Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Δεσποτίδης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ψάρεµα µε τη CORMORAN

16 Ιουνίου, 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ψάρεµα µε τη CORMORAN

Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο της εταιρείας Εν Πλώ Καλαϊτζή, ο νέος φίλος του carp fishing θα βρει οτιδήποτε µπορεί να του φανεί χρήσιµο για να ξεκινήσει και ο µυηµένος φίλος της τεχνικής θα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει εξειδικευµένο προαιρετικό εξοπλισµό για να κάνει τα ψαρέµατά του πιο ξεκούραστα, αποδοτικά και ασφαλή, για αυτόν αλλά και τα ψάρια (catch and release).

01_cormoran_02Ο βασικός εξοπλισµός για το ψάρεµα του κυπρίνου περιλαµβάνει καλάµια carp δύο και τριών τεµαχίων, µε µήκη 12’-13’ και test curves 3.0-3.5 lbs, ενώ στη γκάµα της εταιρείας υπάρχει και spod rod (AKX Spod Carp) µε test curve 4.5 lbs για το µαλάγρωµα µε ρουκετάκια (spod rocket). Η γκάµα των µηχανισµών απαρτίζεται από baitrunners (διπλά φρένα) και big pits (µεγάλος όγκος, ρηχές, κωνικές µποµπίνες, µεγάλη δύναµη έλξης), για να ικανοποιηθεί κάθε γούστο και φιλοσοφία αλλά και να καλυφθούν όλες οι ψαρευτικές συνθήκες. Για το γέµισµα των µηχανισµών υπάρχουν ειδικές πετονιές (Cortest) και νήµατα (Corastrong), ενώ µπορείτε να εµπιστευτείτε τη στήριξη των καλαµιών σας στα πολλά είδη από πασαλάκια (banksticks) και την οπτική αναγνώριση των τσιµπιών στη µεγάλη ποικιλία οπτικών ειδοποιητών (hangers-swingers). Για την κατασκευή των αρµατωσιών σας θα βρείτε καµουφλαρισµένα παράµαλλα και νήµατα, παράµαλλα µε περιεχόµενο µολύβι (leadcores) και πετονιές από fluorocarbon, αγκίστρια όλων των ειδών και βαρίδια µε ενσωµατωµένο σωληνάκια κατά των µπερδεµάτων (leads with anti-tangle tubing), ενώ για τους αρχάριους υπάρχουν έτοιµες αρµατωσιές, φτιαγµένες µε πρώτης ποιότητας υλικά. Οι συλλήψεις των ψαριών διασφαλίζονται µε τις ειδικές, ευµεγέθεις απόχες, φτιαγµένες ειδικά για αυτό το ψάρεµα. Πολλαπλές καλαµοθήκες αναλαµβάνουν να φιλοξενήσουν δύο ή τρία δίσπαστα καλάµια µαζί µε τους µηχανισµούς τους, πασαλάκια ή βάσεις rod-pods, αναλώσιµα και ότι άλλο χρειάζεστε για ένα ξεκούραστο και ασφαλές ψάρεµα.

Ο προαιρετικός εξοπλισµός αποτελείται κυρίως από υλικά µη «ζωτικής σηµασίας», αλλά που αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης ενός καλού ψαριού, τις δυνατότητες προσέγγισης δύσκολων σηµείων, την ποικιλία των αρµατωσιών (ηχητικοί ειδοποιητές, σετ ειδοποιητών και δέκτη, µπότες και waders, απελευθερωτές βαριδιών, χάντρες, θερµοσυστελλόµενα σωληνάκια, clips ασφαλείας, σωληνάκια κατά των µπερδεµάτων, stops, βελόνες και ειδικά τρυπανάκια για το τρύπηµα και την εύκολη δόλωση των boilies και των pellets στη θηλιά των hair rigs).

Η ασφαλής εναπόθεση των ψαριών στη όχθη µετά το απόχιασµα είναι δουλειά των unhooking mats (στρώµατα απαγκίστρωσης), η συντήρησή τους µέχρι τη στιγµή της φωτογράφισης και απελευθέρωσης γίνεται σε ειδικούς διάτρητους σάκους (keepnets) και η προσεκτική διαδικασία της ζύγισής τους ανατίθεται στις ειδικές ζυγαριές (scales) και τους σάκους ζύγισης (weight slings). Το θέµα της άνεσης, της ξεκούρασης και της ζεστασιάς σας αναλαµβάνουν υπνόσακοι µε προδιαγραφή πολύ χαµηλών θερµοκρασιών, ευρύχωρες καρέκλες ή πολυθρόνες (carp chairs), πτυσσόµενα κρεβάτια, ειδικά πολωτικά γυαλιά (polarized sunglasses).

01_cormoran_03Για το τέλος αφήσαµε ένα πολύ σηµαντικό κοµµάτι του ψαρέµατος των κυπρίνων, το µαλάγρωµα και τα δολώµατα. Για το µαλάγρωµα λοιπόν θα βρείτε έτοιµα µίγµατα µαλάγρας (Mag Mix, Mag Mix Plus-Betaine), pellets (Blood halibut µε ακαταµάχητη µυρωδιά ψαριού και µεγάλο χρόνο αντοχής στο νερό – Scopex µε το εξαίσιο, διαχρονικό άρωµα βανίλιας-βουτύρου) και pellets από καθαρό καλαµπόκι. Η παροχή της µαλάγρας πολύ κοντά ή ακριβώς δίπλα στο δόλωµά σας µπορεί να γίνει χρησιµοποιώντας υδροδιαλυτές σακούλες, απλές ή διάτρητες για εύκολη εισχώρηση νερού (PVA bags-perforated PVA bags), νήµα από PVA (PVA string) και κυλινδρικό δίχτυ από PVA (PVA mesh tube).

en_plo_logo

  • ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΛΑΪΤΖΗ
  • τηλ.: 2310 752.359, 2310 752 169
Comodo SSL