Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Παρουσίαση: Sea Ray SDX 270

19 Οκτωβρίου, 2021

Παρουσίαση: Sea Ray SDX 270

Ένα Sea Ray, δεν περνά ποτέ απαρατήρητο! Από την πρώτη κιόλας µατιά, αποκαλύπτει τον κοµψό, σπορ χαρακτήρα του, ο οποίος εκφράζεται µε τον ιδιαίτερο σχεδιασµό και τη δυναµική του σιλουέτα. Έτσι και το 8µετρο SDX 270, αποτελεί την απόλυτη πρόταση στην κατηγορία του, ξεχωρίζοντας σε παγκόσµιο επίπεδο.

Σχεδιάστηκε για να προσφέρει τα µέγιστα στο κατάστρωµά του, µε χώρο ικανό να φιλοξενήσει ως και 15 άτοµα! Οι καθαρές επιφάνειες και οι τονισµένες γωνίες, προσδίδουν στο κοµψό εξωτερικό µία µοντέρνα εµφάνιση. Το καλαίσθητο και λειτουργικό εσωτερικό, ολοκληρώνει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του σκάφους µε τις φερµένες από το µέλλον τεχνολογίες και το φινίρισµά του.

Επιπλέον, η γάστρα του προσφέρει άνετο ταξίδι και σταθερή πλεύση χωρίς κραδασµούς, πλησιάζοντας τους 40 κόµβους µε Mercruiser 6.2L MPI ECT Bravo3 DTS 300 HP, ο οποίος ανήκει στο βασικό εξοπλισµό.

Απαράµιλλη άνεση
Το SDX 270 έχει σχεδιαστεί για απαράµιλλη άνεση. Το µεγάλο κατάστρωµα, το οποίο είναι έξυπνα διαµορφωµένο, και τα φαρδιά άνετα καθίσµατα, επιτρέπουν να φιλοξενήσετε περισσότερους φίλους σας.

Ένα σκάφος σχεδιασµένο µε γνώµονα την άνεση για τους επιβάτες. Υπάρχουν άπλετοι χώροι από την πρύµνη έως την πλώρη. Η «στρογγυλεµένη» πλώρη προσφέρει χώρο για χαλάρωση και µε την επιλογή «Βow filler cushion» µετατρέπεται σε ξαπλώστρα (προαιρετικός εξοπλισµός). Αλλιώς, υπάρχει η επιλογή για ένα στρογγυλό τραπέζι teak µε το λογότυπο της Sea Ray.

Το τραπέζι, όταν δεν χρησιµοποιείται τοποθετείται σε ειδικό αµπάρι στο πάτωµα, κρυµµένο µέσα στο σκάφος, για να µην εµποδίζει.

ιατηρώντας την κλασική διαρρύθµιση, το κεντρικό πέρασµα από την πλώρη προς το πιλοτήριο και το πρυµιό τµήµα του σκάφους, γίνεται ανοίγοντας το αλεξήνεµο.

Το πιλοτήριο είναι εντυπωσιακό, µε τη σωστή κλίση, εργονοµικό όπως κάθε Sea Ray και διαθέτει Piano black λεπτοµέρειες. Η προαιρετική επιλογή Digital Dash, είναι µια όµορφα ενσωµατωµένη οθόνη 9’ ή 12’ Simrad (µε Vessel View Link, βυθόµετρο, fish finder κλπ.) που αντικαθιστά τα κλασικά αναλογικά όργανα.

Αναπαυτικά και τα καθίσµατα κυβερνήτη – συγκυβερνήτη, όπου η πλάτη τους µπορεί και µετακινείται εµπρός και πίσω για να παρέχει επιπλέον χώρο στους επιβάτες. Ακολουθεί ο πρυµιός καναπές µε διάταξη Π και ελεύθερο πέρασµα προς την πλατφόρµα µπάνιου, όπου και βρίσκεται ένα µεγάλο sundeck.

Οι µαξιλάρες της συγκεκριµένης ξαπλώστρας στην πρύµνη, µπορούν και έρχονται σε ανάκληση, έτσι ώστε να µην γλιστρά ο χρήστης προς τα πίσω. Στην αριστερή πλευρά τους υπάρχουν χωνευτές ποτηροθήκες και USB υποδοχές για φόρτιση!

