Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας, Πόρτο Χέλι 2023 - Συμμετοχές - Αποτελέσματα

4 Νοεμβρίου, 2023

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας, Πόρτο Χέλι 2023 - Συμμετοχές - Αποτελέσματα

Στo Πόρτο Χέλι διεξάγεται το 52ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Υποβρύχιας Αλιείας στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.).

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου, το οποίο αποτελεί τον ύψιστο αγωνιστικό θεσμό για το υποβρύχιο ψάρεμα – ψαροτούφεκο στη χώρα μας. Διεξάγεται μια φορά κάθε χρόνο και σε ένα διαφορετικό μέρος της Ελλάδας. Φέτος συμμετέχουν 16 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Η διοργάνωση και η επιλογή της περιοχής
Την διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει και φέτος ο Νίκος Καμπάνης, γνωστός για την προσφορά του στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο τόσο σαν αρχηγός ομάδας αλλά και έφορος της ΕΟΥΔΑ. Επιπλέον στο Πόρτο Χέλι, έχει την υποστήριξη του Γιάννη Σιδέρη, 10 φορές Πρωταθλητή Ελλάδος, ο οποίος θα διεκδικήσει τον ενδέκατο τίτλο σπάζοντας για άλλη μία φορά το δικό του ρεκόρ.

Αλυτάρχης του αγώνα θα είναι ο κ. Γιώργος Ιωάννου, Πρωταθλητής Ελλάδος 1998, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία και έχει φέρει εις πέρας αρκετούς πανελλήνιους αγώνες ως αλυτάρχης και παλαιότερα ως αθλητής .

Φωτογραφική και κάλυψη live του Αγώνα θα γίνει με την βοήθεια της Άννας Χάλαρη, που βρίσκεται από την Παρασκευή στο Πόρτο Χέλι και θα καλύψει μέσα από την θάλασσα όλες τις εξελίξεις.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Αποτελέσματα Α’ Ημέρας Ατομικού

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΖΥΓΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ:

Πόρτο Χέλι, ένας δύσκολος ψαρότοπος

Όσοι έχουν κατέβει στο Πόρτο Χέλι για αναγνώριση μιλούν για ένα δύσκολο μέρος από άποψη ψαριών, τα οποία μετακινούνται συνεχώς, τόσο τα μαύρα όσο και τα άσπρα ψάρια. Οι βυθοί είναι ως επί το πλείστων λασποβυθοί με ιδιαίτερα θολά νερά. Τα μαύρα ψάρια κινούνται νευρικά ακόμα και σε βάθη των -40 μέτρων. Το δυσκολότερο όμως φέτος, είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΥΔΑ: “ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΣΚΑΦΗ”, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Παρασκευή 3.11.2023
17.00-18.00 Εγγραφή ομάδων και εξόφληση παράβολου στην καφετέρια Rebel στην παραλία Πορτοχελίου.
18.00 Συγκέντρωση ομάδων στην καφετέρια Rebel. στην παραλία Πορτοχελίου. για την ενημέρωση των λεπτομερειών του αγώνα.

Σάββατο 4.11.2023
08.30 Συγκέντρωση στη γλίστρα του Πορτοχελίου
09.00 Απόπλους.
09.30 Έναρξη του αγώνα.
14.30 Λήξη του αγώνα.
16.30 Ζύγισμα στην καφετέρια Rebe].

Κυριακή 5.11.2023
08.30 Συγκέντρωση στη γλίστρα της Κοιλάδας
09.00 Απόπλους.
09.30 Έναρξη του αγώνα.
14.30 Λήξη του αγώνα.
16.30 Ζύγισμα στην καφετέρια Rebel.
17.30 Απονομές Επάθλων.

 

Ποιοι συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου – Πόρτο Χέλι 2023

Μπορεί φέτος να λείπουν σημαντικοί αθλητές με διεθνής τίτλους όπως ο Μανώλης Γιάνκος και ο Γεράσιμος Καββαδίας, δεν παύουν όμως αυτοί που συμμετέχουν να αποτελούν σοβαροί διεκδικητές του Πανελλήνιου Τίτλου, απέναντι στον «αθλητή φαινόμενο» Γιάννη Σιδέρη.

