Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

OXE Diesel Kreta 150 Hp: εξωλέμβια πετρελαίου με όνομα εμπνευσμένο από την Κρήτη

Φεβρουάριος 19, 2019

OXE Diesel Kreta 150 Hp: εξωλέμβια πετρελαίου με όνομα εμπνευσμένο από την Κρήτη

Στο Miami Boat Show παρουσιάστηκε ο νέος εξωλέμβιος πετρελαιοκινητήρας OXE Diesel Kreta 150 Hp με όνομα ελληνικό, εμπνευσμένο από την μυθολογία!

KRETA ονομάζεται στα σουηδικά η Κρήτη και η Cimco Marine AB εμπνεύστηκε από το Ελληνικό μας νησί και έδωσε το όνομα Kreta στην πρώτη της λευκή εξωλέμβια πετρελαίου.

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Ποσειδώνας έφερε από τον ωκεανό ένα λευκό ταύρο για τον βασιλιά Μίνωα, επιβεβαιώνοντας έτσι, το απόλυτο δικαίωμά του να κυβερνά. Ο βασιλιάς Μίνωας θαύμασε τον λευκό ταύρο και δεν τον θυσίασε όπως διέταξε ο Ποσειδώνας αλλά τον κράτησε ζωντανό για τον εαυτό του.

Η Cimco Marine εμπνεύστηκε από αυτόν τον Ελληνικό μύθο και έδωσε το όνομα Kreta στην πρώτη της λευκή εξωλέμβια πετρελαίου. Την OXE Diesel Kreta. Η Kreta προσφέρει μεγάλη εμβέλεια, οικονομία καυσίμου, χαμηλό κόστος συντήρησης, ασφάλεια, ευελιξία καθώς και ευκολία ανεφοδιασμού απευθείας από το γιοτ. Η καινοτομία της OXE Diesel δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη εξωλέμβια στην αγορά σήμερα και καλύπτει ένα μεγάλο εύρος της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο εξωλέμβιος κινητήρας πετρελαίου OXE Diesel είναι ο πρώτος εξωλέμβιος πετρελαιοκινητήρας υψηλής απόδοσης στον κόσμο και θέτει νέα πρότυπα στην αντοχή, την απόδοση, την κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων για έναν εξωλέμβιο κινητήρα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Cimco Marine, ξεκίνησε το σχεδιασμό και την κατασκευή αυτού του εξωλέμβιου κινητήρα πετρελαίου με στόχο να προσφέρει τον πρώτο εξωλέμβιο diesel υψηλής απόδοσης. Στόχος των σχεδιαστών και των μηχανικών ήταν να προσφέρουν μία εξωλέμβια με κύρια χαρακτηριστικά την ανθεκτικότητα, την αντοχή και την υψηλή απόδοση. Οι κινητήρες της OXE Diesel είναι ιδανικοί για στρατιωτικά σκάφη, σκάφη ψαρέματος, θαλάσσια ταξί, super yachts και σκάφη μεταφοράς φορτίων.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία τους, επέτρεψε στη Cimco να σχεδιάσει μια ισχυρή εξωλέμβια που θα μεταφέρει αποτελεσματικά την υψηλή ισχύ και την υψηλή ροπή του πετρελαιοκινητήρα στην προπέλα. Σε συνδυασμό με την αρθρωτή διάταξη εξασφαλίζεται ένας εξαιρετικά στιβαρός κινητήρας βαρέως τύπου.

Οι κινητήρες OXE Diesel πληρούν την οδηγία “ενιαίου καυσίμου” του ΝΑΤΟ, προσφέροντας ιδανικές και ασφαλείς λύσεις για στρατιωτικές εφαρμογές, εφαρμογές διάσωσης και μεγάλες εμπορικές εφαρμογές, αλλά και για αλιευτικά, σκάφη έρευνας, σκάφη τουρισμού, σκάφη μεταφοράς φορτίου όπου το κόστος λειτουργίας είναι σημαντικός παράγοντας.

Η στιβαρή κατασκευή των εξωλέμβιων κινητήρων OXE Diesel, τους κάνει ανθεκτικούς ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, είναι φιλικοί προς το περιβάλλον γιατί καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα από ένα αντίστοιχο εξωλέμβιο κινητήρα βενζίνης και η συντήρηση τους είναι εύκολη και οικονομική.

Καύσιμο Diesel
• Ο πετρελαιοκινητήρας παρέχει υψηλή απόδοση και ροπή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ισχυρή ώθηση και επιτάχυνση, με ικανότητα μεταφοράς βαρέων φορτίων ενώ λειτουργεί με μεγάλη ποικιλία καυσίμων: EN 590, ASTM D 975 κλπ.

• Φιλικό προς στο περιβάλλον

• Η χρήση εξαιρετικά σύγχρονης τεχνολογίας κινητήρων βασισμένης στην αυτοκινητοβιομηχανία εξασφαλίζει τα χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Εύκολη συντήρηση
 Τα εύκολα προσβάσιμα σημεία ελέγχου και η αρθρωτή σχεδίαση δημιουργούν ένα περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη. Η αξιόπιστη μονάδα τροφοδοσίας διατηρεί χαμηλά το κόστος συντήρησης και κόστος ανταλλακτικών. Ο αρθρωτός σχεδιασμός δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει εξαρτήματα και να διατηρεί την εξωλέμβια σε άριστη κατάσταση.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 Κινητήρας Diesel, L4
Κυβισμός 2.0LT
Ροπή 380Nm στις 2500rpm
Ισχύς 150hp στις 4100rpm
Καύσιμο Diesel
Βάρος 350kg
Εναλλάκτης 130 AMP
Ψύξη Εσωτερική
Εκκίνηση Ηλεκτρική
Διαστάσεις ποδιού 25” ΜxΥxΠ 994 x 1880 x 678 mm

Tags
Εξωλέμβιος Κινητήρας Motocraft Εξωλέμβιοι Κινητήρες OXE Diesel Πετρελαιοκινητήρας
Comodo SSL