Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Παρουσίαση: Ασφάλειες σκαφών Groupama - Φοίνιξ

18 Σεπτεμβρίου, 2016

Παρουσίαση: Ασφάλειες σκαφών Groupama - Φοίνιξ

Ασφάλιση στα σκάφη αναψυχής
H ασφάλιση για τα πολυεστερικά σκάφη άνω των 30 ίππων και για τα φουσκωτά άνω των 15, είναι υποχρεωτική από το 1999 (Νόµος 2743/99). ∆υστυχώς, η χρησιµότητα της υπηρεσίας δεν είναι κατανοητή σε όλους και κάποιοι ίσως να µην το ασφάλιζαν αν τα πρόστιµα του λιµεναρχείου δεν ήταν τόσο τσουχτερά. Συγκεκριµένα, το 2000 που εφαρµόστηκε ο νόµος, η πρώτη αντίδραση των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής ήταν η επιλογή απλής ασφάλισης ιδίως σε ιδιοκτήτες µικρών σκαφών µε µικρή αξία αγοράς ή πώλησης. Όµως η πράξη έδειξε ότι η «µικτή» ασφάλιση ήταν πολύ πιο συµφέρουσα από άποψη κάλυψης, ιδίως για όσους είχαν προνοήσει να προσθέσουν καλύψεις µηχανικής βλάβης, άξονα, προπέλας κλπ. Μία και µόνο ζηµιά µπορούσε να γλιτώσει µεγάλες αβαρίες, τις οποίες στατιστικά µπορεί να πάθει οποιοσδήποτε χρησιµοποιεί σκάφος. ∆εν είναι τυχαίο ότι όλες οι εταιρείες ενοικίασης φουσκωτών έχουν τέτοιες ασφάλειες στα σκάφη τους και όπως µου έχουν αναφέρει επαγγελµατίες του χώρου έχουν καλύψει πολύ «χοντρές» ζηµιές, που σε διαφορετική περίπτωση έπρεπε να πληρωθούν από τους πελάτες ή την εταιρεία ενοικίασης. ∆ιαβάζοντας την καρτέλα καλύψεων της Groupama Φοίνιξ, βλέπουµε πως υπάρχουν καλύψεις για τις οποίες ποτέ δε θα περιµέναµε πως µπορούµε να αποζηµιωθούµε. Αναφέρω µερικές: ανέλκυσης-καθέλκυσης, θαλάσσιοι κίνδυνοι, βύθιση, ηµι-βύθιση, ανατροπή, προσάραξη, πρόσκρουση, σύγκρουση, φωτιά, ολική ή µερική κλοπή σκάφους, µηχανής ή εξοπλισµού, ζηµιές στο σκάφος, κακόβουλες ενέργειες, ατυχήµατα κατά την φόρτωση-εκφόρτωση, οδική µεταφορά, µηχανική βλάβη, υπηρεσίες συντονισµού διάσωσης κλπ. Είναι λοιπόν τόσο µεγάλη η γκάµα προστασίας, ώστε πραγµατικά δεν αξίζει να κινούµαστε χωρίς µια σωστή ασφάλεια. Κάτι άλλο που ακούω αρκετά συχνά το τελευταίο διάστηµα από φίλους και έχω εντελώς αντίθετη άποψη, είναι ότι κόβουν την µικτή ασφάλεια λόγω της οικονοµικής κατάστασης. Αντιθέτως τώρα είναι η απαραίτητη περίοδος για σωστή ασφάλιση, µιας και σε οποιαδήποτε αβαρία µπορεί ο ιδιοκτήτης του σκάφους να το επαναφέρει χωρίς να χάσει χρήµατα.  Για να ισχύσουν όµως όλα τα παραπάνω και για να είµαστε εξασφαλισµένοι ότι τα χρήµατά µας πιάνουν τόπο, χρειαζόµαστε µία αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρία, µε ευέλικτα, εξειδικευµένα προγράµµατα, τόσο στον χρόνο ασφάλισης όσο και από τις πρόσθετες παροχές που αναζητούµε στην επέκταση της «βασικής». Η Groupama Φοίνιξ, ακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς, σχεδίασε τις σειρές προγραµµάτων ασφάλισης σκαφών Mare και Πυξίδα, που σας προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε για την ασφάλεια του σκάφους σας.

Πρόγραµµα Mare
Τα προγράµµατα Mare είναι κατάλληλα για ταχύπλοα και µηχανοκίνητα σκάφη προσωπικής αναψυχής, αξίας έως 200.000 ευρώ, είτε αυτά βρίσκονται σε περίοδο χρήσης (στη θάλασσα, σε λιµάνι ή σε µαρίνα) ή σε ακινησία (παροπλισµό).

Πρόγραµµα Πυξίδα
Τα προγράµµατα Πυξίδα είναι κατάλληλα για ιστιοφόρα, ταχύπλοα και µηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής, ιδιωτικής ή επαγγελµατικής χρήσης, καθώς και ηµερόπλοια, αξίας έως 300.000 ευρώ, είτε αυτά βρίσκονται σε περίοδο χρήσης (στη θάλασσα, σε λιµάνι ή σε µαρίνα), ή σε περίοδο ακινησίας (σε παροπλισµό). Όποιες και αν είναι οι επιλογές σας, η Groupama Φοίνιξ φροντίζει να µην «περάσετε από σαράντα κύµατα», ούτε στη θάλασσα, ούτε στη στεριά. Με τα νέα προγράµµατα Mare προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής για την ασφάλεια της περιουσίας τους. Καλύπτει απαιτήσεις αστικής ευθύνης (σύµφωνα µε το Ν. 2743/99) αλλά και ζηµιών του ίδιου του σκάφους, τόσο κατά τις περιόδους πλεύσης, όσο και κατά τις περιόδους ακινησίας και σας προσφέρει επιπλέον δωρεάν υπηρεσίες βοήθειας. Τα πέντε νέα σχέδια ασφάλισης (από απλή ως µικτή ασφάλεια, µε µεγάλη γκάµα καλύψεων) απευθύνονται σε ιδιοκτήτες µηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής -ταχύπλοων, φουσκωτών και θαλαµηγών-, συνολικής αξίας έως €200.000:
•Mare Navi ή Mare Cruise για την περίοδο πλεύσης Mare Park για την περίοδο ακινησίας στην στεριά, σε parking σκαφών ή ιδιωτικό χώρο του ασφαλισµένου. •Προστιθέµενη αξία στα πακέτα Mare, πέραν του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού κόστους τους, προσδίδει η δυνατότητα συνδυασµένης ασφάλισης του σκάφους για 6 µήνες πλεύσης/χρήσης και 6 µήνες στη στεριά, µε τα Mare Mix & Match Navi και Mare Mix & Match Cruise.
•Ευρύ και ευέλικτο φάσµα καλύψεων, από την υποχρεωτική βασική ασφάλιση αστικής ευθύνης µέχρι την πλήρη ασφάλιση του σκάφους.
•Πρόβλεψη για την περίοδο ακινησίας του σκάφους στη στεριά.
•Μοναδική δυνατότητα συνδυασµένης κάλυψης Mare Mix & Match.
•Ιδιαίτερα χαµηλό κόστος, µε δυνατότητα τµηµατικών πληρωµών (ανά 6µηνο ή 3µηνο).
•Πρόσθετες δωρεάν υπηρεσίες ιατρικής βοήθειας, τεχνικής υποστήριξης και συντονισµού διάσωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε µε τον προσωπικό σας Ασφαλιστικό Σύµβουλο ή µε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών στα τηλέφωνα 800 11 93800 ή 210 3295111.

Tags
Σκάφος Παρουσίαση Ασφάλειες Groupama Ασφάλιση στα Σκάφη Αναψυχής Ασφάλειες Σκαφών [jetpack-related-posts]
Comodo SSL