Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου - Καλαμάτα 2018 | Ποιοι συμμετέχουν

12 Οκτωβρίου, 2018

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου - Καλαμάτα 2018 | Ποιοι συμμετέχουν

Το Σαββατοκύριακο 13 με 14 Οκτωβρίου η Καλαμάτα φιλοξενεί το 47ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2018. Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολος» με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αλιείας (Ε.Ο.ΥΔ.Α.). Είναι η 3η φορά που διοργανώνεται Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου στη Καλαμάτα.

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει και φέτος το Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας αφού συμμετέχουν αθλητές με παγκόσμιους τίτλους και διακρίσεις όπως ο Γιάννης Σιδέρης (δεύτερος στο κόσμο), ο Γεράσιμος Καββαδίας (τρίτος στο κόσμο), ο Μανώλης Περιστέρης (πολυνίκης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις) κλπ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί 9:00  – 14:00, και το ζύγισμα θα γίνει στα γραφεία του Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολος» 15:30. Την δεύτερη ημέρα Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί 9:00 – 14:00 και το ζύγισμα 16:00, η απονομή κυπέλλων στις 17:00

Ας δούμε τους αθλητές που θα συμμετέχουν, με κίνδυνο να έχει ξεχαστεί κάποιος αφού η αναλυτική λίστα παρουσιάζεται στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και λόγω πίεσης χρόνου δεν μπορέσαμε να την εξασφαλίσουμε πριν:

Γιώργος Σωτήραλης – Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

Ο Γιώργος Σωτήραλης, γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι 43 ετών, εκπαιδευτικός, εργάζεται ως Φυσικός στο Λύκειο Πόρτο Ράφτη και είναι αθλητής του Γλαύκου. Μέλος του ΔΣ της ΕΟΥΔΑ υπεύθυνος για την Υποβρύχια Αλιεία και Γραμματέας του ΠΣΑΥΚ. Είναι Εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS ** ΕΟΥΔΑ** FDI. Ξεκίνησε το ψαροτούφεκο σε παιδική ηλικία δίπλα στον πατέρα του επίσης ψαροτουφεκά. Στις αρχές του 2000 ξεκινά τη συμμετοχή του σε αγώνες. Έχει λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες ομίλων και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Κυριότερες επιτυχίες του στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο: Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2016 Πόρτο Χέλι 1 η Θέση και Κύπελλο Περισσότερων ψαριών – Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014 στη Κέρκυρα με Κύπελλο Μεγαλύτερου Αλιεύματος. -Ομαδικό Κύπελλο Σύρου 2015 1 η Θέση και Κύπελλο Μεγαλύτερου Αλιεύματος.

Γεράσιμος Καββαδίας – Ν.Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Γεράσιµος Καββαδίας, μετά την τεράστια επιτυχία του στη Σύρο είναι στη Τρίτη θέση στη παγκόσμια κατάταξη ανεβάζοντας μαζί με τον Σιδέρη και την τίμια προσπάθεια του Νίκου Σαραντινού την Ελλάδα στη πρώτη θέση στο ομαδικό! Κέρδισε και τις καρδιές µας µε τις επιδόσεις, το ήθος και το χαµόγελό του. Ο Γεράσιµος Καββαδίας, βιολόγος εκπαιδευτικός στο επάγγελµα, μπορεί να μην έχει το χρόνο να βρίσκεται τόσο συχνά στη θάλασσα, έχει όμως ένα τεράστιο ταλέντο και αποτελεί τον “άσσο” στο μανίκι της εθνικής ομάδας υποβρυχίου κυνηγίου.

 

 

Μανώλης Περιστέρης – Ν.Ο. ΛΗΜΝΟΥ

Ο Μανώλης Περιστέρης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, δραστηριοποιείται πάρα πολλά χρόνια στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο, μάλιστα ο πρώτος του αγώνας συνέπεσε µε τον πρώτο αγώνα του Γλαύκου το 1987. Υπηρέτησε τον αγωνιστικό θεσµό όλα αυτά τα χρόνια, µε αγάπη και σεβασµό κερδίζοντας πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και εκπροσώπησε άξια την χώρα μας σε παγκόσμιες διοργανώσεις. Επίσης ο Μανώλης ήταν ο ιδρυτής και διοργανωτής του Spearfishing Champions League, που κέρδισε τις εντυπώσεις με συμμετοχές από όλο τον κόσμο

 

Τάσης Περούλης – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Τάσης Περούλης είναι 33 χρονών, γεννήθηκε στη Γερμανία και μένει στη Κέρκυρα. Από μικρός αισθανόταν μία «δίψα» για το ψαροτούφεκο, έτσι από μικρός ήταν ατελείωτες ώρες στο νερό με ένα μικρό ψαροτούφεκο κυνηγώντας δράκαινες και άλλα μικρόψαρα. Πιο έντονα ξεκίνησε να ασχολείται στο Λύκειο και αγωνιστικά το 2012 πηγαίνοντας σαν δύτης ασφαλείας σε δύο πανελλήνια και από εκεί και στο εξής έκανε το ντεμπούτο του στο Πανελλήνιο της Κέρκυρας το 2014. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η 1η θέση στην Ισπανία στο Palma De Majorca Masters, 2ος στο διεθνή αγώνα στη Κροατία Winter Cup of Nations (2015 – 2016) και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γιάννης Σιδέρης – Α.Ο. ΑΛΙΑΣ Π. ΧΕΛΙΟΥ

Ο Γιάννης Σιδέρης, είναι ένα παγκόσμιο «φαινόμενο» στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο έχοντας στο βιογραφικό εις διπλούν την δεύτερη θέση σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Φαβορί του φετινού παγκόσµιου στη Σύρο, ανέβασε ψηλά την Ελληνική σηµαία, ενισχύοντας βαθµολογικά τη χώρα µας στο οµαδικό. Έτσι σήµερα η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση στον κόσµο, ξεπερνώντας χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες ανέκαθεν διέθεταν τον πρώτο τίτλο. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σιδέρης έχει καταφέρει στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο άλλη µία δεύτερη θέση στο παγκόσµιο του 2008, και από τότε παραµένει στη 10άδα, είναι 8 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, έχει καταλάβει 1η-2η-3η θέση σε αγώνες Spearfishing Champions League, και 3 κύπελλα Γλαύκου!

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

• ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ

• ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

• ΤΑΣΟΣ ΓΚΑΡΤΣΕΒΙΤΣ

• ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΟΓΛΟΥ

• ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

• ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ως τράπεζες του αγώνα ορίζονται:

Τράπεζα Νο 1: Λιβάδια Κορώνης έως Βενέτικο και συγκεκριμένα:

(Χάρτης πράσινη γραμμή) Α: Λιβάδια Κάβος Κορώνης 36 47.590Β – 21 58.484Α Β: Βενέτικο 36 40.017Β – 21 53.659Α

Τράπεζα Νο 2: Φανάρι Κιτριών έως Καρδαμύλη και συγκεκριμένα:

(Χάρτης κίτρινη γραμμή) Α: Φανάρι Κιτριών 36 54.829Β – 22 07.450Α Β: Καρδαμύλη 36 52.614Β – 22 13.866Α

Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στην ανωτέρω περιγραφείσα περιοχή, θα χρησιμοποιηθεί εναλλακτική τράπεζα αγώνα ως εξής:

Καρδαμύλη έως Κάβο Τραχήλας και συγκεκριμένα: (Χάρτης κόκκινη γραμμή). Α: Καρδαμύλη 36 52.614Β – 22 13.866Α Β: Κάβος Τραχήλας 36 46.200Β – 22 17.744

Η συνέντευξη Τύπου του Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολος» | Πηγή: tharrosnews.gr

Γι’ αυτή τη σημαντική διοργάνωση δόθηκε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος», όπου μίλησαν ο Τάκης Δρακόπουλος, επίτιμος  πρόεδρος ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» που ανέφερε τα εξής: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αλιείας ανέθεσε στον σύλλογό μας τη διοργάνωση του 47ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών, όπου τα μισά αλιεύματα θα δοθούν σε κοινωνικούς σκοπούς μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.
Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Δυτικής Μάνης, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας που στηρίζουν τη διοργάνωση αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης που την προβάλλουν. Επίσης να ευχαριστήσω  τους χορηγούς του πρωταθλήματος που είναι οι: Διάπλαση, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Aegean, Αθανασίου, ΒΡ Σώτηρας, Εταιρεία Lawrence (Βαθόμετρα), Λουξ (Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Ήχος και Φως (Χρήστος Σακκάς), Super Market Σιψάς (Κορώνη) καθώς επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας.
Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει στις 9.00 π.μ. ενώ η αγωνιστική δραστηριότητα θα διαρκέσει έως τις 2.00 μ.μ. (την πρώτη ημέρα θα αλιεύσουν στις περιοχές «Λιβάδι» και «Αυγό» στην Κορώνη και τη δεύτερη  στις περιοχές «Φανάρι» Κιτριών και στην Καρδαμύλη).
Στις 5.00 μ.μ. θα γίνεται  το ζύγισμα των αλιευμάτων. Την Κυριακή και ώρα 6.30 μ.μ. θα γίνουν οι απονομές και θα διεξαχθεί γιορτή στο πάρκο του Πανελληνίου.
Οι συμμετοχές ανέρχονται στις 28 (14 ομάδες) και μαζί με τους συνοδούς θα βρεθούν περίπου 100 άτομα στην Καλαμάτα. Θα υπάρχει ειδική βαθμολογία και ο νικητής θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει διεξαχθεί άλλες 2 φορές στην Καλαμάτα (την πρώτη συμμετείχαν  30 ομάδες, ενώ τη δεύτερη 17)».
Η κα Αντωνία  Μπούζα Αντιπεριφρειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας σημείωσε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό που υπάρχουν Σύλλογοι όπως ο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος», που προσπαθούν να ενισχύσουν  την επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα με διάφορες δράσεις. Βρισκόμαστε στον Οκτώβριο και είναι σημαντικό που  θα έρθουν στην περιοχή μας πολυάριθμοι επισκέπτες με την  ευκαιρία της διοργάνωσης του 47ου Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας.
Στο Σύλλογο υπάρχουν άνθρωποι  που αγαπούν τον τόπο, που βλέπουν μπροστά και προάγουν  το Ναυταθλητισμό και τον αθλοτουρισμό, ενώ προβάλλουν τη θάλασσα. Εμείς  ως περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζουμε τις προσπάθειές τους».
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» Χάρης Βγενής.

