Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Παρουσίαση: Parmaklis Marine Compass Test Day 2020

22 Ιουνίου, 2020

Παρουσίαση: Parmaklis Marine Compass Test Day 2020

Η εταιρία Parmaklis Marine µε έδρα το Χαλκούτσι, αντιπρόσωπος των Compass, διοργάνωσε στις 8 Μαρτίου ένα test day για την πρώτη παρουσίαση του νέου Compass 190 SportFishing.

Αφορµή για την εκδήλωση ήταν η αναβολή της έκθεσης Boat & Fishing Show 2020 µετά τα πρώτα µέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση για τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, όπου και θα γινόταν η πρώτη παρουσίαση!

Έτσι, την Κυριακή το πρωί, µε το καιρό σύµµαχο, οι ιδιοκτήτες της Parmaklis Marine ∆ήµος και ο Χρόνης Παρµακλής υποδέχτηκαν φίλους, συνεργάτες και πελάτες όπου βρέθηκαν στο λιµάνι Χαλκουτσίου για να δοκιµάσουν δύο 190 SF και φυσικά τα 165 CC, 150 CC καθώς και το 135 CC. Επιπλέον, την εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσία τους οι κατασκευαστές των Compass Γιώργος και Φώτης Σαµούχος, ο σχεδιαστής του 190 Αντώνης Μαντούβαλος και φυσικά σύσσωµη η οµάδα του Compass Owners Club.

H εταιρία
H Parmaklis Marine είναι µία από τις πιο «δραστήριες» εταιρίες στο χώρο των σκαφών στη χώρα µας. Οι δραστηριότητές της καλύπτουν όλο το εύρος των σκαφών θαλάσσης από την πώληση και την ανταλλαγή τους έως το service, τα ανταλλακτικά & αξεσουάρ, την µεταφορά και το parking.

Είναι  αντιπρόσωπος σκαφών Compass στην Αττική, τα οποία διαθέτει ετοιµόπλοα για δοκιµή. Αποτελεί µία κάθετη µονάδα εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής, σε µία ιδιόκτητη έκταση 6.500 τ.µ. όπου αναλαµβάνει µεταξύ άλλων κάθε είδους τεχνικής υποστήριξης για το σκάφος και τον κινητήρα, φύλαξη των σκαφών µε όλους τους κανόνες ασφαλείας & προστασίας. ∆ιαθέτει µεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών, αξεσουάρ, λιπαντικά, µπαταρίες, ηλεκτρονικά εξαρτήµατα κ.α

Το νέο Compass 190 SF
Το πρώτο Compass 190 παρουσιάστηκε στην έκθεση Boat & Fishing Show 2019. Είναι το 190 BR (BowRider) ένα πολυεστερικό σπορ σκάφος µήκους 5,8 µέτρα, ιδανικό για απολαυστικές θαλασσινές αποδράσεις και watersports, µε στόχευση τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελµατίες. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριµένου µοντέλου, είναι ότι µπορεί να φιλοξενήσει αρκετά άτοµα, αφού έχει δύο καναπέδες µπροστά στην πλώρη, ξαπλώστρα απέναντι από το κάθισµα του κυβερνήτη, άνετο τριθέσιο καναπέ στην πρύµνη, και όλα αυτά χωρίς να δεσµεύεται εσωτερικός χώρος.

 

Σειρά είχε η πολυαναµενόµενη έκδοση µε την κεντρική κονσόλα, το Compass 190 SportFishing. ∆ιατηρώντας την ίδια επιτυχηµένη γάστρα, σχεδιάστηκε για τους φίλους του ψαρέµατος και της αναψυχής. Το ελεύθερο πέρασµα στο εσωτερικό του σκάφους, η έξυπνα σχεδιασµένη κεντρική κονσόλα µε υποπόδιο και ευρύχωρο ταµπλό για τα ηλεκτρονικά, καθώς και η διαρρύθµιση της πρύµνης µε το πτυσσόµενο καναπέ και τις δεξαµενές ζωντανού δολώµατος, δηµιουργούν ένα πραγµατικό sport fishing «εργαλείο» ψαρέµατος! Υπάρχουν πολλές λεπτοµέρειες που ενισχύουν το fishing χαρακτήρα του όπως τα χαµηλά ρέλια που δίνουν κράτηµα αλλά δεν εµποδίζουν στο ψάρεµα, η εύκολη πρόσβαση στις πλατφόρµες, ακόµα και η σχεδίαση του T-Top, όπου ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισµό. Θα επανέλθουµε για όλα αυτά σε αναλυτικό τεστ όπου θα ακολουθήσει.

 

Όπως και στα υπόλοιπα µοντέλα, η κατασκευή του 190 SF γίνεται µε µία νέα µέθοδο που έχει υιοθετήσει η Compass, το σύστηµα S4 (Second Skin Stringer System), το οποίο αφορά στο δέσιµο του σκάφους και όχι µόνο, και απαιτεί ιδιαίτερη µελέτη, 3D σχεδίασή, και χρήση τεχνολογίας CNC για την απόλυτη µεταφορά του σχεδίου στο καλούπι. Εκτός των δύο βασικών τµηµάτων του σκάφους, τη γάστρα και το ντεκ, κατασκευάζεται ένα τρίτο πολυεστερικό κοµµάτι σαν δοµικό στοιχείο του σκάφους, µηδενίζοντας τη χρήση ξύλου. Είναι απολύτως στεγανό και καλύπτει τη γάστρα σε όλο της το µήκος και πλάτος, δίνοντας έτσι γυαλιστερούς εσωτερικούς χώρους ντουλαπιών, διπλά τοιχώµατα στα πλαϊνά της γάστρας και αίσθηση στιβαρότητας. Είναι σχεδιασµένο µε τρόπο που να οδηγεί όλα τα νερά στην τρόµπα σεντίνας. Παράλληλα, πριν τη συγκόλληση µε την κουβέρτα γεµίζεται µε αδιάβροχο αφρό πολυουρεθάνης, για την επίτευξη της απαραίτητης πλευστότητας σε περίπτωση κατάκλυσης από νερό. Το αποτέλεσµα είναι ένα πιο στιβαρό και άκαµπτο σκάφος!

Το νέο µοντέλο της Compass 190 SF, διαθέτει µία γρήγορη γάστρα µε εξαιρετικά χαρακτηριστικά πλεύσης, όπως το άµεσο – εκρηκτικό πλανάρισµα, το ευθύγραµµο ταξίδεµα και την αίσθηση ασφάλειας, ακόµα και σε απότοµες στροφές. Η πλώρη του αντιµετωπίζει το κύµα χωρίς να σπρώχνει νερά ή να σηκώνει σπρέι, ενώ και η φάση πλαναρίσµατος είναι δύσκολα διακριτή.

Ανανεώνουµε το ραντεβού µε το Compass 190 SF για µια πιο αναλυτική δοκιµή!

Tags
Compass Χαλκούτσι Δοκιμή Σκάφους Σκάφη Compass Parmaklis Marine Παρμακλής Compass Boats [jetpack-related-posts]
Comodo SSL