Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Παπανικολάου

Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Φουσκωτών Σκαφών Viper Ribs'12 στα Χανιά

29 Ιουλίου, 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Φουσκωτών Σκαφών Viper Ribs'12 στα Χανιά

Η τελική 3η αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Φουσκωτών Σκαφών Viper Ribs 2012 διεξήχθει στα πανέμορφα Χανιά, μια εκδήλωση που επίσης περιελάμβανε την τελετή λήξης του θεσμού. Ως ένας οπαδός των αγώνων δεν μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να επισκεφτώ το αγαπημένο μου μέρος για να παρακολουθήσω αυτό το διήμερο γεγονός που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου.
Οι αγώνες οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από την Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων (Λ.Φ.Σ.Χ.) κάτω από την συνεχή επίβλεψη των αλυταρχών Στέφανου Βενετάκη και Γιώργου Κελαϊδή με την βοήθεια όλων των μελών της λέσχης προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης. Την προσπάθεια στήριξαν οι τοπικοί φορείς ανάμεσα τους ο Δήμος Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Πλατανιάς, μαζί με πολλούς χορηγούς. Έτσι όλα εξελίχθηκαν ομαλά και χωρίς απρόοπτα παρά τις κάπως αντίξοες καιρικές συνθήκες ιδίως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην διάρκεια του αγώνα Offshore.
Μια μέρα πριν την έναρξη των αγώνων, ο τεχνικός έλεγχος των διαγωνιζομένων σκαφών έλαβε χώρα στο Park Ferme κοντά στο Παλαιό Λιμάνι των Χανίων και την ίδια νύχτα τα πληρώματα ενημερώθηκαν για τις έδρες των αγώνων, τις καιρικές προβλέψεις και τους κανονισμούς στο ανακαινισμένο ενετικό κτήριο του  ΚΑΜ. Κατόπιν ακολούθησε μια όμορφη συγκέντρωση με όλους τους συμμετέχοντες και υποστηρικτές με μπουφέ στο μπαρ “Επιπλέων”. Οι αγωνιζόμενοι, δημοσιογράφοι αλλά και υποστηρικτές του αγώνα το βράδυ κατέληξαν στο ξενοδοχείο Creta Paradise το οποίο φιλοξένησε τα άτομα της διοργάνωσης στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του.

Λουλουργάς – Κενενούνης, με σκάφος Olympic

Καλοτεράκης – Πολύμερος, με σκάφος Apache

Αγγελάκης – Καμπούρης, με σκάφος Attack

Μποτζολάκης – Χαραλαμπάκης με σκάφος Olympic

Σέρρας – Γκάτσος, με σκάφος Olympic

Σημαιοφορίδης – Κολούμπα με σκάφος Technohull

Λίγο μετά τις 12:00 την επόμενο ημέρα (Σάββατο) ο αγώνας Circuit έλαβε χώρα στον κόλπο του Κουμ Καπί επιτρέποντας σ’ ένα μεγάλο πλήθος θεατών να συγκεντρωθεί κατά μήκος της παραλίας, πολλοί από αυτούς ήδη καθήμενοι στις καφετέριες. Τα σκάφη εκτελούσαν θεαματικά άλματα πάνω από τα κύματα στην διεκδίκηση της νίκης την οποία στην κατηγορία Rib Sport 200hp το Sea Quest 760 (No 7) των Στέργου Γιαννά και Μιχάλη Σιφωνιού εξασφάλισε παίρνοντας την πρώτη θέση. Η δεύτερη θέση κατακτήθηκε από το Attack 600 (No 11) των Κυριάκου Αγγελάκη και Γιάννη Καμπούρη ενώ οι Βασίλης Καλοτεράκης και Θεόδωρος Πολύμερος με το Apache τους 696 (No12) τερμάτισαν τρίτοι.
Ο Μιχάλης Κέλης με τον συνοδηγό του Πάρη Διακοφιλιππή σκληροί αντίπαλοι και με μεγάλη δυνατότητα να βρεθούν στην τριάδα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα όταν το σκάφος τους Rib Eye 820 υπέστη ζημιά.
Στον ίδιο αγώνα στην κατηγορία Rib Super Sport 350hp ο έμπειρος οδηγός Σταύρος Λουλουργάς μαζί με τον συνοδηγό του Τριαντάφυλλο Κενενούνη κατέκτησαν την πρώτη θέση παίρνοντας «κεφάλι» από την αρχή με το νέο τους Olympic E2 820R (No 4). H 2η θέση διεκδικήθηκε πολύ έντονα από τρία σκάφη, τα δύο Olympic E2 820R των Ηρακλή Μποτζολάκη και Μιχάλη Χαραλαμπάκη (Νο 2) και των Βαγγέλη Σέρρα και Χρήστου Γκάτσου (Νο 5), αλλά και του Technohull 777 (No 1) των Παναγιώτη Σημαιοφορίδη και της Άρτεμις Κολούμπα (η μόνη γυναίκα συνοδηγός).
Η τελευταία υπέστη ελαφρό τραυματισμό κατά την διάρκεια του αγώνα και ο οδηγός αποφάσισε να οδηγήσει το σκάφος του λιγότερο επιθετικά μένοντας πίσω από τον Ηρακλή Μποτζολάκη που πήρε την δεύτερη θέση λίγο πιο πίσω από τον Λουλουργά ενώ ο Σέρρας ήλθε τρίτος.
Αξίζει να αναφέρω ότι σ’ αυτό το Πρωτάθλημα δύο πρώην συνοδηγοί αποφάσισαν να κυνηγήσουν το δρόμο της επιτυχίας μέσα από το πιλοτήριο: ο Παναγιώτης Σημαιοφορίδης ο συνοδηγός του Γιάννη Λούλη στην περυσινή διοργάνωση και ο Βασίλης Καλοτεράκης συνοδηγός του Νίκου Λάσκαρη δύο χρόνια πριν.