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του SDX 270, είναι η αναδιπλούµενα βυθιζόµενη πλατφόρµα (προαιρετικός εξοπλισµός), η οποία διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το νερό. Εύχρηστη, βολική και έξυπνα σχεδιασµένη, θα προσφέρει στιγµές απόλαυσης σε µεγάλους και µικρούς.

Λειτουργικότητα
Κάτω από την αριστερή πλευρά της ξαπλώστρας, υπάρχει ένας µεγάλος αποθηκευτικός χώρος παράλληλα µε το µήκος του σκάφους, όπου χωρούν πέδιλα σκι, wakeboards και άλλα µεγάλα αντικείµενα.

Γενικότερα, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι άπλετοι σε όλο το µήκος του σκάφους και έχουν εσωτερικό φινίρισµα µε gel coat. Σε έναν από τους αποθηκευτικούς χώρους έχει προαιρετικά 12V ψυγείο, για να διατηρείτε παγωµένα τα αναψυκτικά σας χωρίς την ανάγκη πάγου.

Η τουαλέτα είναι αρκετά ευρύχωρη για το σπορ προφίλ του σκάφους, διαθέτει holding tank και macerator, καθώς και νιπτήρα. Στη πλώρη, υπάρχει κρυµµένος ένας εργάτης µε ανοξείδωτη άγκυρα, καθώς και ντουζιέρα για το ξέπλυµα της αγκύρας από τυχόν λάσπες, άµµο, φύκια κλπ.

Στην πρύµνη, δίπλα από την ντουζιέρα και το εφεδρικό control του υποσυστήµατος, υπάρχει ένα hatch ντουλάπι µε τάπα για αυτοστράγγιση.

Water Sports Tower
To Water Sports Tower δεν είναι ένα απλό bimini. Είναι µια µεγάλη κατασκευή βαρέως τύπου, που αναβαθµίζει αισθητικά το σκάφος, αλλά και προστατεύει το εσωτερικό του από τον ήλιο, από το παρµπρίζ µέχρι και τον πίσω καναπέ. Αριστερά και δεξιά από το Tower, υπάρχουν Wakeboard Racks όπου τοποθετούνται οι σανίδες, για να µη χρειάζεται να αποθηκεύονται µέσα στο σκάφος και καταλαµβάνουν χώρο.

Το εσωτερικό µε τις προσεκτικά σχεδιασµένες λεπτοµέρειες, το ποιοτικό φινίρισµα και εντυπωσιακές ραφές, έρχεται σε 3 διαφορετικές αποχρώσεις: DUNE (µπεζ µε σκούρες καφέ αποχρώσεις), STONE (ανοιχτό γκρι µε σκούρες γρι αποχρώσεις, και IVORY (άσπρο µε σκούρες καφέ αποχρώσεις), ενώ η έµφαση στη λεπτοµέρεια είναι αντιληπτή από το γεγονός ότι κάθε κατηγορία Sea Ray διατίθεται µε διαφορετικές ραφές (συγκεκριµένα η κατηγορία SDX έρχεται µε ραφές σε σχήµα κυψελών)!

Ο υποψήφιος αγοραστής µπορεί να επιλέξει µεταξύ µίας παλέτας χρωµάτων, αλλά και έξτρα εξοπλισµού, διαµορφώνοντας το σκάφος που πραγµατικά θέλει. Έτσι, υπάρχουν διαθέσιµα τα εξωτερικά χρώµατα White / Black / Sea Ray Blue / Steel Gray / Mojave Tan / Rally Red, ενώ για το κατάστρωµα υπάρχει επιλογή Seadeck σε καφέ ή γκρι απόχρωση στην πλατφόρµα ή όλο το εσωτερικό, είτε επιλογή Teak στην πλατφόρµα ή όλο το εσωτερικό.

Όµως, υπάρχουν και άλλες λεπτοµέρειες που ανεβάζουν λειτουργικά και αισθητικά το σκάφος. Τα υποβρύχια και τα εσωτερικά LED φώτα δηµιουργούν µια µοναδική ατµόσφαιρα στους επισκέπτες, για να απολαύσουν τις τελευταίες ώρες της ηµέρας ξέγνοιαστα και µε ασφάλεια (προαιρετικός εξοπλισµός). Επίσης, αίσθηση κάνουν τα ειδικά Fender Clips και οι ειδικές υποδοχές για τα µπαλόνια, αντί του κλασικού δεσίµατος στα ρέλια.

Βασικός εξοπλισµός
Το SDX 270 διατίθεται στο βασικό εξοπλισµό µε µια µηχανή Mercruiser 6.2L MPI ECT Bravo3 DTS 300HP. Με την αναβάθµιση σε Mercruiser ECT 6.2L MPI DTS Bravo III 350HP, η δύναµη είναι αισθητή σε όλο το εύρος των στροφών και η µέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 50-52 µίλια. ∆ιατίθεται, βέβαια, και µε την Mercruiser ETC 8.2 MAG DTS Bravo IIIΧ 380HP, για εκρηκτικές επιδόσεις!

Σε κάθε περίπτωση, µπορείτε να παραµείνετε «σε σύνδεση» µε το σκάφος µέσω ενός ενσωµατωµένου συστήµατος διαχείρισης VESSELVIEW ΜOBILE, που είναι συνδεδεµένο στo smartphone ή tablet σας µε Bluetooth, το οποίο εµφανίζει δεδοµένα VesselView στη συσκευή σας. Έτσι, µπορείτε να βλέπετε ενδείξεις του κινητήρα, όπως: Στροφές (RPM), ταχύτητα, trim, κατανάλωση, στάθµη καυσίµου, τάση µπαταρίας, θερµοκρασία νερού, πίεση νερού, ώρες λειτουργίας κλπ. (οι παράµετροι διαφέρουν ανάλογα µε το µοντέλο και τη σειρά του κινητήρα).

Επίσης, µπορείτε να λάβετε ειδοποιήσεις εάν κάτι δεν πάει καλά µε τον κινητήρα σας, για να βοηθήσετε στην αντιµετώπιση του σφάλµατος.

Το Sea Ray SDX 270 κατασκευάζεται στο ναυπηγείο της αµερικάνικης εταιρίας στην Ευρώπη, οπότε δεν επιβαρύνεται µε επιπλέον φόρο εισαγωγής από Αµερική και υψηλά κόστη µεταφοράς από τη µία ήπειρο στην άλλη. Στην Ελλάδα εισάγεται και αντιπροσωπεύεται από την Kappa Marine Services, εξασφαλίζοντας την άψογη παροχή υπηρεσιών πριν και µετά την πώληση.

Συµπερασµατικά, το Sea Ray SDX 270 δεν θεωρείται τυχαία ως ένα από τα κορυφαία bowrider σκάφη στην κατηγορία του!

Ιστορία
Η Sea Ray είναι ένας από τους µεγαλύτερους κατασκευαστές ποιοτικών σκαφών αναψυχής παγκοσµίως, που παράγει µοντέλα από 19 έως 40 πόδια. Ανήκει στο Brunswick Group, όπου ανήκει και η Mercury/Mercuriser, καθώς και δεκάδες γνωστά brands παγκοσµίως.

Σήµερα παράγει 4 σειρές σκαφών, τα SPX (19-23 πόδια), SDX (25-29 πόδια), SLX (25-40 πόδια) και Sundancer (26-37 πόδια). Μάλιστα, για το ολοκαίνουριο Sea Ray Sundancer 370 OB, η Sea Ray συνεργάστηκε µε την BMW Designworks, το σχεδιαστικό τµήµα της BMW.

Η Sea Ray ιδρύθηκε το 1959, και ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές σκαφών που χρησιµοποίησαν fiberglass και άλλα υψηλής τεχνολογίας σύνθετα υλικά για την κατασκευή σκαφών αναψυχής.

Οι συνεχείς καινοτοµίες της εταιρείας στον τοµέα της αισθητικής, των επιδόσεων, του εσωτερικού σχεδιασµού και πολλών άλλων περιοχών, καθώς και οι επαναστατικές καινοτοµίες στην τεχνολογία και τις ποιοτικές διαδικασίες κατασκευής, έχουν θέσει τη Sea Ray στην κορυφή των κατασκευαστών σκαφών αναψυχής παγκοσµίως, για περισσότερο από µισό αιώνα!

Kappa Services SA
www.kappamarineservices.gr
22920 22990

 

Tags
Σκάφος Sea Ray Παρουσίαση Σκάφους Εξοπλισμός Σκάφους Παρουσίαση Ιδιωτικό Σκάφος Αναψυχής Kappa Services Water Sports
Comodo SSL