Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ONEBREATH / AIDA Winter Pool Games 2022

13 Φεβρουαρίου, 2022

ONEBREATH / AIDA Winter Pool Games 2022

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο του Ωκεανού ο πρώτος αγώνας ελεύθερης κατάδυσης για το 2022, με την ονομασία ONEBREATH Winter Pool Games 2022.

Την διοργάνωση ανέλαβε για ακόμη μια φορά ο σύλλογος ελεύθερης κατάδυσης και υποβρυχίων δραστηριοτήτων ΝΗΡΙΤΗΣ και ο Δημήτρης Κούμουλος. Ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από μια μεγάλη περίοδο χωρίς αγώνες πισίνας, μιας και οι περιορισμοί λόγω πανδημίας δεν το επέτρεπαν.

Στα θετικά στοιχεία ήταν η συμμετοχή αρκετών νέων αθλητών, οι οποίοι διασκέδασαν στην πρώτη τους συμμετοχή, ενώ κάποιοι από αυτούς πέτυχαν και πολύ καλές επιδόσεις.

Αγωνιστικά ξεχώρισαν κυρίως οι επιδόσεις των γυναικών, καθώς γυναίκες σημείωσαν και δύο εθνικά ρεκόρ.

Και τα δυο έγιναν στη στατική άπνοια, με τη Mylene Hengen να πετυχαίνει ρεκόρ Βελγίου με 5’47” και  την Kathy Macdonald με ένα άνετο 5’20” και ρεκόρ Ιρλανδίας. Πολύ καλή επίδοση και από την τρίτη (και πρώτη Ελληνίδα) Fayrouz El Mehdawi με 5’13”.

Στους άντρες κέρδισε ο Χρήστος Καρέλος με ενα εύκολο 6’08” για να κρατήσει δυνάμεις για τα επόμενα αγωνίσματα.

Στη δυναμική χωρίς πέδιλα είχαμε πολύ καλή επίδοση από την Άννα Ηλιάδου με 116 μέτρα. Στους άνδρες κέρδισε ο συνήθης ύποπτος Άρης Ιωαννίδης με 156 μέτρα.

Στη δυναμική με μονοπέδιλο οι Χρήστος Καρέλος με 162 μέτρα και Verena Hoelzer με 142 ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στη δυναμική άπνοια με διπλά πέδιλα που είναι και η πιο δημοφιλής κατηγορία είχαμε πολύ καλές επιδόσεις από τον Ανδρέα Φαρμάκη με 175 μέτρα για τους άνδρες και την Άννα Ηλιάδου με 134 μέτρα στις γυναίκες.

Σημαντική βοήθεια για τη διεξαγωγή του αγώνα προσέφεραν οι κριτές του αγώνα, Βαγγέλης Βασιλικός, Στέφανος Χανιώτης, Εύη Νικολακάκου και Γιώργος Τσιλικός, καθώς και οι πάντα απαραίτητοι δύτες ασφαλείας Παναγιώτης Κριτσίκης, Νώντας Καρέλος, Αντώνης Γαβαλάς και Katja Bluemer.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε τους χορηγούς χωρίς τους οποίους απλά θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση του αγώνα. Με τυχαία σειρά ήταν οι Blue Hunter, Kartelias Nikos, G and Sea wetsuits, X-treme Stores και Παπαδάκης ανταλλακτικά.

www.blue-hunter.gr

www.kartelias.gr

www.g-and-sea.com

www.xtr.gr

www.papadakisparts.gr

Περισσότερες φωτογραφίες:

Tags
Winter Pool Games ONEBREATH Δημήτρης Κούμουλος Χρήστος Καρέλος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL