Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Συμβατικό φουσκωτό Escape 3.60

Μάιος 17, 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Συμβατικό φουσκωτό Escape 3.60

Μια πρόταση αγοράς που παραµένει πάντα επίκαιρη, είναι το συµβατικό φουσκωτό σκάφος. Η Escape 24 έχει εξειδικευτεί στην κατασκευή και εισαγωγή συµβατικών φουσκωτών, τα οποία διανέµει στην κεντρική έκθεση της στη Λ. Αθηνών 21, αλλά και σε επιλεγµένους αντιπρόσωπους σε όλη την Ελλάδα, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και εξαγωγή στη Τουρκία και την Ισπανία.

Escape-3.60_2Η νέα γενιά συµβατικών Escape, διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, και µία ιδιαίτερη καινοτοµία που τα κάνει µοναδικά. Είναι η πρώτη εταιρία που σχεδίασε την τρικάρινη φουσκωτή γάστρα σε συµβατικό προσφέροντας µεγάλη ασφάλεια, γρήγορη πλεύση και πλανάρισµα. Επιπλέον απορροφά τους κραδασµούς δίνοντας πιο γλυκό ταξίδεµα.

Η κάθε καρίνα έχει ξεχωριστό αεροθάλαµο όπου διατρέχει το διαµήκη άξονα του φουσκωτού, µε τις βαλβίδες πλήρωσης να βρίσκονται στη πλώρη (δείτε σχετική φωτογραφία).

Escape-3.60_4Οι ενισχυµένες µπάρες αλουµινίου για το πάτωµα και οι βαλβίδες υπερπλήρωσης που αποτρέπουν την περίπτωση καταστροφής του αεροθαλάµου από υψηλή πίεση (από τον ήλιο ή από λάθος εκτίµηση στο φούσκωµα) και το ανθεκτικό ύφασµα της γάστρας θα δώσουν χρόνια ζωής στο φουσκωτό ακόµα και αν το χρησιµοποιούµε αρκετά συχνά. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην στήριξη του καθρέπτη ο οποίος δέχεται και τις µεγαλύτερες τάσεις.

Όλο το σκάφος κατασκευάζεται από νέο ύφασµα PVC πολύ πιο ισχυρό από αυτό που υπήρχε στα προηγούµενα µοντέλα Escape και από αυτά που χρησιµοποιούν στον ανταγωνισµό. ∆ιαθέτει διπλούς σχοινοφόρους, έναν εσωτερικά για στήριξη του πληρώµατος και έναν εξωτερικά για να διευκολύνεται η ανάβαση στο συµβατικό από τη θάλασσα (απαραίτητο για ψαροτουφεκάδες).

Escape-3.60_3

Ακόµα έχει χειρολαβές, ενισχυµένες ενώσεις υφάσµατος, ανθεκτικό και ελαφρύ αλουµινένιο πάτωµα και ύφασµα αντοχής στις υπεριώδεις ακτίνες, το αλάτι και τις φθορές από τη συχνή χρήση.

Επιπλέον το 3.60 που δοκιµάσαµε είχε άλλη µία καινοτοµία της Escape 24, όλη η καρίνα «ντύνεται» µε µια έξτρα επίστρωση από ενισχυµένο πλαστικό υλικό, το οποίο το προστατεύει από γδαρσίµατα όταν το τραβάµε το σκάφος στη παραλία.

Escape-3.60_5Αυτή είναι η ενισχυµένη έκδοση και υπάρχει σε µήκη από 3 ως 4.20 µέτρα. Να σηµειώσουµε πάντως ότι η εταιρία εκτός της εγγύησης ποιότητας και υφάσµατος για 3 έτη, παρέχει και πλήρη υποστήριξη σε σέρβις και επισκευές τόσο για τα σκάφη της όσο και για άλλα φουσκωτά.

Το 3.60 µε έναν κινητήρα 10 – 15 hp µπορεί να πλανάρει και να ταξιδέψει γρήγορα και µε ασφάλεια και οικονοµία χωρίς να χρειάζεται ο χειριστής να έχει άδεια χειριστή ταχυπλόου. Οι χώροι του επιτρέπουν το άνετο ψάρεµα τριών ατόµων µε τον εξοπλισµό τους. Το πάτωµα αποτελείται από 3 + 1 κοµµάτια από αλουµίνιο τα οποία και κουµπώνουν σωστά, ενισχύονται από τις πλαϊνές µπάρες και δίνουν ένα άκαµπτο ντεκ στο οποίο µπορούµε να σηκθούµε και να περπατήσουµε χωρίς κανένα πρόβληµα. Η ευστάθεια που έχουν τα συµβατικά ακόµα και σε αυτά τα µέτρα είναι εξαιρετική αν τη συγκρίνεις µε την αντίστοιχη πολυεστερικών.

Tags
Φουσκωτά Δοκιμές Φουσκωτών Escape 24 Συμβατικά Φουσκωτά
Comodo SSL