Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου – Πορτο Χέλι 2020 | Ποιοι συμμετέχουν

29 Οκτωβρίου, 2020

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου – Πορτο Χέλι 2020 | Ποιοι συμμετέχουν

Στo Πόρτο Χέλι διεξάγεται το 49ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Υποβρύχιας Αλιείας στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2020, με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.).

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου, το οποίο αποτελεί τον ύψιστο αγωνιστικό θεσμό για το υποβρύχιο ψάρεμα – ψαροτούφεκο στη χώρα μας. Διεξάγεται μια φορά κάθε χρόνο και σε ένα διαφορετικό μέρος της Ελλάδας. Φέτος συμμετέχουν 21 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τον θεσμό
Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ατομικός, αφού οι αθλητές αγωνίζονται μόνοι τους. Στον αγώνα οι αθλητές καταδύονται με κράτημα αναπνοής (αθλητική υποβρύχια αλιεία) χρησιμοποιώντας ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό, όπως Στολή υγρού τύπου, μάσκα, αναπνευστήρα, πέδιλα και ψαροτούφεκο το οποίο οπλίζουν με την μυϊκή τους δύναμη και απαραιτήτως, πλωτήρας σήμανσης (κοινώς σημαδούρα ). Υπάρχει στον αγώνα ειδικός κανονισμός σχετικός με την αλιεία ψαριών, με επιτρεπόμενα και απαγορευμένα είδη. Για παράδειγμα, επιτρέπεται η αλιεία ενός μόνο ροφού ανά ημέρα από κάθε αθλητή, με ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος πέντε κιλών. Από τα λοιπά είδη αλιεύονται ψάρια από 400 γραμμάρια και άνω και μέχρι δέκα τεμάχια ανά είδος. Απαγορεύονται τα μαλάκια, τα καρχαριοειδή και ο τόνος.

Για κάθε έγκυρο ψάρι που πιάνει ο αθλητής, βαθμολογείται μέσα από ένα ειδικό σύστημα βαθμολόγησης αγώνων. Το σύνολο των δυο αγωνιστικών ημερών δίνει την τελική βαθμολογία για τον κάθε αθλητή. Ο αθλητής με την μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδος

Έχει διάρκεια δυο αγωνιστικές ημέρες, από πέντε ώρες ημερησίως. Κάθε αγωνιστική ημέρα διεξάγεται σε διαφορετική θαλάσσια περιοχή, η οποία ονομάζεται Τράπεζα Αγώνα. Οι Τράπεζες του αγώνα έχουν όρια, αρχή και τέλος, γεγονός που προβλέπεται από ειδική άδεια. Η οποία παρέχεται κατόπιν αιτήσεως του διοργανωτή ομίλου από την Νομαρχία και το Τμήμα Εποπτείας Αλιείας που είναι και αρμόδιο για γνωμοδότηση και αδειοδότηση.

Η διοργάνωση και η επιλογή της περιοχής
Την διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει φέτος ο Νίκος Καμπάνης, γνωστός για την προσφορά του στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο τόσο σαν αρχηγός ομάδας αλλά και έφορος της ΕΟΥΔΑ. Επιπλέον στο Πόρτο Χέλι, έχει την υποστήριξη του Γιάννη Σιδέρη, 9 φορές Πρωταθλητή Ελλάδος. Μάλιστα ο Γιάννης θα διεκδικήσει σε αυτό το πρωτάθλημα το δέκατο Πανελλήνιο τίτλο!

Αλυτάρχης του αγώνα θα είναι ο κ. Γιώργος Ιωάννου, Πρωταθλητής Ελλάδος 1998, όπως άλλωστε και στο περσινό πρωτάθλημα στη Λήμνο.

Πόρτο Χέλι, ένας δύσκολος ψαρότοπος

Όσοι έχουν κατέβει στο Πόρτο Χέλι για αναγνώριση μιλούν για ένα δύσκολο μέρος από άποψη ψαριών, τα οποία μετακινούνται συνεχώς, τόσο τα μαύρα όσο και τα άσπρα ψάρια. Οι βυθοί είναι ως επί το πλείστων λασποβυθοί με ιδιαίτερα θολά νερά. Τα μαύρα ψάρια κινούνται νευρικά ακόμα και σε βάθη των -40 μέτρων.

Ποιοι συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου – Πόρτο Χέλι 2020

Μεταξύ των αγωνιζόμενων υπάρχουν αθλητές με παγκόσμιους τίτλους και διακρίσεις όπως ο Γιάννης Σιδέρης (δεύτερος στον κόσμο), ο Γεράσιμος Καββαδίας (τρίτος στον κόσμο), ο Μανώλης Περιστέρης (πολυνίκης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις), ο Κώστας Μακρής, ο Τάσης Περούλης κλπ. Ο αγώνας, το ζύγισμα και οι απονομές θα είναι και φέτος μία γιορτή του ψαροτούφεκου δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι η υποβρύχια αλιεία αποτελεί δικαίωμα όλων. Πόσο μάλιστα όταν η χώρα μας πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την πρωτιά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας στη Σύρο. Το περιοδικό Boat & Fishing θα καλύψει οπτικά live τον αγώνα οπότε Σάββατο και Κυριακή συντονιστείτε στο www.facebook.com/boatfishing αλλά και στο www.boatfishing.gr και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις!

Ας δούμε αναλυτικά έναν έναν τους αθλητές σε μία συνοπτική παρουσίαση (με Αλφαβητική σειρά):

Πέτρος Βλαχόπουλος – Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

O Πέτρος Βλαχόπουλος, είναι 42 ετών, στρατιωτικός πατέρας δύο παιδιών, και μάλιστα αγόρια! Ο παππούς του ήταν επαγγελματίας ψαράς, γνωστός στα μέρη του σαν Πετράν, και ο πατέρας του ερασιτέχνης, δεν ήθελε λοιπόν και πολύ για να ασχοληθεί με το ψαροτούφεκο. Σήμερα μετρά 23 χρόνια στη θάλασσα. Η φιλοδοξία του είναι μία θέση στην Εθνική! Έχει συμμετέχει σε αρκετούς αγώνες με αρκετά σημαντικές θέσεις όπως 6ος στην Αλκυόνη του 2005, ίδια θέση το 2012, πρώτος στην Αμφιτρίτη του 2016, 6η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2012, 5η θέση στο Ομαδικό Πανελλήνιο του 2016 κλπ.

Αλέξανδρος Βλάχος – Ν.Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Αλέξανδρος Βλάχος είναι 41 ετών. Συμμετέχει για τον Ν.Α.Ο Κέρκυρας, με πρώτη συμμετοχή σε ατομικό πανελλήνιο το 2014 στην Κέρκυρα . Συμμετείχε σαν βοηθός του συναθλητή του Τάση Περούλη στη Κροατία (Euro African 2017) αλλά και του Ρίγκα στο Παγκόσμιο της Πορτογαλίας.

Χριστόφορος Βούδρης – Α.Ο. ΑΛΙΑΣ Π. ΧΕΛΙΟΥ

Ο Χριστόφορος Βούδρης, είναι 30 ετών και από φέτος ανήκει στον όμιλο του Πόρτο Χελίου. Έχει σπουδάσει Φαρμακευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως φαρμακοποιός σε ιδιωτική/οικογενειακή επιχείρηση (φαρμακείο) στην Νέα Μάκρη όπου και διαμένει. Λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας ενώ έχει υπάρξει βαρκάρης το 2018 στην Καλαμάτα στον αθλητή – φίλο Στέφανο Παπουτσογλου και δύτης ασφαλείας του αθλητή- φίλου Κώστα Μακρή το 2019 στη Λήμνο. Ξεκίνησε το ψαροντούφεκο σε πολλή μικρή ηλικία «μικρόβιο» που προήλθε και απ τους 2 του γονείς που ασχολούνταν και ασχολούνται αμφότεροι ενεργά και του μετέδωσαν την αγάπη αυτή για τη θάλασσα και τις υποβρύχιες δραστηριότητες..!! Αγαπημένη τεχνική αποτελεί το πλανάρισμα που το θεωρεί πιο τεχνικό αν και αποδοτικότερη για αυτόν είναι η τεχνική του ψαχτηριου! Ο βασιλιάς ροφός έχει και θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και στα υποβρύχια όνειρα και σκέψεις του..!!

Τάσος Γκάρτσεβιτς – Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

Ο Τάσος Γκάρτσεβιτς μας συστήθηκε πριν 2 χρόνια ως ο μικρότερος αθλητής, 27 χρόνων. Κατάγεται από Νάξο και έχει ρίζες από Σερβία. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα υποβρύχιας αλιείας πέρυσι στη Καλαμάτα ενώ επίσης έχει βρεθεί σαν βοηθός αθλητή του Βαγγέλη Κωτσάκη στην Κροατία. Πολλά υποσχόμενος αγωνιζόμενος, πολλοί θεωρούν ότι σύντομα θα φιγουράρει σε υψηλές θέσεις, κάνοντας την αρχή στον αγώνα της Λήμνου 2019 κατακτώντας τη 4η θέση.

Λάμπρος Δερτιλής – ΝΑΟ ΚΕΚΡΩΨ

Ο Λάμπρος Δερτιλής θεωρείται και αυτός από τους βετεράνους του θεσμού αφού η πρώτη του συμμετοχή μας γυρνά πίσω στο 1998! Από τότε έχει αγωνιστεί άλλες 13 φορές με πολλές διακρίσεις ( 2η θέση το 2013, 3η θέση το 2012 και 3η θέση το 2019) ενώ κατέχει και αρκετές διακρίσεις με την εθνική μας ομάδα της οποίας ήταν στέλεχος για αρκετά χρόνια. Είναι εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης και ένας από τους εκλέκτορες της εθνικής μας ομάδας. Στο Πόρτο Χέλι θα αγωνιστεί για ακόμη μία φορά να στηρίξει αγωνιστικό θεσμό.

Γεράσιμος Καββαδίας – Ν.Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Γεράσιµος Καββαδίας, μετά την τεράστια επιτυχία του στη Σύρο είναι στη 3η θέση στη παγκόσμια κατάταξη ανεβάζοντας μαζί με τον Σιδέρη και την τίμια προσπάθεια του Νίκου Σαραντινού την Ελλάδα στη πρώτη θέση στο ομαδικό! Κέρδισε και τις καρδιές µας µε τις επιδόσεις, το ήθος και το χαµόγελό του. Ο Γεράσιµος Καββαδίας, βιολόγος εκπαιδευτικός στο επάγγελµα, μπορεί να μην έχει το χρόνο να βρίσκεται τόσο συχνά στη θάλασσα. Έχει όμως ένα τεράστιο ταλέντο και αποτελεί τον “άσσο” στο μανίκι της εθνικής ομάδας υποβρυχίου κυνηγίου.

Αντώνης Καλαποθαράκος – Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ

Ο Αντώνης Καλαποθαρακος ανήκει στον αλιας Πόρτο Χέλι . Εργάζεται στην κατασκευή κτιρίων. Είναι η πρώτη φορά που παίρνει μέρος σε πανελλήνιο πρωτάθλημα σαν αθλητής, ενώ το 2018 ήταν δύτης ασφαλείας στην Καλαμάτα. Έχει άλλη μια συμμετοχή με το Γλαύκο στην Αλκυόνη Εύβοιας . Ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας ψαράς και αυτό ήταν που τον μύησε στο κόσμο του ψαράματος. Σε ηλικία 10 ετών του πήρε το πρώτο ψαρεντουφεκο και από τότε του κόλλησε το μικρόβιο . Σαν τεχνικές προτιμά το ψαχτήρι και το πλανάρισμα, ενώ αγαπημένο του θήραμα είναι ο ροφός!

Νίκος Καμπάνης – Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ

Ο Νίκος Καμπάνης, 53 ετών, έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως την υποβρύχια αλιεία και το αγωνιστικό ψαροτούφεκο. Με την ιδιότητά του σαν δικηγόρος και την μεγάλη του εμπειρία σε αγώνες (πρώτη συμμετοχή το 1993!), ο Νίκος είναι από τα πιο πολύτιμα μέλη της ΕΟΥΔΑ και την Εθνικής Ομάδας Υποβρύχιας αλιείας. Έχει 16 συμμετοχές σε πανελλήνια (2ος μετά τον Περιστέρη με 19!), με καλύτερη στιγμή το 2007 όπου και πήρε τη δεύτερη θέση. Από το 2013, είναι μέλος της Επιτροπής Υποβρύχιας Αλιείας της CMAS και έχει συνοδεύσει αρκετές ελληνικές αποστολές σαν αρχηγός ομάδας.

Κώστας Μακρής – N.O. ΣΥΡΟΥ

Ο Κώστας Μακρής είναι γνωστός για το ήθος και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του! Έχει διακριθεί σε αγώνες στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, το 2016 2η θέση στη Μαγιόρκα στο Open Master De Palma και Open Nationals, το 2017 3η θέση στη Μαγιόρκα στο Open Master De Palma και 2η στο Open Nationals, 3η θέση στο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2009 στη Καλαμάτα και το 2014 στη Κέρκυρα, 1η θέση σε αγώνες του Γλαύκου σε Μονεβασιά και Μακρόνησο κλπ. Αποτελεί έναν αθλητή σύμβολο για κάθε Πανελλήνιο Αγώνα καθώς φροντίζει κάθε χρόνο να δίνει το παρόν.

Σωτήρης Μαυρομάτης – Α.Ε. Βούλας

Ο Σωτήρης μας έρχεται από την Κόρινθο. Γνωστός ψαροκυνηγός, με αρκετές διακρίσεις όπως πρώτη θέση στον Αγώνα Γλαύκου για το 2013 και 2014. Σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα έχει διακριθεί στην έκτη θέση στο Βόλο το 2015, στη Σύρο, καθώς και 5ος στην Καλαμάτα σε ένα από τα πιο δύσκολα Πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Τέλος συμμετείχε φέτος και στο Ευρωαφρικανικό μαζί με την Εθνική Ομάδα. Ο Σωτήρης Μαυρομάτης συμμετέχει τα τελευταία χρόνια με βοηθό τη σύζυγό του, η οποία οδηγεί το σκάφος του.

Βασίλης Μπίμπας – Ν.Ο. ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ

Ο Βασίλης Μπίμπας έχει μία τεράστια εμπειρία σε αγώνες, αφού έχει δεκάδες συμμετοχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2002 στο Παγκόσμιο στη Βραζιλία «σήκωσε» το μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα, ένα ροφό 8 κιλά!

Κώστας Νταής – Ν.Α.Ο. ΒΟΥΛΑΣ

Ο Κώστας Νταής είναι 44 χρονών, μένει στη Γλυφάδα και ασχολείται με το ψαροτούφεκο 23 χρόνια. ξεκίνησε από το Γλαύκο τον οποίο και έχει στηρίξει με τη συμμετοχή του στους περισσότερους αγώνες. Το 2012 και 2013 (Δροσιά Εύβοιας – Μέθανα), με το ζευγάρι του Σωτήρη Μαυρομάτη, πήραν το κύπελλο της 1ης Ομάδας και των περισσότερων ψαριών. Επίσης έχει λάβει μέρος σε 5 πανελλήνια, σε δύο ατομικά Πόρτο Κουφό και Μέθανα και σε 2 ομαδικά Βόλο και Σύρο όπου στα τελευταία πήραν με τον Σωτήρη 5η και 4η θέση αντίστοιχα. Αγαπημένο του θήραμα είναι οι μεγάλες σφυρίδες.

Δημήτρης Πατεράκης Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ

Ο Δημήτρης Πατεράκης μένει στο Κρανίδι Αργολίδος και είναι Chef. Ασχολείται με το ψαροντούφεκο από το 1995 μέχρι σήμερα. Αγαπημένος τρόπος ψαρέματος συρτό καρτέρι. Πρώτη φορά συμμετείχε στο 47ο ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με ψαροντουφεκο, όπου και πήραμε την πρώτη θέση

Μανώλης Περιστέρης – Ν.Ο. ΛΗΜΝΟΥ

Ο Μανώλης Περιστέρης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, δραστηριοποιείται πάρα πολλά χρόνια στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο, μάλιστα ο πρώτος του αγώνας συνέπεσε µε τον πρώτο αγώνα του Γλαύκου το 1987. Υπηρέτησε τον αγωνιστικό θεσµό όλα αυτά τα χρόνια, µε αγάπη και σεβασµό κερδίζοντας πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και εκπροσώπησε άξια την χώρα μας σε παγκόσμιες διοργανώσεις. Επίσης ο Μανώλης ήταν ο ιδρυτής και διοργανωτής του Spearfishing Champions League, που κέρδισε τις εντυπώσεις με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. αλλά και διοργανωτής του 48ου Ατομικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας στη Λήμνο.