Η Καλαματιανή ψαρόσουπα | Πηγή: messinia24.gr

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ο Δήμος Καλαμάτας και ο ναυταθλητικός σύλλογος «Αίολος» διοργανώνουν από κοινού Καλαματιανό γλέντι στο πάρκο του «Πανελληνίου», ένα χώρο που διαμορφώθηκε με χορηγία της Μαίρης και του Γιώργου Μαντζή. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.30 και θα περιλάβει χορό, νησιώτικες και άλλες μελωδίες, καθώς και μαγειρέματα με επίκεντρο την Καλαματιανή ψαρόσουπα, η οποία θα προσφερθεί δωρεάν στο κοινό. Τα υλικά είναι χορηγία της Κεντρική Αγορά Καλαμάτας ΑΕ.

«Θα ετοιμάσουμε την Καλαματιανή ψαρόσουπα», είπε ο Δήμαρχος Παν. Νίκας, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους. Η ετοιμασία της ψαρόσουπας θα γίνει αφού προηγηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροντούφεκου, το οποίο διοργανώνει ο «Αίολος».

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι τα ψάρια που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν κατά το ήμισυ σε ευαγή ιδρύματα (όπως το Γηροκομείο και το Άσυλο Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας) και τα υπόλοιπα, το βάρος των οποίων εκτιμάται γύρω στα 200 κιλά, θα χρησιμοποιηθούν για να ετοιμαστεί η Καλαματιανή ψαρόσουπα. Θα τη μαγειρέψουν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, αλλά και εθελοντές μάγειροι, που βοηθούν το Δήμο Καλαμάτας σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Θα συμμετάσχουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, ο σύλλογος χορού «Ξενία», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με το παραδοσιακό του τμήμα, όχι μόνο με νησιώτικα αλλά και με τραγούδια της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Καλαμάτας, καθώς και η Λέσχη Αρχιμαγείρων. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, θα γίνει η απονομή των βραβεύσεων στους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας, που διοργανώνει ο «Αίολος».

Τα αποτελέσματα, φωτογραφίες, βίντεο αλλά και όλο το ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στη σελίδα www.boatfishing.gr αλλά με συνεχής ενημερώσεις στο facebook στο www.facebook.com/boatfishing

Για να σας έρχονται οι ενημερώσεις κάντε τα 2 απλά βήματα

🖥 Ρύθμιση από τον #υπολογιστή 💻:
1⃣ Στη σελίδα μας στο Facebookwww.facebook.com/boatfishing, επιλέξτε το «Ακολουθείτε» (ή «Following» αν έχετε ρυθμίσει αγγλικά)
2⃣ και μετά, το «Να εμφανίζονται πρώτα» (ή «See First» αν έχετε ρυθμίσει αγγλικά)!

Εναλλακτικά, μπορείτε να το ρυθμίσετε από το κινητό:

Ρύθμιση από το #κινητό:
1⃣ Στη σελίδα μας στο facebookwww.facebook.com/boatfishing, επιλέγετε τις τρεις τελείες που είναι πάνω δεξιά.
2⃣ Από το μενού επιλέγεται το «Ακολουθείτε» (ή «Following»), και έπειτα το «Να εμφανίζονται πρώτα» (ή «See First»)

Tags
Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Καλαμάτα Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολος» ΕΟΥΔΑ Αγώνες Υποβρύχιας Αλιείας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL