Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Παρουσίαση: φουσκωτό Olympic CaptainHook 4.30

18 Σεπτεμβρίου, 2018

Παρουσίαση: φουσκωτό Olympic CaptainHook 4.30

H Olympic παρουσιάζει ένα νέο µοντέλο µε όµορφο design και φιλόξενο κατάστρωµα, το Captain Hook 4.30. Παρά το µικρό του µήκος διαθέτει αξιόλογους αποθηκευτικούς χώρους και είναι ιδανικό για τις καθηµερινές βόλτες στην θάλασσα ή το ψάρεµα και το ψαροτούφεκο.

Σύµφωνα µε τον κατασκευαστή µε 50 ίππους εξωλέµβια µπορεί να τραβήξει ακόµα και σκι ή άλλα θαλάσσια σπορ. Στον καθρέπτη του µπορούµε να τοποθετήσουµε ως και 90 Ίππους ενώ ο ελάχιστος προτεινόµενος κινητήρας που µπορεί να «φορέσει» και να ταξιδεύει πλαναρισµένο είναι οι 30 ίπποι. Οι πρώτες µετρήσεις σύµφωνα µε το ναυπηγείο µε µία 40άρα έπιασε τους 35 κόµβους, µια εξαιρετική ταχύτητα γι’ αυτά τα µέτρα. Στην πλώρη του η δελφινιέρα είναι πολυεστερική, έχει ράουλο για την άγκυρα και στρίτσο για να την αποθηκεύουµε. Ανάµεσα στο κάθισµα της πλώρης και την κονσόλα, υπάρχει στο ντεκ ένα αµπάρι, αυτοστραγγιζόµενο που µπορούµε να το χρησιµοποιήσουµε και σαν ψυγείο πάγου ή να τοποθετήσουµε το τανκ καυσίµου αφήνοντας όλο τον χώρο ελεύθερο.

Η κονσόλα τοποθετείται στα δεξιά, χωρίς να εµποδίζει στο πέρασµα πλευρικά. ∆ιαθέτει ένα ρολ µπαρ για το στήριγµα του πληρώµατος και κάθισµα µπροστά το οποίο ανοίγει για να χρησιµοποιήσουµε το εσωτερικό του σαν αποθήκη. Το ταµπλό έχει το κατάλληλο ύψος και την απαραίτητη κλίση για την διευκόλυνση του χειριστή. Ο πρυµιός καναπές διαθέτει αναπαυτικό µαξιλάρι µε ρέλια στην πλάτη για µεγαλύτερη άνεση και ένα ευρύχωρο αµπάρι στο εσωτερικό του. Είναι σηµαντικό ότι παρά το µικρό του µέγεθος κάθονται άνετα 4 άτοµα, και γι’ αυτό ήδη αρκετοί επαγγελµατίες που νοικιάζουν σκάφη έχουν δείξει ενδιαφέρον. To Captain Hook είναι λοιπόν η νέα πρόταση της Olympic, το «µικρό-µεγάλο» RIB στο οποίο θα επιστρέψουµε σύντοµα µε πιο αναλυτικό άρθρο, µετά την δοκιµή στην θάλασσα.

•Πληροφορίες: Olympic – Καρυοφύλλης ∆ηµήτριος, τηλ.: 22960 22002, www.olr.gr

Tags
Olympic Φουσκωτά Δημήτρης Καρυοφύλλης Φουσκωτά για ψάρεμα Φουσκωτά για Ψαροτούφεκο Φουσκωτό Μικρά Φουσκωτά [jetpack-related-posts]
Comodo SSL