Τάσης Περούλης – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Τάσης Περούλης είναι 36 χρονών, γεννήθηκε στη Γερμανία και μένει στη Κέρκυρα. Από μικρός αισθανόταν μία «δίψα» για το ψαροτούφεκο. Έτσι από μικρός ήταν ατελείωτες ώρες στο νερό με ένα μικρό ψαροτούφεκο κυνηγώντας δράκαινες και άλλα μικρόψαρα. Πιο έντονα ξεκίνησε να ασχολείται στο Λύκειο και αγωνιστικά το 2012 πηγαίνοντας σαν δύτης ασφαλείας σε δύο πανελλήνια και από εκεί και στο εξής έκανε το ντεμπούτο του στο Πανελλήνιο της Κέρκυρας το 2014. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η 1η θέση στην Ισπανία στο Palma De Majorca Masters, 2ος στο διεθνή αγώνα στη Κροατία Winter Cup of Nations (2015 – 2016) και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γιάννης Ρίγγας – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Γιάννης Ρίγγας, είναι 41 ετών, ανήκει στο δυνατό team της Κέρκυρας και ήδη έχει δείξει τις δυνατότητές του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκίνησε το ψαροτούφεκο από τον πατέρα του, και ύστερα από την παρότρυνση φίλου αποφάσισε να πάρει μέρος σε αγώνες. Ξεχωρίζει για τις επιδόσεις αλλά και την αντοχή του στην ένταση του αγώνα με αρκετές συμμετοχές σε αγώνες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Συνοπτικά να αναφέρουμε 3η θέση στην Ισπανία και Κροατία, 3η θέση στο Πανελλήνιο στη Κέρκυρα, 2η στο Ομαδικό στο Βόλο αλλά και κύπελλο μεγαλύτερου ψαριού, ενός ροφού 28 κιλών! Τελευταία του διάκριση αποτελεί η 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Λήμνο, όπου διακρίθηκε μεταξύ σπουδαίων αντιπάλων.

Γιάννης Σιδέρης – ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ

Ο Γιάννης Σιδέρης, είναι ένα παγκόσμιο «φαινόμενο» στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο έχοντας στο βιογραφικό εις διπλούν τη δεύτερη θέση σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 9 φορές την πρώτη θέση στην Ελλάδα. Φαβορί του φετινού παγκόσµιου στη Σύρο, ανέβασε ψηλά την Ελληνική σηµαία, ενισχύοντας βαθµολογικά τη χώρα µας στο οµαδικό. Έτσι σήµερα η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση στον κόσµο, ξεπερνώντας χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες ανέκαθεν διέθεταν τον πρώτο τίτλο. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σιδέρης έχει καταφέρει στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο άλλη µία δεύτερη θέση στο παγκόσµιο του 2008, και από τότε παραµένει στη 10άδα. Έχει καταλάβει 1η-2η-3η θέση σε αγώνες Spearfishing Champions League, και 3 κύπελλα Γλαύκου! Συμμετέχει στη διοργάνωση του Υποβρύχιου Πρωτάθληματος Αλιείας 2020 στο Πόρτο Χέλι ενώ όλοι αναμένουν ότι θα σηκώσει την δέκατη κούπα “μέσα στο σπίτι του!”

Μιχάλης Σιμιτσάκης – Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

Ο Μιχάλης Σιμιτσάκης, κατάγεται από τον Έβρο και είναι μεγαλωμενος στον Πειραιά. Το βασικό του επάγγελμα είναι στην επεξεργασία κρεάτων και δουλεύει στη βιομηχανία κρεάτων. Ξεκίνησε το ψαροντούφεκο περίπου από πολύ μικρός, κι αυτό που λατρεύει περισσότερο είναι η τεχνική του καρτεριού και στόχος του είναι κυρίως άσπρα ψάρια. Λατρεύει το ψάρεμα της τσιπούρας. Συμμετέχει για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ψαροντούφεκου και ανήκει στο σύλλογο του Γλαύκου.

