερολόγιο: Οι καλύτερες ώρες και ημέρες για ψάρεμα (Ιούλιος 2024)

1 Ιουλίου, 2024

Ημερολόγιο: Οι καλύτερες ώρες και ημέρες για ψάρεμα (Ιούλιος 2024)

1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 – 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Αυτός ο μήνας μας δίνει ένα εξαιρετικό τετράωρο την ίδια   ημέρα της γέννηση της νέας σελήνης το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 από τις 22:00 έως τις 02:00  της Κυριακής 7  Ιούλιου 2024.

Αυτό το μήνα θα έχουμε ακόμα ένα πολύ κάλο τετράωρο την ημέρα  της  πανσέληνου  το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 από τις 22:00 έως τις 02:00 της Κυριακής 21 Ιουλίου 2024.

ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Στην διάρκεια της κάθε ημέρας κάποια στιγμή τα ψάρια θα εκδηλώσουν με την επιθετικότητα τους την όρεξη τους για τροφή υπάρχουν ημέρες και ώρες αυξημένης όρεξης και άλλοτε η όρεξη τους είναι μειωμένη.

Στον πίνακα αναφερόμαστε σε δίωρα που συνάδουν με συγκεκριμένες φάσεις του φεγγαριού και συνδυασμούς θέσεων στον ουρανό μεταξύ ήλιου και σελήνης οι οποίες επηρεάζουν κατά πολύ την διέγερση η μη της όρεξης των ψαριών  και οι οποίες αξιολογούνται από το (Α) που σημαίνει εξαιρετική ώρα για ψάρεμα έως και το (Ε) που σημαίνει μέτρια ώρα για ψάρεμα. Οι προβλέψεις αφορούν την Λέσβο όπου κατοικώ και αποτελεί την αρχική βάση των προβλέψεων μου.

Στον πίνακα παρακάτω παρουσιάζεται η χρονική διαφορά (+λεπτά  – λεπτά) στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και στο κέντρο της χώρας μας. Οι διαφορές αυτές μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή και την κλήση του άξονα της γης μεταξύ βόριου και νοτίου Ελλάδας αυξημένη διαφορά σε ( + λεπτά ) έχουμε όταν η φάση του φεγγαριού οδεύει από την νέα σελήνη προς την πανσέληνο  και μειωμένη ( – λεπτά) όταν η φάση του φεγγαριού οδεύει από την πανσέληνο προς την νέα σελήνη.

Tags
Ψαρευτικό Ηµερολόγιο καλύτερες ώρες για ψάρεμα καλύτερες μέρες για ψάρεμα ημερολόγιο ψαρέματος fishing calendar in Greece
Comodo SSL