Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Άκης Τηνιακός

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ 2015

Ιανουάριος 26, 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ 2015

Πραγµατοποιήθηκε στην Πορτογαλία 21-28 Νοεµβρίου 2015 το 32o παγκόσµιο πρωτάθληµα αλιείας από την ακτή µε καλάµι και µηχανισµό (Shore Angling) για τους άνδρες και το 23o για τις γυναίκες. Ανάµεσα στις 17 χώρες που συµµετείχαν, έδωσε ξανά το παρόν και η Ελλάδα, µετά από αρκετό διάστηµα.

paraktiaAlieia_03

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τους Σωφρονιάδη Μάκη, Στέλλα Αντώνη, Τηνιακό Άκη, Κυριαζή Γιώργο και Παπαδόπουλο Αντώνη. Τα άλλα κράτη που πήραν µέρος προέρχονταν από τρεις ηπείρους και ήταν τα εξής: Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ουαλία, Βέλγιο, Σκωτία, Γερµανία, Κροατία, Γιβραλτάρ, Τυνησία, Νότια Αφρική και Βραζιλία. Οι αποστολές των περισσότερων κρατών ήταν πολυάριθµες, καθώς η βοήθεια που προσφέρουν τα άτοµα που πλαισιώνουν τους αθλητές είναι καθοριστική σε τέτοιες διοργανώσεις. Εξίσου σηµαντική ήταν και η προετοιµασία και η γνώση των τόπων όπου θα διεξάγονταν οι αγώνες.

paraktiaAlieia_02

Η διοργάνωση έλαβε χώρα στο νότιο τµήµα της Πορτογαλίας και συγκεκριµένα στην περιοχή Algarve. Οι παραλίες Garrao και Ancao φιλοξένησαν τους τετραήµερους αγώνες του παγκοσµίου, ενώ η επίσηµη προπόνηση έγινε στην παραλία Forte Novo.

Τα ψάρια που πιάστηκαν τις τέσσερις ηµέρες των αγώνων ήταν λιγοστά, καθώς συλλαµβάνονταν πολύ δύσκολα.

paraktiaAlieia_04

Η Γαλλία ήταν η µεγάλη νικήτρια των αγώνων, αφού κατάφερε να επικρατήσει και στους άνδρες και στις γυναίκες. Η Ολλανδία πήρε τη δεύτερη θέση, αν και δεν ήταν στα φαβορί. Η καλή προετοιµασία που είχαν κάνει για διάστηµα δεκαπέντε ηµερών πριν την έναρξη των αγώνων, έπιασε κυριολεκτικά τόπο! Τέλος, η Ιρλανδία ήρθε να επιβεβαιώσει για άλλη µια φορά τον κανόνα που λέει ότι µια χώρα της γηραιάς Αλβιόνας βρίσκεται πάντα στο βάθρο. Η Πορτογαλία και η Ιταλία ήταν η απογοήτευση της διοργάνωσης, µιας και κατέλαβαν την 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Η Ισπανία που συγκαταλέγονταν µεταξύ των φαβορί για το χρυσό, κατέκτησε την 4η θέση.

 

Αποτελέσµατα

Άνδρες Οµαδικό: 1η Γαλλία, 2η Ολλανδία και 3η Ιρλανδία • Ατοµικό: 1ος Lubiato Mathieu (Γαλλία), 2ος Peene Frank (Ολλανδός) και 3ος Page Saul (Βρετανός)

Γυναίκες Οµαδικό: 1η Γαλλία, 2η Κροατία και 3η Πορτογαλία • Ατοµικό: 1η Radil Tea (Κροατία), 2η Levesque Tiphaine (Γαλλία) και 3η Guerreiro Sonia (Πορτογαλία)

Tags
ΕΟΥΔΑ Πορτογαλία Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Αλιείας
Comodo SSL