Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σκάφους με ηλεκτρική εξωλέμβια 250 ίππων

19 Ιουνίου, 2018

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σκάφους με ηλεκτρική εξωλέμβια 250 ίππων

Το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο νερό με ηλεκτρικό σκάφος έσπασε η Jaguar Vector Racing, με το Jaguar Vector V20E, με μέση καταγεγραμμένη ταχύτητα 88,61 μιλίων ανά ώρα (142,6 χλμ/ ώρα ή να μιλήσουμε σε κόμβους 77 κόμβους) στα δύο σκέλη της γνωστής διαδρομής ενός χιλιομέτρου στο Coniston Water στην Αγγλία.

Το ηλεκτρικό σκάφος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Jaguar Vector σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering. Πιλότος του ήταν ο συνιδρυτής και τεχνικός διευθυντής της Jaguar Vector, Πίτερ Ντρετζ.

Μετά την ανακοίνωση της Jaguar τον Οκτώβριο του 2017 ότι θα καταστεί αποκλειστική title partner της Vector, η ομάδα θα επιχειρήσει περαιτέρω παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ μέσα στους επόμενους 18 μήνες, στο πλαίσιο μιας ευρείας πρωτοβουλίας για κορυφαίες επιδόσεις και επίδειξη της βρετανικής τεχνολογίας.

«Μετά από 23 μήνες σκληρής δουλειάς, είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα και τους συνεργάτες μας, και ένα μεγάλο πρώτο βήμα στο να φέρουμε τη δύναμη και πολυπλευρότητα της ηλεκτροκίνησης στη θαλάσσια βιομηχανία» είπε ο Μάλκολμ Κρις, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Vector Racing.

Η ηλεκτρική εξωλέμβια, διαθέτει μπλοκ παρόμοιο με αυτό που θα βρείτε σε ένα αυτοκίνητο της Formula E, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα 250 ίππων (190 kW) με μπαταρία 54 kWh.

Από πλευράς του, ο Κρεγκ Γουίλσον, managing director της Williams Advanced Engineering, δήλωσε πως η εταιρεία του είναι περήφανη που υποστήριξε αυτό το νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τη Jaguar Vector Racing «χρησιμοποιώντας τη βραβευμένη μας γνώση πάνω στην ηλεκτροκίνηση για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα συστήματα ελέγχου, ενέργειας και μηχανής του σκάφους. Η εμπειρία μας από την τροφοδοσία του συνόλου του δικτύου της Formula E τις τελευταίες τέσσερις σεζόν αγώνων και η συνεχιζόμενη συνεργασία με τη Jaguar στο πρωτάθλημα ABB FIA Formula E παρείχε την τεχνική και επιχειρησιακή βάση που χρειαζόταν για την επίτευξη αυτού του φανταστικού αποτελέσματος».

Tags
Ηλεκτρική εξωλέμβια Jaguar Vector Racing Ηλεκτρικό σκάφος
Comodo SSL