Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Βλατάκης

Όταν η εύνοια συναντά το ψαροντούφεκο

2 Δεκεμβρίου, 2022

Όταν η εύνοια συναντά το ψαροντούφεκο

Αρκετές φορές χάνονται ψάρια που αφήνουν μια πικρή γεύση στο ημερολόγιο των ψαρευτικών μας αναμνήσεων…

Άλλες φορές πάλι, λες και όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να «κρατηθεί» έως το τέλος, ένα ψάρι το οποίο θα μπορούσε να είχε σκιστεί στα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα της μάχης… Κάπως έτσι, ο Σωκράτης Μέγας αποφασίζει να ρισκάρει μια μακρινή σχετικά βολή σε μια μεγαλόσωμη συναγρίδα.

Το κοπάδι θα μπει από τα ανοιχτά και ένα από τα μέλη του θα ανηφορίσει πλησιάζοντας προς τη θέση ενέδρας. Ωστόσο, γρήγορα θα γυρίσει πλευρό και από την κίνηση της στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ανοίγει την γωνία της και θα στραφεί προς τα ανοιχτά!

Είναι η στιγμή που κάθε έμπειρος ψαροκυνηγός θα ρισκάρει για το αν θα πατήσει την σκανδάλη εκμεταλλευόμενος το πρώτο σημαντικό αιφνιδιασμό, ή όχι…

Ο Σωκράτης Μέγας επιλέγει να ρίξει και η βέργα θα βρει χαμηλά το ψάρι, σε σημείο που είναι πολύ ευαίσθητο και σκίζεται εύκολα λόγο της κοιλιακής χώρας και το κενό που δημιουργείτε εντός της στομαχικής κοιλότητας.

Ταυτόχρονα, έχει την εντύπωση πως η βέργα δεν έχει ξεπεράσει το ψάρι και το φτεράκι θα έχει ανοίξει στο ενδιάμεσο των κοιλιακών τοιχωμάτων… Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, η προοπτική να ξεψαρίσει μια συναγρίδα είναι 9 προς 10!

Παρόλα αυτά, ο Σωκράτης θα διαχειριστεί όσο πιο σωστά γίνεται το κορδόνι του μουλινέ και ενώ περιμένει από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο να δει τη συναγρίδα να σκίζεται, αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ.

Στην επιφάνεια πλέον, με το άγχος των υποβρύχιων στιγμών να έχει αποχωρήσει, απολαμβάνει με όλες του τις αισθήσεις την κάρπωση μιας πεντάκιλης κόκκινης!!

 

Υποβρύχια πλάνα: Σωκράτης Μέγας

Tags
Καρτέρι καρτέρια ψαροντούφεκο Ψαροτούφεκο Συναγρίδα Υποβρύχιο Ψάρεμα Ψάρεμα Συναγρίδας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL