Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ταχύπλοο Σκάφος Hermes Speedster

15 Ιουνίου, 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ταχύπλοο Σκάφος Hermes Speedster

Οι λάτρεις των κλασικών ταχύπλοων µπορεί να εντυπωσιάζονται από τις επιδόσεις των σηµερινών σκαφών, όµως δύσκολα θα αισθανθούν την ίδια συγκίνηση όπως όταν αντικρίζουν ένα κλασικό ταχύπλοο µε τις γραµµές των πρώτων εκείνων σκαφών που το διεθνές jet set έδωσε τόσο αίγλη και φήµη.

HermesSpeedmaster_04Η Seven Seas Yachts «αναβίωσε» την κλασική αυτή σχεδίαση σε ένα πολυεστερικό σκάφος που συνδυάζει κοµψότητα, τεχνολογία και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Το project Hermes Speedster είναι Ελληνικό και ήδη το σκάφος βρίσκεται σε παραγωγή. Το αποτέλεσµα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, πόσο µάλιστα όταν συνδυάζεται µε έναν κινητήρα Jet Drive, όπου σύµφωνα µε την εταιρεία µε έναν κινητήρα 120 ίππων φτάνει τα 40 mph και µε κατανάλωση 5,5 λτ./ώρα! Υπολογίζουν ότι στους 155 ίππους κινητήρα η ταχύτητα θα ξεπεράσει και τα 45 mph.

HermesSpeedmaster_06Η γάστρα του έχει δίπλωµα ευρεσιτεχνίας, λειτουργεί άψογα σε όλες τις συνθήκες µε σταθερό τριµ περίπου 2,5 – 3 µοίρες σε όλο το εύρος ταχυτήτων. Χαρακτηριστικό της πλεύσης τους σκάφους η παντελής έλλειψη ορθοπλωρίσµατος και η απουσία µετάβασης. ∆ηλαδή η φάση πλαναρίσµατος δεν είναι καθόλου διακριτή, ανατρέποντας ότι γνωρίζαµε µέχρι στιγµή στα ταχύπλοα. Αυτό σηµαίνει ότι µπορούµε να ταξιδεύουµε µε 5, 7, 9, 15 ή και 30 mph άνετα και οικονοµικά.

HermesSpeedmaster_02Το directional stability είναι παραπάνω από άψογο, η πορεία δηλαδή παραµένει ευθεία ακόµα και όταν αφήσουµε το τιµόνι. Οι 72 µοίρες στην πλώρη και σε συνεργασία µε την υπόλοιπη γάστρα εξασφαλίζουν πραγµατικά ένα άνετο και στεγνό ταξίδι ακόµα και σε αντίξοες συνθήκες. Όλα αυτά σε ένα σκάφος υψηλής αισθητικής, ποιότητας και πολυτέλειας. Όπως µάλιστα ανέφερε ο επικεφαλής του project Νικόλας Πολίτης, το σκάφος έχει παρουσιάσει εξαιρετική ποιότητα πλεύσης στη θάλασσα και διατίθεται για sea trial για όσους ενδιαφέρονται. Αξίζει να σηµειώσουµε ότι η εταιρεία κατασκευάζει πολυτελή γιοτ όπως το 17µετρο Legend 54, όπου µε Twin Volvo Penta IPS 600, 435 Hp µε ταχύτητα max 35 knots, και καταναλώσεις στους 14 κόµβους 2,14 λτ/νµ. και στους 25 3,32 λτ/νµ.! Το µεγάλο της εταιρείας είναι στα 22 µέτρα, µε εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις!

Περισσότερες πληροφορίες για το Hermes Speedster, αλλά και τα υπόλοιπα σκάφη της Seven Seas στην έκθεση Boat & Fishing Show 2016, αλλά και στο site της εταιρείας www.sevenseasyachts.eu/hermes ή στο facebook www.facebook.com/sevenseasyachts.

  • SEVEN SEAS YACHTS
  • 6973669789
  • www.sevenseasyachts.eu
Tags
Πολυεστερικό Σκάφος Made in Greece Hermes Speedster Seven Seas Yachts
Comodo SSL