Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Καραγιάννης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Απόχη Medousa

15 Ιουλίου, 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Απόχη Medousa

 

Ένα νέο προϊόν λανσαρίστηκε πρόσφατα στον κατάλογο της εταιρείας SIM, και µας κέντρισε το ενδιαφέρον για µελέτη και δοκιµή.

Η εταιρεία SIM A.E., αντιπροσωπεύει επιτυχώς τη γνωστή σε όλους µας εταιρεία παραγωγής προϊόντων για κυπρίνους DAM, η οποία έχει λανσάρει πρόσφατα µία πλήρη γκάµα προϊόντων µε την ονοµασία MAD, και απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις του ψαρέµατος κυπρίνου. Η µακρόχρονη εµπειρία και η στενή επαφή της εταιρείας µε το carp fishing, αλλά και η πολύ ικανή οµάδα της στο σχεδιασµό και την ανάπτυξη προϊόντων, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασµό για τη δηµιουργία καινοτόµων υλικών µε µεγάλη πρακτική αξία, που µπορούν να µας λύσουν τα χέρια.

Πρώτο στην λίστα µας είναι ένα πανέξυπνο προϊόν, η απόχη Medusa της MAD. Μπορεί όλες οι εταιρείες να κατασκευάζουν απόχες, καµία όµως δεν έχει σκεφτεί να κάνει αυτό που έκανε η MAD στη «Μέδουσά» της!

sim_medousa_aΠολλές φορές µας έχει τύχει να πιαστεί ψάρι κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού ψαρέµατος και πάνω στην ένταση της στιγµής, να βρεθούµε µε το καλάµι και την απόχη στα χέρια, αλλά χωρίς το φακό µας. Η Medousa λοιπόν, είναι µία απόχη µε ενσωµατωµένο φακό, ακριβώς εκεί όπου χρειάζεται! Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, είναι όµως η πιο έξυπνη προσθήκη που έχει γίνει µέχρι σήµερα σε απόχη. Ο φακός της Medousa θα σας επιτρέψει να αποχιάσετε κάθε «νυχτερινό επισκέπτη», και θα σας «δώσει τα φώτα του» εκεί ακριβώς που χρειάζεται, δηλαδή στην απόχη σας και πουθενά αλλού! Το ενσωµατωµένο σύστηµα φωτισµού αποτελείται από 4 led µεγάλης διάρκειας ζωής πάνω στην σταθερή κεφαλή από γραφίτη ABS, και είναι καλυµµένο από µαλακό υλικό.

Φυσικά, µία από τις µεγάλες προκλήσεις που αντιµετώπισε η εταιρεία ήταν να κάνει το φακό αδιάβροχο, και τελικά το κατάφερε µε απόλυτη επιτυχία. Ακόµη και αν οι συνθήκες της δοκιµής δεν πρόκειται ποτέ να συµβούν στην πράξη, η κεφαλή δοκιµάστηκε 2 µέτρα κάτω από το νερό για πάνω από δύο ώρες, χωρίς την παραµικρή δυσλειτουργία. Έτσι, µπορούµε να είµαστε σίγουροι ότι ο φακός της απόχης µας δε θα µας εγκαταλείψει εύκολα.

Μιλώντας για την απόχη βέβαια, δε θα πρέπει να παραλείψουµε να αναφέρουµε πως πρόκειται για µία καθαρόαιµη carp απόχη, µε διαστάσεις στεφανιού 42 ιντσών και µήκος διχτυού 110 cm, ενώ το κοντάρι της είναι κατασκευασµένο από carbon και αποτελείται από δύο στελέχη των 90 cm, µε εξαιρετικό φινίρισµα.

Έτσι, µπορούµε πλέον να πούµε µε σιγουριά, πως η Medousa είναι η «βασίλισσα των αποχών carp», και δεν πρέπει να λείπει από το βασικό εξοπλισµό µας!

  • ΣΙΜ Α.Ε.
  • τηλ.: 210 4903.566, www.sim.gr
Comodo SSL