RIB SPORT 200HP-ΑΓΩΝΑΣ CIRCUIT

RIB SPORT 200HP-ΑΓΩΝΑΣ CIRCUIT

 

 

 

 

 

RIB SPORT 350HP-ΑΓΩΝΑΣ CIRCUIT

RIB SPORT 350HP-ΑΓΩΝΑΣ CIRCUIT

Στην διάρκεια της νύκτας όλοι οι συμμετέχοντες, οργανωτές, υποστηρικτές και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο μπαρ “Αρσενάλι” όπου προσφέρθηκαν ποτά και εδέσματα σ’ ένα πολύ όμορφο ανοικτό χώρο με φόντο το Ενετικό Λιμάνι. Κατόπιν, δεν μπορούσα να αντισταθώ στο να περιηγηθώ στην Παλαιά Πόλη απολαμβάνοντας ακόμα περισσότερο την νυκτερινή ζωή της.
Την επόμενη ημέρα περίπου την ίδια ώρα όπως και την προηγούμενη ξεκίνησε ο αγώνας Offshore έξω από το Παλαιό Λιμάνι (Φάρος) σε μια κυματώδη θάλασσα και κάτω από ένα γκρι ουρανό καθιστώντας τις συνθήκες οδήγησης δυσκολότερες και δοκιμάζοντας τις αντοχές των πληρωμάτων. Έτσι, στην κατηγορία Super Sport 350hp ο νεαρός οδηγός από τα Χανιά Ηρακλής Μποτζολάκης με τον συνοδηγό του Μιχάλη Χαραλαμπάκη στέφθηκαν πρώτοι νικητές διαρκώς καταδιωκόμενοι από τους Σταμάτη Νιοκαστρίτη και Μανώλη Κουντάντο που ήλθαν δεύτεροι με το Top Line Corsair 29 (No 13). Η τρίτη θέση κατακτήθηκε για ακόμα μια φορά από τους Βαγγέλη Σέρρα και Χρήστο Γκάτσο. Αυτή τη φορά ο Σταύρος Λουλουργάς και ο Τριαντάφυλλο Κενενούνης τερμάτισαν τέταρτοι όμως λόγω της συνολικής τους επιτυχημένης πορείας κατόρθωσαν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα. Στην μικρότερη κατηγορία Sport 200hp οι Στέργος Γιαννάς και Μιχάλης Σιφωνιός αναδείχθηκαν ξανά πρώτοι νικητές λαμβάνοντας ταυτόχρονα την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα στην κατηγορία αυτή ενώ οι Βασίλης Καλοτεράκης και Κυριάκος Αγγελάκης αντάλλαξαν τις θέσεις που πήραν την προηγούμενη ημέρα.

RIB SPORT 200HP-ΑΓΩΝΑΣ OFFSHORE

RIB SPORT 200HP-ΑΓΩΝΑΣ OFFSHORE

RIB SPORT 350HP-ΑΓΩΝΑΣ OFFSHORE

RIB SPORT 350HP-ΑΓΩΝΑΣ OFFSHORE

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ RIB SPORT 200HP

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ RIB SPORT 200HP

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ EXTRA SPORT 350HP

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ EXTRA SPORT 350HP

Αργότερα το βράδυ η επίσημη δεξίωση της λήξης του Πρωταθλήματος έλαβε χώρα στο εστιατόριο club Πορτοκάλι στον Πλατανιά σε μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα συνοδευόμενη με ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και βέβαια προσφέροντας φαγητά από τη εκλεκτή κριτική κουζίνα. Αυτό που επίσης ευχαριστήθηκα στα Χανιά ήταν το γεγονός ότι βρέθηκα με πολλούς φίλους εκεί, οδηγούς, οργανωτές, δημοσιογράφους, κατασκευαστές σκαφών καθώς και με κάποιους παλιούς  “κολλητούς”. Τώρα, προσβλέπω σε ένα νέο και ακόμα πιο επιτυχημένο και ενδιαφέρον Πρωτάθλημα για το 2013.

 

Tags
Χανιά Αγώνες Φουσκωτών Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων [jetpack-related-posts]
Comodo SSL