Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέο ZAR 53

Ιούνιος 15, 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νέο ZAR 53

 

Το νέο ZAR 53 είναι το µοντέλο των ρεκόρ! Με µήκος µόλις 5,35 µέτρα, ταξιδεύουν µέχρι και 8 άτοµα σε σωστά µελετηµένα καθίσµατα, διαθέτει δύο διπλά κρεβάτια, 8 ταµπούκια για τον εξοπλισµό µας και µια σειρά από µοναδικούς συνδυασµούς διαρρύθµισης καταστρώµατος (κρεβάτια – τραπέζια – καθίσµατα).

BF_39_ZAR-53_3Όλα έχουν σχεδιαστεί για την µέγιστη άνεση και απόλαυση του πληρώµατος στη παραµονή του στο σκάφος, είτε ταξιδεύει είτε όχι. Η διαµόρφωση αυτή και η ευκολία µετατροπής ανάλογα τις ανάγκες του πληρώµατος, το κάνουν µοναδικό για τουρισµό, για ατελείωτες βόλτες µε την οικογένεια ή την παρέα και βέβαια τη δυνατότητα διαβίωσης στο σκάφος µε την κατάλληλη τέντα.

BF_39_ZAR-53_2Αυτή λοιπόν η φιλοσοφία που παρουσίασε η ZAR όταν έκανε την εµφάνισή της πριν αρκετά χρόνια, παραµένει διαχρονική και τόσο χαρακτηριστική που δεν αντιγράφεται. Μάλιστα τα φουσκωτά σκάφη ZAR διαθέτουν 4 διεθνής πατέντες πάνω στην κατασκευή και τη διαρρύθµιση.

Στο καθρέπτη του µπορεί να τοποθετηθεί κινητήρας από 70 ως 140 ίππους, και η δεξαµενή του έχει χωρητικότητα 130 λίτρα δίνοντας µεγάλη αυτονοµία για τα µέτρα του. Η γάστρα του έχει βαθιά είσοδο που βοηθά στην πλεύση και ιδίως στην αντιµετώπιση µεγάλου κυµατισµού, µε δύο τούνελ στο σηµείο του chine (πατέντα της ZAR) που εισάγει αέρα, δίνει καλύτερο πλανάρισµα, και µειωµένες τριβές άρα και καταναλώσεις.

BF_39_ZAR-53_4Άλλη µία καινοτοµία της ZAR είναι το στήσιµο των αεροθαλάµων, οι οποίοι δεν εξέχουν από την πολυεστερική κατασκευή της γάστρας, έτσι τα 5,35 µ. ολικού µήκους δίνουν ανάλογο µήκος γάστρας και εξίσου µεγάλο εσωτερικό χώρο καταστρώµατος (5,30 µ.) κερδίζοντας σε µεγαλύτερη επιφάνεια πλεύσης, χωρίς να αυξάνεται το ολικό µήκος.

Η αίσθηση που δίνουν όλα τα ZAR όταν κάποιος βρεθεί στο κατάστρωµα είναι ότι βρίσκεσαι σε πολύ µεγαλύτερο φουσκωτό, λόγω του πλάτους αλλά και της σχεδίασης του καταστρώµατος.

Αν λοιπόν λάβουµε υπόψη µας όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουµε ότι τα ZAR είναι µία άριστη επιλογή, πόσο µάλιστα όταν συνδυάζονται µε την απόλυτη υποστήριξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας, της εταιρείας Nautica Center.


  • NAUTICA CENTER
  • 24280 91700, 6944 393979
  • www.nautica-center.gr
Comodo SSL