Ο αγώνας, το ζύγισμα και οι απονομές θα είναι και φέτος μία γιορτή του ψαροτούφεκου δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι η υποβρύχια αλιεία αποτελεί δικαίωμα όλων. Πόσο μάλιστα όταν η χώρα μας πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την πρωτιά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας στη Σύρο.

Το περιοδικό Spearfishing Magazine θα καλύψει οπτικά live τον αγώνα μέσω της Άννας Χάλαρη οπότε Σάββατο και Κυριακή συντονιστείτε στη σελίδα facebook www.facebook.com/spearfishingmagazine αλλά και στο www.boatfishing.gr και μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις!

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο 52ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υπ. Αλιείας:

  ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΜΙΛΟΣ
1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΙΜΠΑΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
4. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
5. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΛΚΗΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
6. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
7. ΜΙΧΑΗΛ ΣΙΜΙΤΣΑΚΗΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
9. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΑΡΤΣΕΒΙΤΣ Α.Ο. ΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
10. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Ν.Ο. ΣΗΤΕΙΑΣ
11. ΜΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Ν.Ο. ΣΗΤΕΙΑΣ
12. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ
 13. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΙΑΝΔΡΗΣ Ε/Κ & Υ/Δ ΝΗΡΙΤΗΣ
 14. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Ν.Ο.Τ.Κ.
 15. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
16. ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΓΓΑΣ Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Λίγα λόγια για τον θεσμό
Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ατομικός, αφού οι αθλητές αγωνίζονται μόνοι τους. Στον αγώνα οι αθλητές καταδύονται με κράτημα αναπνοής (αθλητική υποβρύχια αλιεία) χρησιμοποιώντας ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό, όπως Στολή υγρού τύπου, μάσκα, αναπνευστήρα, πέδιλα και ψαροτούφεκο το οποίο οπλίζουν με την μυϊκή τους δύναμη και απαραιτήτως, πλωτήρας σήμανσης (κοινώς σημαδούρα ). Υπάρχει στον αγώνα ειδικός κανονισμός σχετικός με την αλιεία ψαριών, με επιτρεπόμενα και απαγορευμένα είδη. Για παράδειγμα, επιτρέπεται η αλιεία ενός μόνο ροφού ανά ημέρα από κάθε αθλητή, με ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος πέντε κιλών. Από τα λοιπά είδη αλιεύονται ψάρια από 400 γραμμάρια και άνω και μέχρι δέκα τεμάχια ανά είδος. Απαγορεύονται τα μαλάκια, τα καρχαριοειδή και ο τόνος.

Για κάθε έγκυρο ψάρι που πιάνει ο αθλητής, βαθμολογείται μέσα από ένα ειδικό σύστημα βαθμολόγησης αγώνων. Το σύνολο των δυο αγωνιστικών ημερών δίνει την τελική βαθμολογία για τον κάθε αθλητή. Ο αθλητής με την μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδος

Έχει διάρκεια δυο αγωνιστικές ημέρες, από πέντε ώρες ημερησίως. Κάθε αγωνιστική ημέρα διεξάγεται σε διαφορετική θαλάσσια περιοχή, η οποία ονομάζεται Τράπεζα Αγώνα. Οι Τράπεζες του αγώνα έχουν όρια, αρχή και τέλος, γεγονός που προβλέπεται από ειδική άδεια η οποία παρέχεται κατόπιν αιτήσεως του διοργανωτή ομίλου από την Νομαρχία και το Τμήμα Εποπτείας Αλιείας που είναι και αρμόδιο για γνωμοδότηση και αδειοδότηση.

 

Οι πρώτες φωτογραφίες από τον Αγώνα:

Tags
ΕΟΥΔΑ Αγώνας Ψαροτούφεκου Πόρτο Χέλι Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας
Comodo SSL