Γιώργος Σωτήραλης – Σ.Φ.Υ.Κ. ΓΛΑΥΚΟΣ

Ο Γιώργος Σωτήραλης, γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι 46 ετών, εκπαιδευτικός, εργάζεται ως Φυσικός στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και είναι αθλητής του Γλαύκου. Μέλος του ΔΣ της ΕΟΥΔΑ υπεύθυνος για την Υποβρύχια Αλιεία και Γραμματέας του ΠΣΑΥΚ. Είναι Εκπαιδευτής Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS ** ΕΟΥΔΑ** FDI. Ξεκίνησε το ψαροτούφεκο σε παιδική ηλικία δίπλα στον πατέρα του επίσης ψαροτουφεκά. Στις αρχές του 2000 ξεκινά τη συμμετοχή του σε αγώνες. Έχει λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες ομίλων και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Κυριότερες επιτυχίες του στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο: Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2016 Πόρτο Χέλι 1η Θέση και Κύπελλο Περισσότερων ψαριών – Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014 στη Κέρκυρα με Κύπελλο Μεγαλύτερου Αλιεύματος. -Ομαδικό Κύπελλο Σύρου 2015 1 η Θέση και Κύπελλο Μεγαλύτερου Αλιεύματος.

Απόστολος Τζουμάκας – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΙΡΩΝ Σ.Φ.Υ.Κ. 

Ο Απόστολος Τζουμάκας μένει στα Ιωάννινα, είναι φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών στα Ιωάννινα. Είναι ο νεότερος αθλητής που θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα του 2020, ο οποίος είναι και ο πρώτος του αγώνας, λόγω του ότι είναι μόλις 18 ετών. Ασχολείται με τον αθλητισμό από τα 6 του χρόνια. Είναι πρωταθλητής και κυπέλουχος ορειβατικού σκι καθώς έχει συμμετοχές στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο σε μεγάλες αποστάσεις με μεγαλύτερη διάκριση δεύτερη θέση γενικής κατάταξης στον διεθνή αγώνα ορεινού μαραθωνίου Zagori Mountain Running. Με το ψαροντούφεκο ασχολείται από όταν θυμάται τον εαυτό του. Μιας και ο πατέρας μου είναι εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης και παθιασμένος ψαροντουφεκάς. Η αγαπημένη του τεχνική είναι το συρτό καρτέρι και αγαπημένο ψάρι στην σύλληψη είναι η σφυρίδα, γιατί θεωρεί οτί είναι ένα από τα πιο απρόβλεπτα ψάρια κατά τη σύλληψή τους.

Χαλκής Αριστείδης – ΣΚΥΡΩΝ

Ο Άρης είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος Pacific Ocean στη Πρέβεζα, όπου και διατηρεί καταδυτικό συνεργείο. Είναι εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης PSA Instructor και πατέρας δύο κοριτσιών. Ψαρεύει στη περιοχή της Πρέβεζας, αλλά και όλο το Ιόνιο, όπου και έχει αδυναμία στο βαθύ ψαροτούφεκο. Στο παρελθόν συμμετείχε σε αγώνες ψαροτούφεκου στη Κέρκυρα με ζευγάρι τον πρωταθλητή Ρίγγα.


Τα αποτελέσματα, φωτογραφίες, βίντεο αλλά και όλο το ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στη σελίδα www.boatfishing.gr αλλά με συνεχής ενημερώσεις στο facebook στο www.facebook.com/boatfishing

Για να σας έρχονται οι ενημερώσεις κάντε τα 2 απλά βήματα

🖥 Ρύθμιση από τον #υπολογιστή 💻:
1⃣ Στη σελίδα μας στο Facebook www.facebook.com/boatfishing, επιλέξτε το «Ακολουθείτε» (ή «Following» αν έχετε ρυθμίσει αγγλικά)
2⃣ και μετά, το «Να εμφανίζονται πρώτα» (ή «See First» αν έχετε ρυθμίσει αγγλικά)!

Εναλλακτικά, μπορείτε να το ρυθμίσετε από το κινητό:

Ρύθμιση από το #κινητό:
1⃣ Στη σελίδα μας στο facebookwww.facebook.com/boatfishing, επιλέγετε τις τρεις τελείες που είναι πάνω δεξιά.
2⃣ Από το μενού επιλέγεται το «Ακολουθείτε» (ή «Following»), και έπειτα το «Να εμφανίζονται πρώτα» (ή «See First»)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

49ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας Ανδρών 2020 Πόρτο Χέλι Στις 31 Οκτωβρίου – 1η Νοεμβρίου 2020

Tags
ΕΟΥΔΑ Πρωταθλητές Υποβρύχιας Αλιείας Αγώνας Ψαροτούφεκου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL